Trzepak.pl

Regulamin forum


Wypowiedzi muszą stosować się do zasad ogólnie przyjętej "netykiety" wynikającej z dokumentu RFC 1855, zamieszczonego pod tym adresem:
http://www.ietf.org/rfc/rfc1855.txt
Osoby wypowiadające się tu "zawodowo" proszone są o logowanie się swoim imieniem i nazwiskiem, a w stopce ich wypowiedzi wskazane jest przedstawienie danych adresowych łącznie z linkiem do strony głównej przedsiębiorstwa lub organizacji, którą reprezentują.
Umieszczanie informacji reklamowych w wypowiedzi i w stopce nie jest wskazane a moderatorzy mogą ingerować usuwając takie posty w sposób nie podlegający dyskusji.



Nowy temat  Odpowiedz w temacie
Autor Wiadomość
Post: ndz, 02 lut 2020 20:12:32 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Żółtodziób
Żółtodziób

Rejestracja: ndz, 02 lut 2020 20:05:56
Posty: 5
Czy jest jakiś operator na kablu zamiast LTE?


Na górę
Post: ndz, 02 lut 2020 20:56:46 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Powieściopisarz
Powieściopisarz
Awatar użytkownika

Rejestracja: pt, 06 lut 2015 13:46:25
Posty: 1715
Napisz do cdee czy ma tam zasieg, chyba jest najblizej :)

Netflixa pewnie chcesz ogladac, a to nie takie proste, wymaga lacza gwarantowanego min 4Mbps przez co globalnie robi sie problem z nim :D

_________________
###############
Modyfikacje / Upgrade
http://24.multimediahd.pl/pl/3-60ghz
###############


Na górę
Post: ndz, 02 lut 2020 21:50:31 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Żółtodziób
Żółtodziób

Rejestracja: ndz, 02 lut 2020 20:05:56
Posty: 5
Do jakiego cdee nie rozumiem?


Na górę
Post: ndz, 02 lut 2020 22:29:57 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Moderator
Moderator

Rejestracja: ndz, 06 lip 2014 2:01:20
Posty: 283
Lokalizacja: Wrocław
Filip93 pisze:
Do jakiego cdee nie rozumiem?

Pewnie tego memberlist.php?mode=viewprofile&u=17909


Na górę
Post: czw, 06 lut 2020 2:28:48 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obserwator
Obserwator

Rejestracja: śr, 19 lut 2014 10:54:00
Posty: 28
Filip93 pisze:
Czy jest jakiś operator na kablu zamiast LTE?


Jakie łącze potrzebujesz na tej Wrzosowej?


Na górę
Post: pt, 07 lut 2020 18:03:00 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Żółtodziób
Żółtodziób

Rejestracja: ndz, 02 lut 2020 20:05:56
Posty: 5
100-150mb najlepiej symetryczne.


Na górę
Post: wt, 18 lut 2020 22:34:22 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Żółtodziób
Żółtodziób

Rejestracja: wt, 26 wrz 2017 10:41:18
Posty: 1
Załatwiłeś temat?


Na górę
Post: czw, 20 maja 2021 14:02:47 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Żółtodziób
Żółtodziób

Rejestracja: ndz, 02 lut 2020 20:05:56
Posty: 5
Jeszcze nie.
Przepraszam, że temat to jeszcze nie koniec.
Witam ponownie,
Zauważyłem rok temu w okolicy marca, pracownicy na naszej ulicy kopali i instalowali światłowody.
Niedługo mi się kończy umowa z LTE od Play.
Polecacie jakiegoś dobrego operatora z łączem 150/150 lub 300/300? Tylko nie chcę tych operatorów, które robią częste przerwy, rozłączanie, spowalnianie, resety routerów itd.
Adres podałem wyżej.

Ed. Zapomniałem dodać, że u mnie w mieszkaniu jest przyłącze do światłowodu.

Pozdrawiam,
Filip


Na górę
Post: czw, 20 maja 2021 14:16:58 
Odpowiedz z cytatem
Offline
trzepakowy master
trzepakowy master

Rejestracja: czw, 23 lis 2006 17:26:03
Posty: 5742
skoro kopali kable, to zobacz oznaczenia na słupkach co to za operator.


Na górę
Post: czw, 20 maja 2021 14:30:06 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Żółtodziób
Żółtodziób

Rejestracja: ndz, 02 lut 2020 20:05:56
Posty: 5
Orange. Sprawdzałem na T-Mobile, Plus, Netia niby jest dostępny światłowód.
Myślisz, że Orange jest w porządku? Niby ma słabe opinie internetu.


Na górę
Post: pt, 21 maja 2021 7:32:25 
Odpowiedz z cytatem
Offline
trzepakowy master
trzepakowy master

Rejestracja: czw, 23 lis 2006 17:26:03
Posty: 5742
Opinie z internetu nt. ogólnopolskiego operatora nie są do końca miarodajne. Weź pod uwagę, że jeśli ktokolwiek inny będzie świadczył usługę, to kable i tak będzie 'dzierżawił' od orange.
Nie jest to jednoznaczne z identycznym poziomem jakości usługi, ale jakiś mianownik wspólny jest. Najlepiej jakbyś zapytał jeśli masz jakiś znajomych w tym rejonie jak się to sprawuje.
Generalnie jak masz jakieś swoje wymagania typu zewnętrzny adres, upload >xmbit, to porównaj oferty operatorów którzy mogą ci zaproponować usługę.


Na górę
Post: pt, 30 lip 2021 11:51:05 
Odpowiedz z cytatem
Offline
trzepakowy szaleniec
trzepakowy szaleniec

Rejestracja: ndz, 22 lis 2009 18:13:48
Posty: 3275
Moim zdaniem nie masz wyboru jak chcesz światłowód a zapewne chcesz to zostaje Ci Orange lub ktoś kto ma hurt po Orange ale to raczej tylko na minus bo więcej pośredników więc wszystko zapewne będzie trwać dłużej niż jak weźmiesz bezpośrednio od Orange. A jak nie Orange to jakieś dedykowane łącze może Ci ktoś zestawi ale to już inny rząd kosztów tj. kilka wielkości większy niż komercyjna oferta Orange dla "Kowalskich". A jak chcesz mieć pewność co do usługi to tylko dwóch niezależnych operatorów z niezależną infrastrukturą dochodzących do Wołowa dwoma niezależnymi trasami.


Na górę
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat  Odpowiedz w temacie


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 6 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Dzisiaj jest pn, 27 wrz 2021 13:02:27

Strefa czasowa UTC+02:00

Moderatorzy: Administratorzy, Moderatorzy

Nakarm glodne dziecko - wejdz na strone www.Pajacyk.pl


Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
SubSilver2 modified for Trzepak.pl by Colir
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl