Trzepak.pl

Regulamin forum


Wypowiedzi muszą stosować się do zasad ogólnie przyjętej "netykiety" wynikającej z dokumentu RFC 1855, zamieszczonego pod tym adresem:
http://www.ietf.org/rfc/rfc1855.txt
Osoby wypowiadające się tu "zawodowo" proszone są o logowanie się swoim imieniem i nazwiskiem, a w stopce ich wypowiedzi wskazane jest przedstawienie danych adresowych łącznie z linkiem do strony głównej przedsiębiorstwa lub organizacji, którą reprezentują.
Umieszczanie informacji reklamowych w wypowiedzi i w stopce nie jest wskazane a moderatorzy mogą ingerować usuwając takie posty w sposób nie podlegający dyskusji.



Nowy temat  Odpowiedz w temacie
Przejdź na stronę Poprzednia 134 35 36 37 3840 Następna
Autor Wiadomość
Post: pn, 12 cze 2017 9:37:02 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Moderator
Moderator
Awatar użytkownika

Rejestracja: czw, 30 maja 2013 20:58:37
Posty: 2371
Lokalizacja: Wrocław
6.36.4

_________________
www.meblemeblarz.pl - meble na wymiar, zamówienie, Wrocław, Trzebnica, Prusice, Oborniki Śląskie


Na górę
Post: pn, 12 cze 2017 10:32:49 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Moderator
Moderator
Awatar użytkownika

Rejestracja: czw, 18 lis 2010 9:00:53
Posty: 3034
Lokalizacja: Mazury
6.36.4

_________________
https://kazuko.pl/page/ustawaHazardowa2017vsISP


Na górę
Post: pn, 12 cze 2017 11:10:40 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodszy czytelnik
Młodszy czytelnik

Rejestracja: ndz, 17 sie 2008 20:28:20
Posty: 71
Czy przy zmianie z 6.34.6 do 6.36.4 spodziewać się jakichś niespodzianek np z pakietem wireless?


Na górę
Post: pn, 12 cze 2017 11:57:19 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Subskrybent
Subskrybent

Rejestracja: sob, 30 sie 2014 20:03:43
Posty: 339
noyo pisze:
Czy może ktoś zauważył, że po aktualizacji do 6.39.2 (np. 6.39.1, 6.38.5) kanał ustawia się na auto?
Ostatnio link na hate oraz domowy router aktualizowałem i na 99% ustawiałem kanał na sztywno.


Nie pamiętam już od której wersji ale na pewno w nowych ROS musisz ustawiać na "Superchannel" bo inaczej zmiana kanału w trybie AP następuje automatycznie wg wartości "Country" mimo, że ustawiasz na sztywno. Po prostu znikła opcja DFS i jest włączona na stałe. Wyłączasz ja właśnie "superchannel", I módlmy się żeby nasz kochana łunnia nie zadecydowała inaczej.


Na górę
Post: pn, 12 cze 2017 12:15:42 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Moderator
Moderator
Awatar użytkownika

Rejestracja: czw, 18 lis 2010 9:00:53
Posty: 3034
Lokalizacja: Mazury
mkeram pisze:
Czy przy zmianie z 6.34.6 do 6.36.4 spodziewać się jakichś niespodzianek np z pakietem wireless?
Nie pamiętam, ale miej włączoną z paczek wireless tylko wireless-cm2

@djrobson tak miałem.

Potestuję na biurku.

_________________
https://kazuko.pl/page/ustawaHazardowa2017vsISP


Na górę
Post: śr, 14 cze 2017 10:42:41 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Starszy czytelnik
Starszy czytelnik

Rejestracja: śr, 12 lis 2008 14:08:12
Posty: 184
Witam, zaktualizowałem 2 rb 433 z softu 6.18 i 6.35.4 do 6.39.2 i na jednym nie mam dostepu po WAN. Na tego drugiego pózniej wrzuciłem 6.37.5 i też nie mam dostępu po WAN (kabel) ani ping też nie leci zostaje tylko mac telnet WTF ? Jest jakis blok access po WAN na tych nowych softach czy jak ? Dodam że na tym pierwszym ruch odbywa sie normalnie, a na tym drugim niestety nie


Na górę
Post: śr, 14 cze 2017 10:58:35 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Subskrybent
Subskrybent

Rejestracja: pn, 23 sty 2012 12:39:19
Posty: 300
Masz jakieś bridge tam? Zmieniło się coś z rstp, najlepiej wyłącz

Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka


Na górę
Post: śr, 14 cze 2017 11:02:28 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Starszy czytelnik
Starszy czytelnik

Rejestracja: śr, 12 lis 2008 14:08:12
Posty: 184
Tak, mam tam jakies interface w bridge i 1WAN co dokladnie mam zmienić aby sie dostać ?


Na górę
Post: śr, 14 cze 2017 11:03:37 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Subskrybent
Subskrybent

Rejestracja: pn, 23 sty 2012 12:39:19
Posty: 300
Spróbuj mac telnet z jakiegoś rb "obok" i wyłącz rstp na bridge

Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka


Na górę
Post: śr, 14 cze 2017 11:07:12 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Fanatyczny prenumerator
Fanatyczny prenumerator
Awatar użytkownika

Rejestracja: pt, 06 lut 2015 13:46:25
Posty: 472
A ja poszedlem w strone 6.39.2, nazajutrz siadl routing w calej sieci wykolejajac router brzegowy i wszystkie trasy od koncentratorow, dostep do nich byl, do brzegowego tylko po MACu, takze teraz probuje na 6.35.4 z wersji 6.34.6 i narazie jest spokoj :P


Na górę
Post: śr, 14 cze 2017 11:08:13 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Subskrybent
Subskrybent

Rejestracja: pn, 23 sty 2012 12:39:19
Posty: 300
Mi 6.39.2 na cpe działa ok

Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka


Na górę
Post: śr, 14 cze 2017 11:11:23 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Starszy czytelnik
Starszy czytelnik

Rejestracja: śr, 12 lis 2008 14:08:12
Posty: 184
Niestety to nie to, wyłączyłem ale nie pomaga


Na górę
Post: śr, 14 cze 2017 11:12:07 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Fanatyczny prenumerator
Fanatyczny prenumerator
Awatar użytkownika

Rejestracja: pt, 06 lut 2015 13:46:25
Posty: 472
A jakas wieksza wydajnosc jest czy cos czy tylko efekt motyla? :P


Na górę
Post: śr, 14 cze 2017 11:12:35 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Subskrybent
Subskrybent

Rejestracja: pn, 23 sty 2012 12:39:19
Posty: 300
Efekt motyla :)

Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka


Na górę
Post: śr, 14 cze 2017 12:10:24 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Moderator
Moderator
Awatar użytkownika

Rejestracja: czw, 18 lis 2010 9:00:53
Posty: 3034
Lokalizacja: Mazury
djvolt1942 pisze:
A ja poszedlem w strone 6.39.2, nazajutrz siadl routing w calej sieci wykolejajac router brzegowy i wszystkie trasy od koncentratorow, dostep do nich byl, do brzegowego tylko po MACu, takze teraz probuje na 6.35.4 z wersji 6.34.6 i narazie jest spokoj :P
Dlatego ja np. zostawiam statyczną brame zapasową na distance=111, żeby mieć w razie czego łączność po ip.

@Corsair w mt nie ma czegoś takiego jak "blok access po WAN", może masz w filtrach coś skopane, albo coś stało się z bramą , daj export jak masz łączność po macu

_________________
https://kazuko.pl/page/ustawaHazardowa2017vsISP


Na górę
Post: śr, 14 cze 2017 14:59:18 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obserwator
Obserwator

Rejestracja: czw, 03 mar 2016 18:15:35
Posty: 29
Lokalizacja: Wrocław
@Corsair Pewnie musisz dodać statycznie bramę i wszystko wróci do normy ;) ip route add gateway=adresIP


Na górę
Post: ndz, 18 cze 2017 21:54:10 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Fanatyczny prenumerator
Fanatyczny prenumerator
Awatar użytkownika

Rejestracja: pt, 06 lut 2015 13:46:25
Posty: 472
Jaki soft macie na swoich CCRach i chodza bez problemu?


Na górę
Post: ndz, 18 cze 2017 21:59:15 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Czytelnik
Czytelnik

Rejestracja: sob, 10 sie 2013 0:25:30
Posty: 138
Stare :)


Wysłane z mojego HTC One M9_Prime Camera Edition przy użyciu Tapatalka


Na górę
Post: ndz, 18 cze 2017 22:39:35 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Fanatyczny prenumerator
Fanatyczny prenumerator
Awatar użytkownika

Rejestracja: pt, 06 lut 2015 13:46:25
Posty: 472
Ja mialem 6.34.6 oraz obecnie 6.35.4, na obu od czasu do czasu RB1100AHx2 dostaje freeza i trza rebootowac i nie wiem co robic :D

Najlepsze jest to, ze dostaje freeza tylko po adresie IP, po macu moge wejsc i patrzec...


Na górę
Post: pn, 19 cze 2017 21:25:26 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Fanatyczny prenumerator
Fanatyczny prenumerator

Rejestracja: ndz, 27 cze 2010 17:01:17
Posty: 432
Lokalizacja: Poznań
6.36.3 - wg mnie najstabilniejsza wersja.
Każdy upgrade do nowszej wersji kończy się downgrade'm do 6.36.3.


Na górę
Post: pn, 19 cze 2017 21:34:38 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Leniwy eseista
Leniwy eseista

Rejestracja: ndz, 27 lip 2014 13:37:16
Posty: 594
Lokalizacja: Jastrzebie-Zdrój
Spoko, tylko w nich radio dziala sobie jak chce.
I ma duzo nizsza wydajnosc niz poprzednie.


Wszedzie tam gdzie mam radio wisze na 6.34.x
Tam gdzie nie mam radia - pakuje najnowsza.


Na górę
Post: pn, 19 cze 2017 22:22:46 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Fanatyczny prenumerator
Fanatyczny prenumerator
Awatar użytkownika

Rejestracja: pt, 06 lut 2015 13:46:25
Posty: 472
hmm zawsze robic upgrade na zwyklych routerach do najnowszej czy czekasz na jakiegos bugfixa? Nie masz problemu z routingiem? Mozesz pochwalic sie co robisz po upgrade routera? Czekasz az cos sie wykolei? Cos wylaczasz, cos zalaczasz?

Co do radia mozliwe, ze masz racje z tym 6.34.6, poniewaz ostatnio urzadzenia dzialaly jak skala przez 96 dni wlacznie z dwoma koncentratorami i zachcialo mi sie aktualizacji... U ciebie zero problemow? A do AC jaki soft stosujesz? Takze 6.34.6?


Na górę
Post: wt, 20 cze 2017 8:03:58 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Leniwy eseista
Leniwy eseista

Rejestracja: ndz, 27 lip 2014 13:37:16
Posty: 594
Lokalizacja: Jastrzebie-Zdrój
Moze zle sie wyrazilem - niezbyt precyzyjnie. Wszedzie tam gdzie nie mam zadnych konkretnych uslug poza jakims tam NATem, EOIP, DHCepem i innymi bzdurami daje najnowszy. Z przyzwyczajenia.
Radia tak jak powiedzialem nie ruszam, wyjatkiem sa urzadzenia na ktorych musi byc nowszy (np ten mocny SXT AC chyba z sektorem czy jakos tak).... tam sie nie da i minimum to 6.35.4.
Poza tym ogolnie nie uzywam prawie nigdzie AC w MT za wyjatkiem dwoch linkow. Urzadzenia mam zgodne, ale dziala to tak fatalnie, ze narazie pracuja sobie w N i czekaja na lepsze softowo czasy.

PPoE nie uzywamy wcale, wiec sie nie wypowiem.


Na górę
Post: czw, 22 cze 2017 18:27:39 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Moderator
Moderator
Awatar użytkownika

Rejestracja: czw, 18 lis 2010 9:00:53
Posty: 3034
Lokalizacja: Mazury
6.38.7 Bugfix

_________________
https://kazuko.pl/page/ustawaHazardowa2017vsISP


Na górę
Post: czw, 22 cze 2017 19:06:30 
Odpowiedz z cytatem
Offline
trzepakowy szaleniec
trzepakowy szaleniec
Awatar użytkownika

Rejestracja: pn, 11 lut 2013 23:59:34
Posty: 3508
Lokalizacja: Szczecin
Zawsze boję się wgrywać od razu bugfixów wypuszczonych jako nowe wersje. W porządku są te co przeleżały jako current i awansowały na bugfixa.

_________________
http://advseo.pl


Na górę
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat  Odpowiedz w temacie
Przejdź na stronę Poprzednia 134 35 36 37 3840 Następna


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 6 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Dzisiaj jest pt, 18 sie 2017 10:50:13

Strefa czasowa UTC+02:00

Moderatorzy: Administratorzy, Moderatorzy

Nakarm glodne dziecko - wejdz na strone www.Pajacyk.pl


Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
SubSilver2 modified for Trzepak.pl by Colir
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl