Trzepak.pl

Regulamin forum


Wypowiedzi muszą stosować się do zasad ogólnie przyjętej "netykiety" wynikającej z dokumentu RFC 1855, zamieszczonego pod tym adresem:
http://www.ietf.org/rfc/rfc1855.txt
Osoby wypowiadające się tu "zawodowo" proszone są o logowanie się swoim imieniem i nazwiskiem, a w stopce ich wypowiedzi wskazane jest przedstawienie danych adresowych łącznie z linkiem do strony głównej przedsiębiorstwa lub organizacji, którą reprezentują.
Umieszczanie informacji reklamowych w wypowiedzi i w stopce nie jest wskazane a moderatorzy mogą ingerować usuwając takie posty w sposób nie podlegający dyskusji.



Nowy temat  Odpowiedz w temacie
Autor Wiadomość
Post: pn, 14 sty 2019 22:41:58 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Starszy czytelnik
Starszy czytelnik

Rejestracja: wt, 26 maja 2009 23:45:01
Posty: 164
Czy ktoś mógłby mi podpowiedzieć jak skonfigurować, np dwa RB2011, tak by odpowiednie porty LAN symulowały bezpośrednie połączenie kablowe.
Potrzebuję takie rozwiązanie do transmiterów AV, sterowników oświetlenia (DMX) oraz mixerów audio, więc musi to być maxymalnie transparentne i odseparowane od siebie.


Na górę
Post: pn, 14 sty 2019 22:46:10 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Powieściopisarz
Powieściopisarz

Rejestracja: wt, 17 lut 2009 0:15:58
Posty: 1836
Lokalizacja: Kraków
kulek pisze:
Czy ktoś mógłby mi podpowiedzieć jak skonfigurować, np dwa RB2011, tak by odpowiednie porty LAN symulowały bezpośrednie połączenie kablowe.
Potrzebuję takie rozwiązanie do transmiterów AV, sterowników oświetlenia (DMX) oraz mixerów audio, więc musi to być maxymalnie transparentne i odseparowane od siebie.


do tego zdecydowanie lepsze będą switche niż mt


Na górę
Post: pn, 14 sty 2019 22:54:39 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Starszy czytelnik
Starszy czytelnik

Rejestracja: wt, 26 maja 2009 23:45:01
Posty: 164
moze masz doświadczenie i podpowiesz dlaczego ?

W sumie to chyba o to chodzi, żeby zrobić switch z vlanami tylko chce się upewnić jak to najlepiej zrobić, możliwie tanio...


Na górę
Post: pn, 14 sty 2019 22:57:47 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Starszy czytelnik
Starszy czytelnik

Rejestracja: wt, 04 sty 2011 12:09:55
Posty: 172
Lokalizacja: Wrocław
Można zrobić najprościej bridge do których dopisze vlany.
ile portów potrzebujesz przerzucić bo pamiętaj że 2011 to 6+5 portów


Na górę
Post: pn, 14 sty 2019 23:18:46 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Starszy czytelnik
Starszy czytelnik

Rejestracja: wt, 26 maja 2009 23:45:01
Posty: 164
Obecnie 6-8 portów, wiec powinno wystarczyć chyba że za tą samą kasę dostanę 16, bo wifi tu raczej zbędne.

Czy samo połączenie urządzeń swiatłem trzeba jakoś specjlanie konfigurować czy tylko wrzućić do bridga i powinny się widzieć ?


Na górę
Post: wt, 15 sty 2019 0:06:45 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Starszy czytelnik
Starszy czytelnik

Rejestracja: wt, 04 sty 2011 12:09:55
Posty: 172
Lokalizacja: Wrocław
tańszy będzie switch z vlan-ami
bo w 2011 tylko na pierwszych portach będzie dobrze działać
reszta ruchu na portach 6-10 będzie waliła w procesor
chyba że to mały ruch to OK

po wpięciu światła się zobaczą


Na górę
Post: wt, 15 sty 2019 0:33:37 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Powieściopisarz
Powieściopisarz

Rejestracja: wt, 17 lut 2009 0:15:58
Posty: 1836
Lokalizacja: Kraków
kulek pisze:
moze masz doświadczenie i podpowiesz dlaczego ?

W sumie to chyba o to chodzi, żeby zrobić switch z vlanami tylko chce się upewnić jak to najlepiej zrobić, możliwie tanio...



no właśnie dlatego co napisał

Pablo pisze:
tańszy będzie switch z vlan-ami
bo w 2011 tylko na pierwszych portach będzie dobrze działać
reszta ruchu na portach 6-10 będzie waliła w procesor
chyba że to mały ruch to OK

po wpięciu światła się zobaczą


Na górę
Post: wt, 15 sty 2019 1:00:47 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Starszy czytelnik
Starszy czytelnik

Rejestracja: wt, 26 maja 2009 23:45:01
Posty: 164
Cloud Router Switch czy celowac w inna firme ?


Na górę
Post: wt, 15 sty 2019 1:00:58 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Starszy czytelnik
Starszy czytelnik

Rejestracja: wt, 26 maja 2009 23:45:01
Posty: 164
Cloud Router Switch czy celowac w inna firme ?


Na górę
Post: wt, 15 sty 2019 1:58:22 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik
Awatar użytkownika

Rejestracja: ndz, 11 gru 2011 0:33:43
Posty: 1357
Dwa SG3210 identycznie skonfigurowane z wkładkami i gotowym kablem światłowodowym.


Na górę
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat  Odpowiedz w temacie


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 10 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Dzisiaj jest sob, 19 sty 2019 5:49:30

Strefa czasowa UTC+02:00

Moderatorzy: Administratorzy, Moderatorzy

Nakarm glodne dziecko - wejdz na strone www.Pajacyk.pl


Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
SubSilver2 modified for Trzepak.pl by Colir
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl