Trzepak.pl

Regulamin forum


Wypowiedzi muszą stosować się do zasad ogólnie przyjętej "netykiety" wynikającej z dokumentu RFC 1855, zamieszczonego pod tym adresem:
http://www.ietf.org/rfc/rfc1855.txt
Osoby wypowiadające się tu "zawodowo" proszone są o logowanie się swoim imieniem i nazwiskiem, a w stopce ich wypowiedzi wskazane jest przedstawienie danych adresowych łącznie z linkiem do strony głównej przedsiębiorstwa lub organizacji, którą reprezentują.
Umieszczanie informacji reklamowych w wypowiedzi i w stopce nie jest wskazane a moderatorzy mogą ingerować usuwając takie posty w sposób nie podlegający dyskusji.



Nowy temat  Odpowiedz w temacie
Autor Wiadomość
Post: śr, 07 cze 2017 20:46:06 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodociany subskrybent
Młodociany subskrybent
Awatar użytkownika

Rejestracja: sob, 15 wrz 2012 20:00:11
Posty: 235
Cześć,

Wracam z zapytaniem, ale tym razem dotyczy już nie pojedynczego podłączenia ale chodzi o całe osiedle. Domów na osiedlu będzie docelowo 140 (według informacji od dewelopera). W tej chwili jest ich 40 ale niedługo oddane będą kolejne. Osiedle jest oddalone ok 1000 metrów od DK nr 20.

Od siebie udostępniam 1-2U w szafie 19" + miejsce na dachu na antenę na dosył dalej, docelowo szafa będzie UPSowana.

Wave odpadło, bo nie jest zainteresowane przyłączeniem nas niestety. Probowali coś pół roku, ale się nie udało im nic w tym kierunku poczynić. Volta ściemnia i nie próbuje nawet z nami rozmawiać. Airnet i NetPol to uryna że szkoda gadać. Szukam kogoś kto podejmie się przyłączenia osiedla bez marudzenia i szukania problemów.


Na górę
Post: czw, 08 cze 2017 1:40:09 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Czytelnik
Czytelnik

Rejestracja: sob, 17 gru 2011 11:18:19
Posty: 113
Lokalizacja: pomorskie
Podaj numer do siebie na PW, skontaktuję się dzisiaj w ciągu dnia i zobaczę co da się zrobić.

_________________
"Zesraj się, a nie daj się"


Na górę
Post: pn, 19 cze 2017 23:53:14 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodociany subskrybent
Młodociany subskrybent
Awatar użytkownika

Rejestracja: sob, 15 wrz 2012 20:00:11
Posty: 235
Temat zamknięty. Wave dało rade, a cisza z ich strony to tylko chwilowy problem w komunikacji ;)


Na górę
Post: śr, 21 cze 2017 22:09:05 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Administrator
Administrator
Awatar użytkownika

Rejestracja: ndz, 28 sie 2005 18:08:11
Posty: 1794
Trzeba bylo szturchnac odpowiednio po prostu ;)

_________________
Pozdrawiam,
Colir
--
Startupy.co - polskie forum o startupach


Na górę
Post: czw, 22 cze 2017 17:19:05 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodociany subskrybent
Młodociany subskrybent
Awatar użytkownika

Rejestracja: sob, 15 wrz 2012 20:00:11
Posty: 235
Co wymarudzone to moje ;) w końcu uwolniony od LTE....


Na górę
Post: ndz, 02 lip 2017 22:02:41 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodszy czytelnik
Młodszy czytelnik

Rejestracja: pn, 26 maja 2014 20:41:12
Posty: 68
Bo musieliśmy zapierdzielać w terenie, nie było czasu na odpisywanie ;-)


Na górę
Post: czw, 06 lip 2017 22:20:03 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodociany subskrybent
Młodociany subskrybent
Awatar użytkownika

Rejestracja: sob, 15 wrz 2012 20:00:11
Posty: 235
Blejdas pisze:
Co wymarudzone to moje ;) w końcu uwolniony od LTE....


Jestem chyba najbardziej marudnym klientem, także rozumiem. Grunt, że poszedł temat do przodu i teraz w końcu mam ludzkie warunki na wsi ;)


Na górę
Post: pt, 07 lip 2017 2:26:42 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Czytelnik
Czytelnik

Rejestracja: sob, 17 gru 2011 11:18:19
Posty: 113
Lokalizacja: pomorskie
Chciałbym tylko napomnieć, że nie przesłałeś do nas adresu/współrzędnych, także nie byliśmy w stanie sprawdzić/zaproponować Tobie naszych warunków.
Pozdrawiam Dawid
najlepszyinternet.pl

_________________
"Zesraj się, a nie daj się"


Na górę
Post: pt, 07 lip 2017 8:37:13 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodociany subskrybent
Młodociany subskrybent
Awatar użytkownika

Rejestracja: sob, 15 wrz 2012 20:00:11
Posty: 235
stediuk pisze:
Chciałbym tylko napomnieć, że nie przesłałeś do nas adresu/współrzędnych, także nie byliśmy w stanie sprawdzić/zaproponować Tobie naszych warunków.
Pozdrawiam Dawid
najlepszyinternet.pl

Podsyłałem :)


Na górę
Post: śr, 06 maja 2020 21:59:04 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodociany subskrybent
Młodociany subskrybent
Awatar użytkownika

Rejestracja: sob, 15 wrz 2012 20:00:11
Posty: 235
Po latach, weszła Volta na osiedle ze światłem.


Na górę
Post: czw, 07 maja 2020 7:13:51 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Żółtodziób
Żółtodziób

Rejestracja: śr, 29 kwie 2020 9:36:03
Posty: 16
Blejdas pisze:
Po latach, weszła Volta na osiedle ze światłem.


No widzisz, trzeba był tak się pieklić ? Trzy lata przeleciały jak z bicza strzelił i jest światłowód :zlosnik:


Na górę
Post: pn, 11 maja 2020 15:33:14 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodociany subskrybent
Młodociany subskrybent
Awatar użytkownika

Rejestracja: sob, 15 wrz 2012 20:00:11
Posty: 235
Max P pisze:
Blejdas pisze:
Po latach, weszła Volta na osiedle ze światłem.


No widzisz, trzeba był tak się pieklić ? Trzy lata przeleciały jak z bicza strzelił i jest światłowód :zlosnik:


Ja nie ogarniam, że osiedle 170 domów i kolejne w projekcie to nie jest w ogóle rynek zbytu dla innych. Tym bardziej że brak drogi itp. ułatwia kładzenie kanalizy, wystarczy zasypać i ubić... No ale Volcie się chyba spina, korona pomogła bo uciekli na wieś robić :) Martwi jednak monopol...


Na górę
Post: wt, 12 maja 2020 7:19:50 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Żółtodziób
Żółtodziób

Rejestracja: śr, 29 kwie 2020 9:36:03
Posty: 16
Pewnie żaden duży operator nie miał w pobliżu swojej kanalizacji, słupów i po prostu olał temat. Deweloper buduje domy gdzie kupi ziemię i gdzie mu pasuje i często nie uwzględnia sieci telekomunikacyjnej. Dla niego liczy się tylko prąd, gaz i woda.


Na górę
Post: pt, 22 maja 2020 11:13:01 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodociany subskrybent
Młodociany subskrybent
Awatar użytkownika

Rejestracja: sob, 15 wrz 2012 20:00:11
Posty: 235
Max P pisze:
Pewnie żaden duży operator nie miał w pobliżu swojej kanalizacji, słupów i po prostu olał temat. Deweloper buduje domy gdzie kupi ziemię i gdzie mu pasuje i często nie uwzględnia sieci telekomunikacyjnej. Dla niego liczy się tylko prąd, gaz i woda.


Zazwyczaj nie ma studni czy słupów tam gdzie powstają nowe osiedla. Na tym wydaje mi się polega biznes, że się najpierw inwestuje i podłącza klientów żeby potem zarabiać :)


Na górę
Post: pt, 22 maja 2020 11:46:13 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Żółtodziób
Żółtodziób

Rejestracja: śr, 29 kwie 2020 9:36:03
Posty: 16
Blejdas pisze:
Zazwyczaj nie ma studni czy słupów tam gdzie powstają nowe osiedla. Na tym wydaje mi się polega biznes, że się najpierw inwestuje i podłącza klientów żeby potem zarabiać :)


Zgadza się. Tylko jak ta nowa budowa powstaje gdzieś na zadupiu pod lasem i jeszcze to są domki dla 100 mieszkańców to operator nie koniecznie będzie zainteresowany budowaniem tam sieci która może mu się zwróci za kilka dekad.


Na górę
Post: pt, 22 maja 2020 11:47:13 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodociany subskrybent
Młodociany subskrybent
Awatar użytkownika

Rejestracja: sob, 15 wrz 2012 20:00:11
Posty: 235
Sami na siebie bata ukręcili cenami operatorzy ;)


Na górę
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat  Odpowiedz w temacie


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Dzisiaj jest pt, 05 cze 2020 11:24:42

Strefa czasowa UTC+02:00

Moderatorzy: Administratorzy, Moderatorzy

Nakarm glodne dziecko - wejdz na strone www.Pajacyk.pl


Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
SubSilver2 modified for Trzepak.pl by Colir
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl