Trzepak.pl

Regulamin forum


Wypowiedzi muszą stosować się do zasad ogólnie przyjętej "netykiety" wynikającej z dokumentu RFC 1855, zamieszczonego pod tym adresem:
http://www.ietf.org/rfc/rfc1855.txt
Osoby wypowiadające się tu "zawodowo" proszone są o logowanie się swoim imieniem i nazwiskiem, a w stopce ich wypowiedzi wskazane jest przedstawienie danych adresowych łącznie z linkiem do strony głównej przedsiębiorstwa lub organizacji, którą reprezentują.
Umieszczanie informacji reklamowych w wypowiedzi i w stopce nie jest wskazane a moderatorzy mogą ingerować usuwając takie posty w sposób nie podlegający dyskusji.



Nowy temat  Odpowiedz w temacie
Przejdź na stronę Poprzednia 1 2
Autor Wiadomość
Post: sob, 13 lis 2010 11:58:24 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Żółtodziób
Żółtodziób

Rejestracja: wt, 09 lis 2010 13:39:13
Posty: 3
Wlasnie wrocilem od klienta, ktorego screen zamiescilem pare postow wyzej.
Wspomiana 711 wymienilem na 411+ TPLINK 562.
Oczywiscie antena, zlaczka itd zostala identyczna. Wymienilem tylko srodek.

Screen po wymianie ponizej :-)
Wrzucilem na niego ostatni MT z seri 3, bo tam najstabilniej dziala nStream ktorego uzywamy.


Załączniki:
411.jpg
411.jpg [ 147.73 KiB | Przejrzano 841 razy ]
Na górę
Post: ndz, 14 lis 2010 16:42:38 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Wyciszony literat
Wyciszony literat
Awatar użytkownika

Rejestracja: śr, 28 mar 2007 17:40:29
Posty: 897
Lokalizacja: Puławy
ja serii 4.x używam produkcyjnie od wersji 4.10 i powiem, że nie zauważyłem problemów z działaniem nstream, teraz wsio na 4.13, mam raptem kilkanaście miektów w sieci i nie zauważyłem problemów

_________________
Pozdrawiam
Bernard


Na górę
Post: pn, 15 lis 2010 2:37:48 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodociany subskrybent
Młodociany subskrybent

Rejestracja: pn, 01 lis 2010 9:56:30
Posty: 232
Annc - wg mnie to sygnały i ccq do rewelacyjnych nie należą.

_________________
Pozdrawiam
jusew


Na górę
Post: wt, 16 lis 2010 14:30:00 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Żółtodziób
Żółtodziób

Rejestracja: wt, 09 lis 2010 13:39:13
Posty: 3
A niby po co wyzsze ?
Nie sztuka przesterowac radio.
W zupelnosci wystarczy (odleglosc ok 5km) do wyciagania ~15mbit

CCQ oczywiscie jest zalezne od ruchu jak wiecie.
Przy wymuszeniu ruchu zbliza sie do 100%/100%


Inna kwestia jest to, ze w MT 4.0 jest zupelnie inny nStream niz w 3.x
Jesli uzywacie w swojej sieci nStreama - sprobujcie na 3.x (np 3.30). Dziala znacznie lepiej i przede wszystkim DUZO stabilniej.


Na górę
Post: pt, 24 gru 2010 22:29:31 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Subskrybent
Subskrybent

Rejestracja: wt, 20 maja 2008 13:01:27
Posty: 382
Lokalizacja: Podkarpacie
Panowie wczoraj po 2 miesiącach ściągnąłem jedną sztukę z uwalonym radiem :\


Na górę
Post: czw, 30 gru 2010 13:22:02 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Subskrybent
Subskrybent

Rejestracja: wt, 20 maja 2008 13:01:27
Posty: 382
Lokalizacja: Podkarpacie
Przed chwilą założyłem następnego 711 ufl i znów porażka, na skanie widzi bazę z sygnałem -60dBm a on na bazie jest widziany z sygnałem -76dBm, o co kaman ? w sumie mam ich 3szt i wszystkie wadliwe, mam też jedną mmcx i ta działa OK, heh żeby było ciekawiej jak go kupowałem pytałem w sklepie czy nie maja wersji z mmcx i usłyszałem odpowiedź że ich nie zamawiają bo są wadliwe :sciana: jakaś paranoja, już tego dziadostwa więcej nie wezmę.
Rok temu miałem identyczną sytuacje z wispstation od ubiquiti, 3 razy wymieniałem zanim trafiłem na dobrą sztukę


Na górę
Post: czw, 30 gru 2010 19:15:04 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Fanatyczny prenumerator
Fanatyczny prenumerator

Rejestracja: pn, 02 mar 2009 1:08:30
Posty: 480
Lokalizacja: J-J
Mi też chciał wcisnąć ufl a chciałem MMC. Ten sam argument, bardziej awaryjne MMC od ufl, jakoś tego nie stwierdzam. Mam ich kilkanaście sztuk i wszystkie się dobrze sprawują. Metoda aby się tylko pozbyć dziadostwa. Już nie posiadają ufl same MMC.

_________________
...


Na górę
Post: czw, 30 gru 2010 19:25:08 
Odpowiedz z cytatem
Offline
trzepakowy master
trzepakowy master

Rejestracja: śr, 12 mar 2008 16:12:35
Posty: 8944
Ja za to zauważyłem, że jeśli w partii z u.fl podepnie się pigtail w taki sposób, że leży on wzdłuż dłuższej krawędzi osłony chipsetu radiowego, to wtedy dzieją się takie cuda z snr. Wystarczy natomiast pigtail wyprowadzić w kierunku odwrotnym, czy w kierunku bliższej krawędzi płytki i problem ustępuje.

Sprawdźcie to przed wysłaniem na serwis, bo po co płacić za przesyłkę jak i tak się dostanie to samo.

_________________
www.fiberion.pl


Na górę
Post: pt, 31 gru 2010 0:02:37 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik

Rejestracja: ndz, 19 lip 2009 10:41:45
Posty: 1152
z mmx jerst taki problem ze widzą nadajnik bezproblemu ale otrzymujemy info connection timeout, i koniec kropka nic się z tym nie zrobi.

Narazie trafiły mi się 2 szt które działały ponad 2 mc-e.


Na górę
Post: pt, 31 gru 2010 1:12:43 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Leniwy eseista
Leniwy eseista

Rejestracja: pn, 20 lip 2009 11:48:17
Posty: 656
Orin pisze:
Ja za to zauważyłem, że jeśli w partii z u.fl podepnie się pigtail w taki sposób, że leży on wzdłuż dłuższej krawędzi osłony chipsetu radiowego, to wtedy dzieją się takie cuda z snr. Wystarczy natomiast pigtail wyprowadzić w kierunku odwrotnym, czy w kierunku bliższej krawędzi płytki i problem ustępuje.

Sprawdźcie to przed wysłaniem na serwis, bo po co płacić za przesyłkę jak i tak się dostanie to samo.

Bo jak się dobrze przyjżysz to ten pigtail końcówką wtyku dotyka jakiejś diody tam umieszczonej i robi zwarcie (dotyczy pierwszego opisanego przez ciebie sposobu montażu)


Na górę
Post: sob, 15 sty 2011 0:33:53 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Subskrybent
Subskrybent

Rejestracja: wt, 20 maja 2008 13:01:27
Posty: 382
Lokalizacja: Podkarpacie
Dziś zamontowałem następnego RB 711, tym razem mmcx i stwierdzam że te sprzęty są nie przewidywalne, na bazie mam WMIA-123AG która nadaje z mocą na default (19dBm) i klient RB711 widzi baze z sygnałem -61dBm,natomiast ten klient RB 711 który ma mieć 23dBm widziany jest na bazie z sygnałem -66dBm, antena ustawiana najlepiej jak się dało, wiec pytam się gdzie ta moc 200mW tego klienta? Z tego co zauważyłem to najtańsze tplinki miniPCI się lepiej zachowują w połączeniu z RB 411 ! Co więcej mam obok sąsiada podpiętego na takiej samej antenie w połaczeniu z RB 411 + stary nortel AR5212 (100mW) i tam sa sygnały -58/-58 dBm


Na górę
Post: sob, 15 sty 2011 1:36:14 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obserwator
Obserwator

Rejestracja: pt, 06 cze 2008 19:02:03
Posty: 26
ze tak glupio zapytam nie zapomniałeś o manual txpower? bo domyślnie jest okrojona karta chyba do 17dBm


Na górę
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat  Odpowiedz w temacie
Przejdź na stronę Poprzednia 1 2


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 4 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Dzisiaj jest ndz, 25 paź 2020 10:09:53

Strefa czasowa UTC+02:00

Moderatorzy: Administratorzy, Moderatorzy

Nakarm glodne dziecko - wejdz na strone www.Pajacyk.pl


Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
SubSilver2 modified for Trzepak.pl by Colir
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl