Trzepak.pl

Regulamin forum


Wypowiedzi muszą stosować się do zasad ogólnie przyjętej "netykiety" wynikającej z dokumentu RFC 1855, zamieszczonego pod tym adresem:
http://www.ietf.org/rfc/rfc1855.txt
Osoby wypowiadające się tu "zawodowo" proszone są o logowanie się swoim imieniem i nazwiskiem, a w stopce ich wypowiedzi wskazane jest przedstawienie danych adresowych łącznie z linkiem do strony głównej przedsiębiorstwa lub organizacji, którą reprezentują.
Umieszczanie informacji reklamowych w wypowiedzi i w stopce nie jest wskazane a moderatorzy mogą ingerować usuwając takie posty w sposób nie podlegający dyskusji.



Nowy temat  Odpowiedz w temacie
Przejdź na stronę Poprzednia 1 2
Autor Wiadomość
Post: pn, 17 wrz 2018 21:40:06 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Subskrybent
Subskrybent

Rejestracja: pt, 01 cze 2012 22:57:05
Posty: 307
Lokalizacja: woj.śląskie
hub_lan pisze:
inna sprawa to pytanie z czego brałeś to 12V i czy przypadkiem to coś nie puściło jakiejś szpilki napięciowej której nie zdążył wyłapać net protektor i stąd uwalony port

Działało to przez 2 godziny prawidłowo na zasilaczu buforowym 12V i wspomnianym Netprotektorze 10/100 i nagle padło. Także nie wiem, ale wydaje mi się, że poczułem lekki zapach z netprotektora i później już nic mogłem wpiąć do tego portu, chyba się zwarcie robiło. I poleciał zupełnie LAN w tym Ubnt AC.

hub_lan pisze:
zresetuj radio do fabryki i podepnij do bazy (radio po resecie ze zmienionym tylko znacznikiem STA na AP)
zobacz co pokazuje menu w radiu

Od strony radiowej działał, ale po LANie już się nie spiął nawet na 10Mb, antena poszła na serwis, już jej nie mam.

Cóż, dziwna sprawa, będę musiał przy każdej wymianie na AC zmieniać na gigabitowe netprotektory.


Na górę
Post: pt, 21 wrz 2018 9:58:53 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obserwator
Obserwator

Rejestracja: wt, 05 gru 2017 23:49:58
Posty: 33
hub_lan pisze:
GieTe pisze:
Inne pytanko. Czy macie jakieś doświadczenia z podłączaniem sprzętu UBNT AC z portem Gigabit do Netprotektorów 10/100 ??

(ps. Miałem przypadek, że po 2h pracy Isostation AC się zepsuł, padł port. Tam był Netprotektor inetech poe 10/100 i zasilanie 12V, nie wiem co zawiodło. Ale inny starszy PB AC 500 chodzi tak zasilony bez problemów.)


nie spotkałem się z zasilaniem ubi na 12V

jak masz uziemiony ten net protektor?


Były takie ubi dawno (pierwsze na 2,4GHz lata świetlne temu) były nawet zasilane z portu USB, mieliśmy takiego AirGrida do pomiarów


Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk


Na górę
Post: pt, 21 wrz 2018 16:36:10 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Powieściopisarz
Powieściopisarz

Rejestracja: wt, 17 lut 2009 0:15:58
Posty: 1708
Lokalizacja: Kraków
fred_cs pisze:
hub_lan pisze:
GieTe pisze:
Inne pytanko. Czy macie jakieś doświadczenia z podłączaniem sprzętu UBNT AC z portem Gigabit do Netprotektorów 10/100 ??

(ps. Miałem przypadek, że po 2h pracy Isostation AC się zepsuł, padł port. Tam był Netprotektor inetech poe 10/100 i zasilanie 12V, nie wiem co zawiodło. Ale inny starszy PB AC 500 chodzi tak zasilony bez problemów.)


nie spotkałem się z zasilaniem ubi na 12V

jak masz uziemiony ten net protektor?


Były takie ubi dawno (pierwsze na 2,4GHz lata świetlne temu) były nawet zasilane z portu USB, mieliśmy takiego AirGrida do pomiarów

ale to nie były M-ki tylko zwykłe tak faktycznie teraz sobie przypomniałem :) faktycznie lata świetlne temu
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk


Na górę
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat  Odpowiedz w temacie
Przejdź na stronę Poprzednia 1 2


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Google [Bot] i 9 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Dzisiaj jest ndz, 16 gru 2018 15:29:49

Strefa czasowa UTC+02:00

Moderatorzy: Administratorzy, Moderatorzy

Nakarm glodne dziecko - wejdz na strone www.Pajacyk.pl


Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
SubSilver2 modified for Trzepak.pl by Colir
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl