Trzepak.pl

Regulamin forum


Wypowiedzi muszą stosować się do zasad ogólnie przyjętej "netykiety" wynikającej z dokumentu RFC 1855, zamieszczonego pod tym adresem:
http://www.ietf.org/rfc/rfc1855.txt
Osoby wypowiadające się tu "zawodowo" proszone są o logowanie się swoim imieniem i nazwiskiem, a w stopce ich wypowiedzi wskazane jest przedstawienie danych adresowych łącznie z linkiem do strony głównej przedsiębiorstwa lub organizacji, którą reprezentują.
Umieszczanie informacji reklamowych w wypowiedzi i w stopce nie jest wskazane a moderatorzy mogą ingerować usuwając takie posty w sposób nie podlegający dyskusji.



Nowy temat  Odpowiedz w temacie
Autor Wiadomość
Post: czw, 06 gru 2018 16:58:34 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodszy czytelnik
Młodszy czytelnik

Rejestracja: wt, 01 gru 2015 18:01:21
Posty: 57
Panowie jest sobie switch 2011 w bridgu i do niego wysył, który spina się czasem na 10mbit (pomijamy fakt wymiany i naprawy problemu aby uzyskać 100mbit lan) i jak jest wysycenie tego wysyłu czyli ciągle leci ok. 10mbit to ping strasznie wariuje nawet do tego switcha 2011 jak i do innych urządzeń wpiętych do niego. Można temu zapobiec jakoś?
Pozdrawiam.


Na górę
Post: czw, 06 gru 2018 17:22:08 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Starszy czytelnik
Starszy czytelnik

Rejestracja: wt, 04 sty 2011 12:09:55
Posty: 184
Lokalizacja: Wrocław
No przecież jak wysycony jest port na maxa, to nie ma miejsca na ładny ping.
Wymień kabel, popraw Rj-tki. zostaw z spokoju 2011 to na 99% nie jego problem

,


Na górę
Post: czw, 06 gru 2018 17:49:48 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodszy czytelnik
Młodszy czytelnik

Rejestracja: wt, 01 gru 2015 18:01:21
Posty: 57
Pablo pisze:
No przecież jak wysycony jest port na maxa, to nie ma miejsca na ładny ping.
Wymień kabel, popraw Rj-tki. zostaw z spokoju 2011 to na 99% nie jego problem

,

Ale nie chodzi mi o ping za wysyłem na następny przekaźnik bo to oczywiste jest tylko o urządzenia przed wysyłem. I tak wiem, że to nie wina 2011 tylko wysyłu, wystarczy np wyłączyć port i problem ustępuje lub wył/ wł i jak się 100 pojawi to też jest ok. Pytam tylko z czystej ciekawości czy można zapobiec opisywanej wcześniej sytuacji?


Na górę
Post: czw, 06 gru 2018 18:01:25 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Starszy czytelnik
Starszy czytelnik

Rejestracja: wt, 04 sty 2011 12:09:55
Posty: 184
Lokalizacja: Wrocław
Przeczytałem 5 razy, nadal nie rozumiem (przed czym, za czym z kim i po co)
Nie lepiej poprawić, i nie drążyć tematu.

Można ustawić port na 100 bez autonegocjacji ale jak masz faktycznie kiepski kabel to przestanie gadać całkowicie.


Na górę
Post: pt, 07 gru 2018 15:54:31 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Fanatyczny prenumerator
Fanatyczny prenumerator

Rejestracja: sob, 28 sie 2010 0:26:18
Posty: 411
Lokalizacja: Wrocław
A ja chyba rozumiem.
Chodzi o to, ze jak jeden z portów jest na 10M, to reszta też zaczyna mieć dropy.
Zobacz czy ten port nie jest masterem w swojej grupie.
Jak masz stary soft, wywal z mastera do switcha
jak masz nowy soft... to nie wiem. Przejdź na routing albo zrób eoip.

Piotrek.


Na górę
Post: pt, 07 gru 2018 20:59:48 
Odpowiedz z cytatem
Offline
trzepakowy szaleniec
trzepakowy szaleniec
Awatar użytkownika

Rejestracja: pn, 11 lut 2013 23:59:34
Posty: 3851
Lokalizacja: Szczecin
piterus90 pisze:
jak masz nowy soft... to nie wiem. Przejdź na routing albo zrób eoip.
Jak masz nowy, to wyłączasz HW offload w ustawieniach portu.

_________________
http://advseo.pl


Na górę
Post: pt, 14 gru 2018 17:51:54 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodszy czytelnik
Młodszy czytelnik

Rejestracja: pn, 28 mar 2011 14:30:32
Posty: 80
Mam podobną sytuację, soft 6.42.7 Switch HEX POE, wszystkie porty dodane do bridge. Ruch około 50-70 mbit na bazie. Jeden klient wpięty do portu 1. Jak zawiesił się mu router i spiął się na 10mbit to w momencie gdy klient wysycał port, odpowiedzi HEX były 3 cyfrowe tak jak i nadajnika i oczywiście ruch spadł do 10 mbit. Pomógł restart routera.


Na górę
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat  Odpowiedz w temacie


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: solarssk i 13 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
cron
Dzisiaj jest czw, 21 lut 2019 0:09:59

Strefa czasowa UTC+02:00

Moderatorzy: Administratorzy, Moderatorzy

Nakarm glodne dziecko - wejdz na strone www.Pajacyk.pl


Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
SubSilver2 modified for Trzepak.pl by Colir
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl