Trzepak.pl

Regulamin forum


Wypowiedzi muszą stosować się do zasad ogólnie przyjętej "netykiety" wynikającej z dokumentu RFC 1855, zamieszczonego pod tym adresem:
http://www.ietf.org/rfc/rfc1855.txt
Osoby wypowiadające się tu "zawodowo" proszone są o logowanie się swoim imieniem i nazwiskiem, a w stopce ich wypowiedzi wskazane jest przedstawienie danych adresowych łącznie z linkiem do strony głównej przedsiębiorstwa lub organizacji, którą reprezentują.
Umieszczanie informacji reklamowych w wypowiedzi i w stopce nie jest wskazane a moderatorzy mogą ingerować usuwając takie posty w sposób nie podlegający dyskusji.



Nowy temat  Odpowiedz w temacie
Autor Wiadomość
Post: wt, 04 lut 2020 14:18:57 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Starszy czytelnik
Starszy czytelnik

Rejestracja: pt, 20 sty 2012 16:12:07
Posty: 169
Witam

Posiadam w domu RBwAP2nD z modemem R11e-LTE i generalnie chodzi mi to dosyć kiepsko prawdopodobnie dlatego że dosyć mocno obciążone nadajniki. Chociaż czasami mam wątpliwości bo jak robie speedtest na komórce w tej samej sieci t-mobile to mam więcej w budynku na telefonie niż po wifi a urządzenie na dworze. Widzę że pojawił się nowy modem R11e-LTE6 z agregacją pasm. Czy jest szansa że po wymianie modemu będzie zdecydowana różnica w szybkości??

Pozdr.
Kuba

_________________
MTCNA 1811NA3965


Na górę
Post: wt, 04 lut 2020 16:11:22 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Leniwy eseista
Leniwy eseista

Rejestracja: pt, 02 paź 2015 9:58:39
Posty: 554
Jakim telefonem dokonujesz pomiarów?


Na górę
Post: wt, 04 lut 2020 19:53:47 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Starszy czytelnik
Starszy czytelnik

Rejestracja: pt, 20 sty 2012 16:12:07
Posty: 169
glitzy pisze:
Jakim telefonem dokonujesz pomiarów?

iPhone X, pewnie on już sobie agreguje kilka pasm

_________________
MTCNA 1811NA3965


Na górę
Post: śr, 05 lut 2020 13:25:49 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Leniwy eseista
Leniwy eseista

Rejestracja: pt, 02 paź 2015 9:58:39
Posty: 554
Według https://m.gsmarena.com/apple_iphone_x-8858.php jest możliwe 3CA.
Na tym modemie możesz wymuszać pasma? Jeśli tak to załącz CellID, eNB jakie masz na 800, 1800, 2100, 2600 MHz.
Do tego zrób speedtest dla każdego bandu.


Na górę
Post: śr, 05 lut 2020 13:29:55 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Starszy czytelnik
Starszy czytelnik

Rejestracja: pt, 20 sty 2012 16:12:07
Posty: 169
glitzy pisze:
Według https://m.gsmarena.com/apple_iphone_x-8858.php jest możliwe 3CA.
Na tym modemie możesz wymuszać pasma? Jeśli tak to załącz CellID, eNB jakie masz na 800, 1800, 2100, 2600 MHz.
Do tego zrób speedtest dla każdego bandu.


Tak pasmo mogę wymusić, porobię testy i dam znać.

_________________
MTCNA 1811NA3965


Na górę
Post: czw, 13 lut 2020 13:46:00 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Starszy czytelnik
Starszy czytelnik

Rejestracja: pt, 20 sty 2012 16:12:07
Posty: 169
Tak to wygląda u mnie w domu.
Załącznik:
lte-test.png
lte-test.png [ 223.39 KiB | Przejrzano 257 razy ]


prędkości generalnie podobne na wszystkich pasmach oczywiście w zależności od pory dnia, czasami jest około 2mbit/s czasami i 15mbit/s leci.
Martwi mnie trochę ta siła sygnału, do nadajnika mam 2.2km optycznie go widzę dosyć dobrze. wAP mam na elewacji budynku przy dachu.
Załącznik:
Zrzut ekranu 2020-02-11 22.36.23.png
Zrzut ekranu 2020-02-11 22.36.23.png [ 73.54 KiB | Przejrzano 257 razy ]

_________________
MTCNA 1811NA3965


Na górę
Post: czw, 13 lut 2020 14:44:16 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Leniwy eseista
Leniwy eseista

Rejestracja: pt, 02 paź 2015 9:58:39
Posty: 554
Korzystasz z tego obiektu: http://beta.btsearch.pl/bts/details/28312/
Nie wiem z czego pochodzi screen, ale widać, że pasmo przeciążone.
Co agreguje jak go wpuścisz w auto?
A jak można ręcznie to zaznacz, np. 2600 + 1800.


Na górę
Post: czw, 13 lut 2020 15:04:53 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Starszy czytelnik
Starszy czytelnik

Rejestracja: pt, 20 sty 2012 16:12:07
Posty: 169
glitzy pisze:
Korzystasz z tego obiektu: http://beta.btsearch.pl/bts/details/28312/
Nie wiem z czego pochodzi screen, ale widać, że pasmo przeciążone.
Co agreguje jak go wpuścisz w auto?
A jak można ręcznie to zaznacz, np. 2600 + 1800.


ale ja mam jeszcze ten stary model modemu co nie ma agregacji. Zastanawiam się dopiero nad jego zakupem.

_________________
MTCNA 1811NA3965


Na górę
Post: pt, 14 lut 2020 10:13:51 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodszy czytelnik
Młodszy czytelnik

Rejestracja: czw, 19 kwie 2012 15:00:17
Posty: 58
Miałem problem z netem 2 tyg, strony się nie ładowały. Używałem backupa play z komórki, 2 razy musiałem doładować po 15 zł... Testowałem wymuszenie częstotliwości i łączyło mnie z różnymi CellID, w końcu wróciłem do pierwotnego, po zaznaczeniu 800 i 900 nagle zaczęło mi 20 Mbit/s działać ( tak jak kiedyś, jak dobrze działało) HUAWEI B525. T-mobile też pisało, że nadajnik przeciążony, a tu takie co.


Na górę
Post: pt, 14 lut 2020 10:45:28 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Leniwy eseista
Leniwy eseista

Rejestracja: pt, 02 paź 2015 9:58:39
Posty: 554
@Aznar T-Mobile nie ma LTE na 900 MHz. Być może pracujesz na WCDMA, dlatego chodzi do 20 Mb/s. Z tego mało już który terminal korzysta bez wymuszenia.


Na górę
Post: pt, 14 lut 2020 11:30:46 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodszy czytelnik
Młodszy czytelnik

Rejestracja: czw, 19 kwie 2012 15:00:17
Posty: 58
tak tak, tylko w tym sęk że łącze się do tego samego nadajnika z 800 ( mam 0.5 ) włączam dodatkowo 900 i mam 20, nadajnik na 800 Mhz oczywiście, dlatego mnie to bardzo zdziwiło. ( a nie sądziłem że ma agregację )


Na górę
Post: pt, 14 lut 2020 12:37:47 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Leniwy eseista
Leniwy eseista

Rejestracja: pt, 02 paź 2015 9:58:39
Posty: 554
Ja do 800 loguję się z 23 km. Pomyśl jakie to pasmo zasięgowe.
A WCDMA dobrze się sprawdza tam gdzie przeciążone LTE. Spróbuj WCDMA2100.


Na górę
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat  Odpowiedz w temacie


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Termos3000, Zycho i 25 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Dzisiaj jest pn, 24 lut 2020 17:48:53

Strefa czasowa UTC+02:00

Moderatorzy: Administratorzy, Moderatorzy

Nakarm glodne dziecko - wejdz na strone www.Pajacyk.pl


Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
SubSilver2 modified for Trzepak.pl by Colir
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl