Trzepak.pl

Regulamin forum


Wypowiedzi muszą stosować się do zasad ogólnie przyjętej "netykiety" wynikającej z dokumentu RFC 1855, zamieszczonego pod tym adresem:
http://www.ietf.org/rfc/rfc1855.txt
Osoby wypowiadające się tu "zawodowo" proszone są o logowanie się swoim imieniem i nazwiskiem, a w stopce ich wypowiedzi wskazane jest przedstawienie danych adresowych łącznie z linkiem do strony głównej przedsiębiorstwa lub organizacji, którą reprezentują.
Umieszczanie informacji reklamowych w wypowiedzi i w stopce nie jest wskazane a moderatorzy mogą ingerować usuwając takie posty w sposób nie podlegający dyskusji.



Nowy temat  Odpowiedz w temacie
Autor Wiadomość
Post: ndz, 17 cze 2018 13:52:54 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodociany subskrybent
Młodociany subskrybent

Rejestracja: wt, 17 lip 2007 9:15:39
Posty: 244
Kupiłem sobie do domu MT HAp ac2 bo szukałem gigabitowej LAN(i chociaż N wifi)
MT łączy się z WAN po pppoe, dalej daje neta w domu po lAN i wifi na 2.4 Problem taki ze po wifi działa to strasznie. Btest pokazuje 18-23Mbs i na więcej nie chce iść. Przy pewnym konfigu (szer. Kanału na sztywno 20, pasmo b/G/N) leciało to na 52-56Mbs czyli domykał G
Dodatkowo jest kłopot se stronami WWW, o ile ściąganie plików leci na max 1Mbs to strony się otwierają jak 10 lat temu. Winilem DNS ale zmiana nie wniosła nic nowego - cześć ze stron wymagała podania www przed adresem zeby się otworzyć lub F5. Część otwiera się normalnie i szybko.
DNS zmieniałem - googlowe, TKT, Netia, 9.9.9.9 i nic.

A jeszcze jedno - firmware najnowszy. MTU na koncentratorze 1480.
Jakieś pomysły ? Tez tak macie ?
Zrobiłem konfig nawet taki jak był gdzieś do testów zrobiony jak ten model wszedł na rynek - i tez nic(nawet gorzej).


Na górę
Post: ndz, 17 cze 2018 19:51:58 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Starszy czytelnik
Starszy czytelnik

Rejestracja: sob, 18 cze 2011 22:27:56
Posty: 185
1. zmienić DNS-y na takie jakie zaleca dostawca
2. Przeczytać i zrozumieć :
http://www.sieci-wifi.pl/wifi/index.php ... ktura-dpsk
https://support.apple.com/pl-pl/ht201542
https://lenovozone.pl/forum/artyku-ytko ... c6203.html


PKK


Na górę
Post: pn, 18 cze 2018 8:09:54 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik
Awatar użytkownika

Rejestracja: śr, 24 kwie 2013 18:07:46
Posty: 1335
Lokalizacja: Myszków
18-23Mbit to jest domykanie G, 52-56 to już jest N. Jeżeli spodziewasz się prędkości 300Mbit to się mocno zdziwisz.
Też go mam, transfery po Wifi około 90-95Mbit, port 100Mbit w antenach dosyłowych.

_________________
http://www.morawiec.info - taki tam sobie blog


Na górę
Post: pn, 18 cze 2018 15:24:23 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Żółtodziób
Żółtodziób

Rejestracja: ndz, 17 cze 2018 15:09:19
Posty: 15
Nawet AC1200 nie da Ci 300Mbps realnego transferu bo procesor w routerze musiałby mieć chyba 1Ghz jak nie więcej


Na górę
Post: wt, 19 cze 2018 6:10:37 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Wyciszony literat
Wyciszony literat

Rejestracja: ndz, 27 lip 2014 13:37:16
Posty: 848
no nie wiem, pisalem wielokrotnie na tym forum, ze mam jakiegos badziewnego netisa WF2780 za 100 zl i bez problemu osiaga mi 330Mbps realnego ruchu po AC (np po protokole SMB z serwera obok).
Wg mnie osiagalne i to na tanim sprzecie.


Na górę
Post: ndz, 24 cze 2018 15:41:37 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik
Awatar użytkownika

Rejestracja: pt, 14 sty 2011 0:36:15
Posty: 1307
Lokalizacja: Jaworzno
300Mb udawało mi się osiągnąć w 802.11ac na tym routerze bez problemu :)


Załączniki:
test_hap_ac2_4.jpg
test_hap_ac2_4.jpg [ 68.37 KiB | Przejrzano 506 razy ]

_________________
netmon.pl
Na górę
Post: pn, 25 cze 2018 1:29:45 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodociany subskrybent
Młodociany subskrybent

Rejestracja: śr, 18 cze 2014 21:41:23
Posty: 252
Oleksy pisze:
Nawet AC1200 nie da Ci 300Mbps realnego transferu bo procesor w routerze musiałby mieć chyba 1Ghz jak nie więcej

Dlaczego nie da. Jeśli radiowo wyrobi to w nat ten router 300 przerzuci.

Lokalnie AC z UniFi bez 1200 spokojnie osiąga 300 i więcej.
Obrazek



Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk


Na górę
Post: pn, 25 cze 2018 9:07:03 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodszy czytelnik
Młodszy czytelnik

Rejestracja: śr, 23 sie 2017 9:16:03
Posty: 72
Lokalnie Asus AC58U + Snapdragon 820
Obrazek

Akurat ten router ma 4 rdzeniowy procesor


Na górę
Post: czw, 05 lip 2018 14:33:54 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Żółtodziób
Żółtodziób

Rejestracja: ndz, 17 cze 2018 15:09:19
Posty: 15
Właśnie to miałem na myśli. Nawet jeśli radio da radę to przecież pozostaje kwestia procesora gdzie w większości routerów nie mają więcej niż jeden rdzeń


Na górę
Post: czw, 05 lip 2018 14:34:40 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Żółtodziób
Żółtodziób

Rejestracja: ndz, 17 cze 2018 15:09:19
Posty: 15
Jest szansa, że znów cała ściana wschodnia będzie narzekała na jakość połączeń mobilnych


Na górę
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat  Odpowiedz w temacie


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 9 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Dzisiaj jest pt, 16 lis 2018 7:16:06

Strefa czasowa UTC+02:00

Moderatorzy: Administratorzy, Moderatorzy

Nakarm glodne dziecko - wejdz na strone www.Pajacyk.pl


Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
SubSilver2 modified for Trzepak.pl by Colir
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl