Trzepak.pl


Nowy temat  Odpowiedz w temacie
Autor Wiadomość
Post: pn, 19 cze 2017 20:38:14 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodociany subskrybent
Młodociany subskrybent

Rejestracja: sob, 27 mar 2010 10:42:17
Posty: 285
Może ktoś z was chłopaki używa gpon sticka dasana model h650 .
Myślałem że jorbnąłem się w konfigu na olcie ale jednak nie. nie jest to tez wina światła bo połaczenie miedzy olt a wkladka się zestawia ( adresując ją tez odpowiada na ping )
Wkladka nie zestawia linku ani w ccr1009 ani w crsie ani nawet w media konwenterze . Pytanie do Was
Z czym zestawiacie te wkładki jakieś switche konkretne modele.


Na górę
Post: pn, 19 cze 2017 21:53:24 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodszy czytelnik
Młodszy czytelnik

Rejestracja: ndz, 04 gru 2016 20:11:52
Posty: 80
Mam jako transparent od kilku miesięcy w RB 2001. Z pierwszym zapięciem na nowym porcie długo się MAC nie pojawiały, ale potem już ok.


Na górę
Post: pn, 19 cze 2017 22:32:14 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodociany subskrybent
Młodociany subskrybent

Rejestracja: śr, 04 cze 2014 16:36:16
Posty: 256
U mnie rowniez dzialaja, choc opini jeszcze nie mam.
Na razie zauwazylem ze dlink 1210 potrafi sie zrestartowac, a 1510 potrafi sie nie zrebootowac softowo z wkladka.

Nie udalo mi sie jeszcze w 100% zdiagnozowac, ale bez wkladek dziala ok.
A!
WAZNE! Wylacz DDM na porcie, potrafi zrobic errdisabled jesli jest zalaczony.


Na górę
Post: wt, 20 cze 2017 7:42:58 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodociany subskrybent
Młodociany subskrybent

Rejestracja: sob, 27 mar 2010 10:42:17
Posty: 285
u mnie niby link się podnosi ale ni hu hu ruchu nie puszcza. w zakładce sfp mam objaw taki ze na mikrotiku migaja mi dane co sekundę .Gdzie ten ddm wylaczyc bo nie widze takiej opcji.


Załączniki:
2.PNG
2.PNG [ 26.88 KiB | Przejrzano 132 razy ]
1.PNG
1.PNG [ 27 KiB | Przejrzano 132 razy ]
Na górę
Post: śr, 21 cze 2017 23:22:21 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Czytelnik
Czytelnik

Rejestracja: pt, 06 sie 2010 9:54:43
Posty: 103
Skontaktujcie się proszę z działem wsparcia aktywa@fibrain.pl
A przed tym może spróbujcie ustawic w mikrotiku/switchu prę­dkość portu na sztyw­no 1G FullD (wył. Au­tonegocjacja) tam gd­zie jest włożony H65­0SFP :)


Na górę
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat  Odpowiedz w temacie


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Dzisiaj jest pn, 26 cze 2017 5:26:33

Strefa czasowa UTC+02:00

Moderatorzy: Administratorzy, Moderatorzy

Nakarm glodne dziecko - wejdz na strone www.Pajacyk.pl


Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
SubSilver2 modified for Trzepak.pl by Colir
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl