Trzepak.pl

Regulamin forum


Wypowiedzi muszą stosować się do zasad ogólnie przyjętej "netykiety" wynikającej z dokumentu RFC 1855, zamieszczonego pod tym adresem:
http://www.ietf.org/rfc/rfc1855.txt
Osoby wypowiadające się tu "zawodowo" proszone są o logowanie się swoim imieniem i nazwiskiem, a w stopce ich wypowiedzi wskazane jest przedstawienie danych adresowych łącznie z linkiem do strony głównej przedsiębiorstwa lub organizacji, którą reprezentują.
Umieszczanie informacji reklamowych w wypowiedzi i w stopce nie jest wskazane a moderatorzy mogą ingerować usuwając takie posty w sposób nie podlegający dyskusji.



Nowy temat  Odpowiedz w temacie
Przejdź na stronę Poprzednia 121 22 23 24 25
Autor Wiadomość
Post: ndz, 13 paź 2019 14:19:48 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Moderator
Moderator
Awatar użytkownika

Rejestracja: czw, 18 lis 2010 9:00:53
Posty: 3633
Lokalizacja: Mazury
Przeglądnij firewalla

Kod:
iptables -L

_________________
# http://kazuko.pl ☚☜☚☜ synchronizacja LMS -> MikroTik (DHCP, PPPoE, Simple Queue) po API !!!


Na górę
Post: ndz, 13 paź 2019 18:01:34 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Żółtodziób
Żółtodziób
Awatar użytkownika

Rejestracja: czw, 15 sie 2019 12:28:25
Posty: 16
Lokalizacja: Leszno Wlkp
noyo pisze:
Przeglądnij firewalla

Kod:
iptables -L

Kod:
XM.v6.2.0# iptables -L
iptables v1.4.7: can't initialize iptables table `filter': iptables who? (do you                                                                                         need to insmod?)
Perhaps iptables or your kernel needs to be upgraded.

Nie da rady ale tak myślę, że po prostu skorzystam z innych portów bo widocznie ma to coś związek z UNMS.

_________________
www.netgp.pl Leszno (Wielkopolska), Wilkowice (koło Leszna) , Święciechowa


Na górę
Post: śr, 13 lis 2019 18:35:04 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Starszy czytelnik
Starszy czytelnik

Rejestracja: śr, 12 lis 2008 14:08:12
Posty: 198
Mam problem, jak wrócić z 6.20 do 5.6.5 wywala mi błąd podczas downgrade
Jaki jest najlepszy soft 6.x?
Przy 6.20 mam rate 130/130 i ccq 70% a na 6.1.4 130/130 ccq 99%


Na górę
Post: śr, 13 lis 2019 18:45:13 
Odpowiedz z cytatem
Offline
trzepakowy master
trzepakowy master

Rejestracja: czw, 23 lis 2006 17:26:03
Posty: 5360
tam chyba musi być kilka pośrednich wersji wgranych o ile się nie mylę.


Na górę
Post: śr, 13 lis 2019 20:58:10 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Powieściopisarz
Powieściopisarz
Awatar użytkownika

Rejestracja: pt, 06 lut 2015 13:46:25
Posty: 1571
Corsair pisze:
Mam problem, jak wrócić z 6.20 do 5.6.5 wywala mi błąd podczas downgrade
Jaki jest najlepszy soft 6.x?
Przy 6.20 mam rate 130/130 i ccq 70% a na 6.1.4 130/130 ccq 99%


Na to nie patrz, zobacz ile leci na speedtescie na tym i na tym, na bank na tym co ma ccq 70 leci sporo wiecej anizeli na tym co ma 99% :P Taka sytuacja :D

_________________
###############
Modyfikacje / Upgrade
http://24.multimediahd.pl/pl/3-60ghz
###############


Na górę
Post: śr, 13 lis 2019 21:08:08 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Żółtodziób
Żółtodziób
Awatar użytkownika

Rejestracja: czw, 15 sie 2019 12:28:25
Posty: 16
Lokalizacja: Leszno Wlkp
Raczej ten Ccq jest przekłamany.
Mam to samo na nie których z 6.2 a leci dobrze.
Spróbuj 6.1.7

_________________
www.netgp.pl Leszno (Wielkopolska), Wilkowice (koło Leszna) , Święciechowa


Na górę
Post: śr, 13 lis 2019 21:20:43 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Leniwy eseista
Leniwy eseista

Rejestracja: czw, 12 lut 2015 0:02:27
Posty: 566
Lokalizacja: Łódź
Zawsze do wszystkiego robię sobie plik z tzw "przydasie" a do ubnt mam napisane:

Softy powyżej wersji 6.0.6-beta mają certyfikat, który nie pozwala na wgranie softu bez
nie-certyfikowanego.
1. Downgrade z wersji certyfikowanej:
Mając wersje certyfikowaną należy wgrać v6.0.6-beta, a następnie 5.6.15 lub 6.0.4 lub 6.0.3, a mając
tą wersję już wgrywasz co chcesz ;)


Wysłane z mojego Neffos Y5s przy użyciu Tapatalka


Na górę
Post: śr, 13 lis 2019 21:25:42 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Leniwy eseista
Leniwy eseista

Rejestracja: czw, 12 lut 2015 0:02:27
Posty: 566
Lokalizacja: Łódź
Ps. Oczywiście wszystkie softy mam na dysku jakby ktoś chciał

Wysłane z mojego Neffos Y5s przy użyciu Tapatalka


Na górę
Post: pn, 18 lis 2019 15:12:24 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Leniwy eseista
Leniwy eseista
Awatar użytkownika

Rejestracja: ndz, 16 gru 2007 22:01:58
Posty: 706
w temacie upgrade - zauważyłem ze spadło mi ccq na linkach, było tak już kiedyś przy innym sofice przy poprzednim wirusie.

Ktoś ma podobnie, jakoś sobie poradził ?


Na górę
Post: wt, 19 lis 2019 10:38:48 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodszy czytelnik
Młodszy czytelnik

Rejestracja: wt, 01 gru 2015 18:01:21
Posty: 69
kkulczyk pisze:
w temacie upgrade - zauważyłem ze spadło mi ccq na linkach, było tak już kiedyś przy innym sofice przy poprzednim wirusie.


Raczej metoda przeliczania CCQ się zmieniła niż realne spadki jakości linku. Testowałeś przepustowość przed i po aktualizacji?


Na górę
Post: pt, 27 gru 2019 15:02:13 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Żółtodziób
Żółtodziób

Rejestracja: wt, 12 lis 2019 17:10:36
Posty: 6
ja wróciłem do 6.1.7 ze względu na ccq . Problem z transferami przy 6,2 i 6.1.11 przy wgraniu 6.1.7 wszystko działa prawidłowo


Na górę
Post: pt, 27 gru 2019 15:10:17 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Żółtodziób
Żółtodziób

Rejestracja: wt, 12 lis 2019 17:10:36
Posty: 6
a zapomniałem wspomnieć że tylko problemy z ccq i transferami są przy multistacjach , przy p2p nie ma problemów. Jednak wszędzie wracam z softem do 6.1.7 . Jeszcze jednen istotny problem znalazłem. przy switchach prostych mialem po wlan non stop 10Mb/s na kilku apekach. Okazalo sie że kamery IP syfią po sieci mimo że za ruterami to multicasty tak waliły że zatykały radia. Zamontowanie cisco switch i wycięcie paru rzeczy załatwiło problem. Kilku klientów niestety co mają kamery xiomi 360 już nie mają podglądów zew. poprzez serwery p2p. xiomi. W rejestratorach i kamerach gdzie da sie ustawić porty i przekierowac ruch przez IP a nie przez serwery p2p wszystko działa prawidłowo.


Na górę
Post: pt, 27 gru 2019 20:53:55 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Żółtodziób
Żółtodziób
Awatar użytkownika

Rejestracja: czw, 15 sie 2019 12:28:25
Posty: 16
Lokalizacja: Leszno Wlkp
Mewerik@ pisze:
ja wróciłem do 6.1.7 ze względu na ccq . Problem z transferami przy 6,2 i 6.1.11 przy wgraniu 6.1.7 wszystko działa prawidłowo

Trochę dziwnie się ten soft zachowuje.
Na nie których urządzaniach spadło CCQ ale po kilku dniach poprawiło się.
Obecnie praktycznie wszystkie urządzenia mają 6.2 i jest ok.
Może poprawią ten błąd w nowym sofcie pewnie już nie długo coś wydadzą.

_________________
www.netgp.pl Leszno (Wielkopolska), Wilkowice (koło Leszna) , Święciechowa


Na górę
Post: pt, 27 gru 2019 21:01:42 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Czytelnik
Czytelnik

Rejestracja: wt, 18 cze 2013 21:31:51
Posty: 109
Mewerik@ pisze:
ja wróciłem do 6.1.7 ze względu na ccq . Problem z transferami przy 6,2 i 6.1.11 przy wgraniu 6.1.7 wszystko działa prawidłowo

A jakie masz na AP?


Na górę
Post: sob, 28 gru 2019 10:44:22 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Żółtodziób
Żółtodziób

Rejestracja: śr, 29 maja 2019 16:57:34
Posty: 2
Corsair pisze:
Mam problem, jak wrócić z 6.20 do 5.6.5 wywala mi błąd podczas downgrade
Jaki jest najlepszy soft 6.x?
Przy 6.20 mam rate 130/130 i ccq 70% a na 6.1.4 130/130 ccq 99%


możesz zejść do niższych softów wgrywając najpierw ten soft
TI/XW/XM.v6.0.6-beta.30875.170526.0008.bin


Na górę
Post: sob, 28 gru 2019 16:29:52 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Żółtodziób
Żółtodziób
Awatar użytkownika

Rejestracja: czw, 15 sie 2019 12:28:25
Posty: 16
Lokalizacja: Leszno Wlkp
bedi pisze:
Corsair pisze:
Mam problem, jak wrócić z 6.20 do 5.6.5 wywala mi błąd podczas downgrade
Jaki jest najlepszy soft 6.x?
Przy 6.20 mam rate 130/130 i ccq 70% a na 6.1.4 130/130 ccq 99%


możesz zejść do niższych softów wgrywając najpierw ten soft
TI/XW/XM.v6.0.6-beta.30875.170526.0008.bin

A dlaczego ma zejść do tej wersji?

_________________
www.netgp.pl Leszno (Wielkopolska), Wilkowice (koło Leszna) , Święciechowa


Na górę
Post: ndz, 29 gru 2019 15:08:04 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodociany subskrybent
Młodociany subskrybent

Rejestracja: czw, 14 cze 2012 20:59:39
Posty: 249
NetgpPl pisze:
bedi pisze:
Corsair pisze:
Mam problem, jak wrócić z 6.20 do 5.6.5 wywala mi błąd podczas downgrade
Jaki jest najlepszy soft 6.x?
Przy 6.20 mam rate 130/130 i ccq 70% a na 6.1.4 130/130 ccq 99%


możesz zejść do niższych softów wgrywając najpierw ten soft
TI/XW/XM.v6.0.6-beta.30875.170526.0008.bin

A dlaczego ma zejść do tej wersji?

Widać że nie nigdy robiłeś Downgrade. :D Wywali ci błąd przy zejściu z 6.20 do 5.6.5


Na górę
Post: śr, 01 sty 2020 23:38:43 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Żółtodziób
Żółtodziób
Awatar użytkownika

Rejestracja: czw, 15 sie 2019 12:28:25
Posty: 16
Lokalizacja: Leszno Wlkp
cdee pisze:
NetgpPl pisze:
bedi pisze:

możesz zejść do niższych softów wgrywając najpierw ten soft
TI/XW/XM.v6.0.6-beta.30875.170526.0008.bin

A dlaczego ma zejść do tej wersji?

Widać że nie nigdy robiłeś Downgrade. :D Wywali ci błąd przy zejściu z 6.20 do 5.6.5

:) Wiem wiem, źle doczytałem :)
Ciekawe kiedy wydadzą nowy soft skoro znane są problemy z CCQ.

_________________
www.netgp.pl Leszno (Wielkopolska), Wilkowice (koło Leszna) , Święciechowa


Na górę
Post: czw, 02 sty 2020 12:45:18 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodociany subskrybent
Młodociany subskrybent

Rejestracja: czw, 14 cze 2012 20:59:39
Posty: 249
NetgpPl pisze:
cdee pisze:
NetgpPl pisze:
A dlaczego ma zejść do tej wersji?

Widać że nie nigdy robiłeś Downgrade. :D Wywali ci błąd przy zejściu z 6.20 do 5.6.5

:) Wiem wiem, źle doczytałem :)
Ciekawe kiedy wydadzą nowy soft skoro znane są problemy z CCQ.

Coś śpią od pół roku,czyżby uznali 6.20 za mega genialny :D


Na górę
Post: ndz, 12 sty 2020 23:41:26 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obserwator
Obserwator

Rejestracja: ndz, 26 maja 2013 14:04:23
Posty: 47
Czy komuś jeszcze "wieszają sie klienci" na acces pointach

anteny ida w aircontrol na offline

na apeku sa podłączone,

jak klient wyłaczy antene na czas dłuższy niż potrzeba do automatycznego wywalenia z aktywnie podlacoznych urzadzeń
lub jesli zrobie kick station, to też działa po podłaczeniu ponownym

nie ma ty znaczenia czy klientem jest router/ bridge/ pppoe czy na ip

średnio 1 -10 osoby tygodniowo w losowych częściach sieci ma taki problem

obecnie wszystko jest na 6.1.6 problem z losowym natężeniem mam od softu 5.6.5


Na górę
Post: wt, 14 sty 2020 14:15:01 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Moderator
Moderator
Awatar użytkownika

Rejestracja: czw, 30 maja 2013 20:58:37
Posty: 2806
Lokalizacja: Wrocław
ile ludu per AP?


Na górę
Post: wt, 14 sty 2020 15:08:58 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik

Rejestracja: pt, 24 lip 2009 11:30:07
Posty: 1376
Lokalizacja: Polska
Ja mam wszędzie 6.2.0 (ok. 400 urządzeń od Loco do PowerBeam AC) i nie zauważyłem jakikolwiek problemów.


Na górę
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat  Odpowiedz w temacie
Przejdź na stronę Poprzednia 121 22 23 24 25


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 16 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Dzisiaj jest sob, 18 sty 2020 13:17:03

Strefa czasowa UTC+02:00

Moderatorzy: Administratorzy, Moderatorzy

Nakarm glodne dziecko - wejdz na strone www.Pajacyk.pl


Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
SubSilver2 modified for Trzepak.pl by Colir
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl