Trzepak.pl

Regulamin forum


Wypowiedzi muszą stosować się do zasad ogólnie przyjętej "netykiety" wynikającej z dokumentu RFC 1855, zamieszczonego pod tym adresem:
http://www.ietf.org/rfc/rfc1855.txt
Osoby wypowiadające się tu "zawodowo" proszone są o logowanie się swoim imieniem i nazwiskiem, a w stopce ich wypowiedzi wskazane jest przedstawienie danych adresowych łącznie z linkiem do strony głównej przedsiębiorstwa lub organizacji, którą reprezentują.
Umieszczanie informacji reklamowych w wypowiedzi i w stopce nie jest wskazane a moderatorzy mogą ingerować usuwając takie posty w sposób nie podlegający dyskusji.



Nowy temat  Odpowiedz w temacie
Autor Wiadomość
Post: pt, 05 paź 2018 23:08:23 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Żółtodziób
Żółtodziób

Rejestracja: śr, 30 paź 2013 12:42:29
Posty: 14
Witam. Czy szanowni koledzy słyszeli o problemach z komunikacją routerów mikrotik z modemami Hitron z UPC. Od pewnego czasu mam problem z takim sprzętem. Hitron jako bridge, mikrotik jako brama z czterema adresami ip które dostaliśmy od UPC, sprzęt chodzi i po jakimś czasie przestaje alb zamula. W UPC twierdzą że to wina mikrotika i że mogą zrobić downgrade firmwero - może rozwiązać problem - niestety jego nie rozwiązuje. Łącze 600/50 średnio jakieś 80/30


Na górę
Post: ndz, 07 paź 2018 11:09:21 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodszy czytelnik
Młodszy czytelnik

Rejestracja: śr, 11 lis 2015 12:59:46
Posty: 62
Miałem taki problem w trzech lokalizacjach. Problem został rozwiązany przez zmianę oprogramowania na Hitronie przez UPC.


Na górę
Post: pn, 08 paź 2018 22:11:46 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obserwator
Obserwator

Rejestracja: ndz, 15 lis 2015 12:54:14
Posty: 37
Lokalizacja: Leszno
Wepnij switcha pomiędzy i sprawdź


Na górę
Post: pt, 12 paź 2018 5:25:22 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Żółtodziób
Żółtodziób

Rejestracja: śr, 30 paź 2013 12:42:29
Posty: 14
Switch ? Myślicie, że to może rozwiązać problem ? Zmienili mi firmware w Hitronie na taki z którym w ich teorii nie ma problemu. Jednak dalej widzę utratę pakietów. Jedynie co dziś się dowiedziałem od nich, że związane jest to z dużą ilością małych pakietów które idą od strony mikrotika i potrafią zawalić procesor w Hitronie. Może jakaś reguła na mietku która ograniczała by ilość pakietów na sekundę ? Czy wpłynie to znacząco na przepustowość łącza. W teorii to 500/50 ale w maksie wykorzystuje 200, może 250 Mbit/s


Na górę
Post: pt, 12 paź 2018 10:03:43 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Powieściopisarz
Powieściopisarz

Rejestracja: czw, 10 lis 2011 17:44:20
Posty: 1722
Lokalizacja: W-wa
Alez oczywiscie ze wplynie
To usluga biznesowa?


Na górę
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat  Odpowiedz w temacie


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 7 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Dzisiaj jest ndz, 16 gru 2018 5:35:14

Strefa czasowa UTC+02:00

Moderatorzy: Administratorzy, Moderatorzy

Nakarm glodne dziecko - wejdz na strone www.Pajacyk.pl


Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
SubSilver2 modified for Trzepak.pl by Colir
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl