Trzepak.pl


Nowy temat  Odpowiedz w temacie
Przejdź na stronę Poprzednia 1 2 3
Autor Wiadomość
Post: sob, 09 lut 2019 21:46:14 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik
Awatar użytkownika

Rejestracja: pt, 06 lut 2015 13:46:25
Posty: 1413
Brawo TY +

Było trochę poprawek i mamy taki oto wynik zacny:
Załącznik:
locoac.jpg
locoac.jpg [ 261.58 KiB | Przejrzano 441 razy ]


Udało się ograniczyc koszty produkcji :)

Dla naszych kod rabatowy: trzepak.pl [-20%]
LINK: http://24.multimediahd.pl/en/upgrade-s/ ... co-ac.html
lub pisac na PW / emaila

A my tymczasem szykujemy miski 600mm i kolejny tescior :P

_________________
###############
Modyfikacje / Upgrade
http://24.multimediahd.pl/pl/3-60ghz
###############


Na górę
Post: ndz, 10 lut 2019 10:49:44 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Wyciszony literat
Wyciszony literat

Rejestracja: sob, 30 sie 2014 20:03:43
Posty: 945
Wstyd pokazywać taki wynik. Takie coś robiło się w A na jednej polaryzacji :D


Na górę
Post: ndz, 10 lut 2019 11:18:01 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik
Awatar użytkownika

Rejestracja: pt, 06 lut 2015 13:46:25
Posty: 1413
I jeszcze powiedz na 13 dbi :rotfl: :aqq:
18km tylko potwierdza, ze sprzet jest idealnie zlozony i jest czuly, a nikt tego nie bedzie dawal na takich miskach na takie odleglosci, ale ty jak zwykle musizz wyprzedzic fakty.

Miales mi podeslac fotki i gdzie je mam? :P

_________________
###############
Modyfikacje / Upgrade
http://24.multimediahd.pl/pl/3-60ghz
###############


Na górę
Post: ndz, 10 lut 2019 13:37:39 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Mistrz pióra
Mistrz pióra
Awatar użytkownika

Rejestracja: ndz, 09 kwie 2006 23:24:29
Posty: 2056
Lokalizacja: Kłaj
Yyy a po co to wszystko skoro jest gotowe urządzenie w AC o podobnych parametrach?

_________________
fiberway.pl


Na górę
Post: ndz, 10 lut 2019 13:58:06 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik
Awatar użytkownika

Rejestracja: pt, 06 lut 2015 13:46:25
Posty: 1413
Pokaz gotowe rozwiazane w AC, ktore serwisowo nie kosztuje tyle co nowa sztuka.

Anteny kupujesz raz, sprzet wymieniasz jak padnie, koszt wymiany to 150-160netto, a nie 450netto... Jest roznica?

_________________
###############
Modyfikacje / Upgrade
http://24.multimediahd.pl/pl/3-60ghz
###############


Na górę
Post: ndz, 10 lut 2019 14:27:00 
Odpowiedz z cytatem
Online
Mistrz pióra
Mistrz pióra

Rejestracja: wt, 17 lut 2009 0:15:58
Posty: 2052
Lokalizacja: Kraków
djvolt1942 pisze:
Pokaz gotowe rozwiazane w AC, ktore serwisowo nie kosztuje tyle co nowa sztuka.

Anteny kupujesz raz, sprzet wymieniasz jak padnie, koszt wymiany to 150-160netto, a nie 450netto... Jest roznica?

Trochę to średnio sensowne nie wiem jak u Ciebie ale u mnie za cały okres używania ubi miałem uszkodzone łącznie może 20szt na blisko 2000 kupionych
przy czym kilkanaście to były NSM5

więcej nie oddali rezygnujący klienci :)


Na górę
Post: ndz, 10 lut 2019 15:07:42 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik
Awatar użytkownika

Rejestracja: pt, 06 lut 2015 13:46:25
Posty: 1413
Sens jest zawsze zwlaszcza, ze w podobnej cenie nie znajdziesz lepszego sprzetu jesli chcesz w sposob optymalny zbudowac kilka lub kilkanascie mostów PtP lub wymienic poczciwe stare Nki tak jak my jestesmy na etapie robienia nowych PtP i wymiany starszych.

To robia sie juz spore koszty :P Porownujac pbe musisz zakupic iso, zeby byl odpowiednikiem, a te nie sa juz w dobrych cenach.

Beda jeszcze 600mm na dalekie linki, a te beda juz bezkonkurencyjne :P

_________________
###############
Modyfikacje / Upgrade
http://24.multimediahd.pl/pl/3-60ghz
###############


Na górę
Post: ndz, 10 lut 2019 16:15:45 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Wyciszony literat
Wyciszony literat

Rejestracja: sob, 30 sie 2014 20:03:43
Posty: 945
Z kikuset sztuk nie uszkodził mi sie żaden. Przepraszam nie zaśmiecam Twojej oferty mimo, że subiektywnie dla mnie sens zerowy. Osiągi PB400 za większą cene, dziękuję nie skorzystam.

p.s. Muszę zanurkować w magazynie bo jeb....e w kąt ale zrobię foty.


Na górę
Post: ndz, 10 lut 2019 16:38:06 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Powieściopisarz
Powieściopisarz

Rejestracja: śr, 27 sie 2008 12:30:17
Posty: 1669
Lokalizacja: szczecin
djvolt1942 pisze:
I jeszcze powiedz na 13 dbi :rotfl: :aqq:
18km tylko potwierdza, ze sprzet jest idealnie zlozony i jest czuly, a nikt tego nie bedzie dawal na takich miskach na takie odleglosci, ale ty jak zwykle musizz wyprzedzic fakty.

Miales mi podeslac fotki i gdzie je mam? :P


Mi wg kalkulatora na litebeam 23 2x na 18500m wychodzi poniżej -70
Przez krzaki walisz ?
Ile taki zestaw ma~ zysku ?
O ile Twoje dodatki do 60ghz jakaś rację sensu mają, tak tutaj ich nie czuje

_________________
http://www.mierzyn.net - Internet Mierzyn


Na górę
Post: ndz, 10 lut 2019 16:56:24 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik
Awatar użytkownika

Rejestracja: pt, 06 lut 2015 13:46:25
Posty: 1413
Jak osiagi pbe400 skoro to jest AC i pbe400 daleko do tego i nawet sie nie umywa, bo wlasnie zrzucamy wszedzie.

mpmac - czekaj czekaj, wedlug kalkulatora to loco powinno latac na 10km wiedziales o tym? zawies te twoje litebeamy i pokaz na 18km linka czy wogole zestawisz przez reszte zaszumionego terenu. A pozatym bez porownania, litebeam nie ma cybantu tylko dziadostwo, nikt tego nie uzywa normalny choc promienniki AC sa bardzo dobre, bo mamy w miskach 400mm i leca na 11km i przesylaja 240Mbps. Tak samo sektory LBE120-16 co mi podeslales maja zwalony uchwyt, jedyna opcja to oslona z CT i wtedy to mozna montowac bezpiecznie gdziekolwiek. Tutaj sa testy rzeczywiste, a nie teoretyczne.

Zestaw ma tyle samo zysku co pbe400, praktycznie ten sam sygnal z tym, ze to AC, a nie N wiec i na 5km przesle 400Mbps.

_________________
###############
Modyfikacje / Upgrade
http://24.multimediahd.pl/pl/3-60ghz
###############


Na górę
Post: ndz, 10 lut 2019 19:24:20 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Powieściopisarz
Powieściopisarz

Rejestracja: śr, 27 sie 2008 12:30:17
Posty: 1669
Lokalizacja: szczecin
djvolt1942 pisze:
Jak osiagi pbe400 skoro to jest AC i pbe400 daleko do tego i nawet sie nie umywa, bo wlasnie zrzucamy wszedzie.

mpmac - czekaj czekaj, wedlug kalkulatora to loco powinno latac na 10km wiedziales o tym? zawies te twoje litebeamy i pokaz na 18km linka czy wogole zestawisz przez reszte zaszumionego terenu. A pozatym bez porownania, litebeam nie ma cybantu tylko dziadostwo, nikt tego nie uzywa normalny choc promienniki AC sa bardzo dobre, bo mamy w miskach 400mm i leca na 11km i przesylaja 240Mbps. Tak samo sektory LBE120-16 co mi podeslales maja zwalony uchwyt, jedyna opcja to oslona z CT i wtedy to mozna montowac bezpiecznie gdziekolwiek. Tutaj sa testy rzeczywiste, a nie teoretyczne.

Zestaw ma tyle samo zysku co pbe400, praktycznie ten sam sygnal z tym, ze to AC, a nie N wiec i na 5km przesle 400Mbps.


Litebeam 23 gen2 dziala bardzo. Ja nie ustawiam na zabki uchwytu tylko cala opaska i uchwyt jak dla mnie jest lepszy niz kazdy inny srubowy przy malych antenkach.
Sektory ktore Ci wyslalem oprocz kiepskiego uchwytu nie dzialaja dobrze tam gdzie jest szum - Jak dla mnie nawet oslony duzo im nie pomagaja. Nadaja sie tam gdzie jest w miare czysto.

Jezeli link na 6,6km w kalkulatorze wychodzi poprawnie - 1dbm roznicy. To czemu ma sie nie zgadzac na Twojej antenie 400mm - ~25dbm ? Jak dla mnie to ta czasza tej loco ac nie pomaga za duzo :-)
Powinno byc ~ -60 jest -74

Dlatego wspomnialem wczesniej o krzakach. Bo 18km to jest juz spory wyczyn aby zachowac dobra widocznosc. I tylko to jest dla mnie wytlumaczeniem zgubienia 14dbm. I raczej nie jest potwierdzeniem super dzialania anteny


Załączniki:
kalkulator.png
kalkulator.png [ 23.96 KiB | Przejrzano 304 razy ]

_________________
http://www.mierzyn.net - Internet Mierzyn
Na górę
Post: ndz, 10 lut 2019 19:35:07 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Mistrz pióra
Mistrz pióra
Awatar użytkownika

Rejestracja: ndz, 09 kwie 2006 23:24:29
Posty: 2056
Lokalizacja: Kłaj
Z pewnością wymiana tego loco bez obudowy wisząc na maszcie jest prosta szybka i przyjemna :-)

_________________
fiberway.pl


Na górę
Post: ndz, 10 lut 2019 20:16:20 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik
Awatar użytkownika

Rejestracja: pt, 06 lut 2015 13:46:25
Posty: 1413
mylek pisze:
Z pewnością wymiana tego loco bez obudowy wisząc na maszcie jest prosta szybka i przyjemna :-)

Z pewnoscia to bardzo drogo taka wymiana ciebie wyniesie wymieniajac tylko sam promiennik w pbe ac i placac tyle co za calego pbe ac :P Tez mam pbe ac 500 na masztach i wiem co mowie...

mpmac - miska to miska, oslona takze robi swoje, a litebeam to porazka :P, pbe400 ma sygnal -75, teoria teoria, a praktyka praktyka, widocznie zle zwizowana jest druga strona, nie interesuje mnie to, akurat na oko, bo tam linku nie mam wogole, bo mam ja do testow albo tak ma byc co potwierdza drugi powerbeam, ktory dziala gorzej.

Loco pokazuje dobre zwizowanie, bo jest delta zachowana na poziomie 2, taka sytuacja :P Pozatym na wyjsciu od strony pbe jest sporo szumu i pewnie dlatemu tak nie inaczej.

Tak samo jak powinienem na 6,6km miec miski 300mm i moc 10, a mam 30 i moc 8 i to dopiero chodzi, taka sytuacja, jestem praktykiem, nie teoretykiem, na papierze wychodzi fajnie, w realistycznym swiecie wychodzi zawsze inaczej i trzeba brac poprawki na wszystko.

Tak czy siak linki niebawem laduja na mosty PtP :P

_________________
###############
Modyfikacje / Upgrade
http://24.multimediahd.pl/pl/3-60ghz
###############


Na górę
Post: ndz, 10 lut 2019 21:08:33 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Mistrz pióra
Mistrz pióra
Awatar użytkownika

Rejestracja: ndz, 09 kwie 2006 23:24:29
Posty: 2056
Lokalizacja: Kłaj
Cóż, jak najważniejszym kryterium jest cena to można też kupić takie coś: https://cdr.pl/p6262,zestaw-urzadzenie- ... etowa.html

Loco po otwarciu mam po gwarancji a uszkodzony promiennik mogę wysłać na naprawę/wymianę gwarancyjną. Dla amatora co chce sobie dwa domki połączyć może i jest to rozwiązanie, ale dla ISP to :chinczyk:

_________________
fiberway.pl


Na górę
Post: ndz, 10 lut 2019 21:18:47 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik
Awatar użytkownika

Rejestracja: pt, 06 lut 2015 13:46:25
Posty: 1413
Ale tutaj masz zas problemy z wizowaniem, problemy z miejscem, same problemy ze wszystkim, a zwlaszcza ze sniegiem jak to w offsetach bywa. Nieraz i pbe bez oslon maja problemy w zimie jak pada gesty snieg i oblepia cala miske wzdluz promiennika... Pozatym czasowo i serwisowo szybciej jest zalozyc i zwizowac nowa sztuke anizeli kombinowac z obecna :P Uszkodzona bierzemy do domu, na spokojnie sobie rozkrecamy i sprawdzamy, tak to powinno sie odbywac oprocz anten stalych gdzie sa zlacza rpsma/nz

A kto ci powiedzial, ze po otwarciu loco tracisz gwarancje? Pierwsze slysze, lhg60 tez jak rozbierzesz to tez tracisz gwarancje? Nie wiedzialem, ze plastik jest na gwarancji. jesli nie ma plomby to mozesz wszystko rozbierac, elektronika jest na gwarancji, a nie plastik, pozatym loco ac nie ma srubki na srodku tylko zaczep wiec jeszcze lepiej sie go rozbiera :P

Tak czy siak kto chce ten skorzysta z takiej opcji. Temat uwazam za zakonczony w zupelnosci.

_________________
###############
Modyfikacje / Upgrade
http://24.multimediahd.pl/pl/3-60ghz
###############


Na górę
Post: pn, 11 lut 2019 9:31:53 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Wyciszony literat
Wyciszony literat

Rejestracja: ndz, 27 lip 2014 13:37:16
Posty: 882
"
Tak czy siak kto chce ten skorzysta z takiej opcji. Temat uwazam za zakonczony w zupelnosci"

Alleluja i dziękujemy. Obiecuję trzymać za słowo. :ok:


Na górę
Post: pn, 11 lut 2019 13:47:31 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Wyciszony literat
Wyciszony literat

Rejestracja: sob, 30 sie 2014 20:03:43
Posty: 945
No nie tak wyczerpany. Pozostaje pytanie, jak to się będzie zachowywać w terenie po jakimś czasie. Osłona zapewne nie ma gumowej uszczelki ale kołnierz, na uszczelkę jest za mało śrub. Trochę wilgoci, kondensacja, zmiana temperatury i goła elektronika. Mimo wszystko te małe NS czy PB są pozamykane w prawie szczelnej obudowie.


Na górę
Post: pn, 11 lut 2019 15:33:21 
Odpowiedz z cytatem
Online
Mistrz pióra
Mistrz pióra

Rejestracja: wt, 17 lut 2009 0:15:58
Posty: 2052
Lokalizacja: Kraków
djrobson pisze:
No nie tak wyczerpany. Pozostaje pytanie, jak to się będzie zachowywać w terenie po jakimś czasie. Osłona zapewne nie ma gumowej uszczelki ale kołnierz, na uszczelkę jest za mało śrub. Trochę wilgoci, kondensacja, zmiana temperatury i goła elektronika. Mimo wszystko te małe NS czy PB są pozamykane w prawie szczelnej obudowie.

NS nie są szczelne są owszem osłonięte od deszczu ale wilgoć kondensacyjna wchodzi do nich bez problemu zarówno bokami jak i dołem


Na górę
Post: pn, 11 lut 2019 21:01:20 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik
Awatar użytkownika

Rejestracja: pt, 06 lut 2015 13:46:25
Posty: 1413
Obudowy maja / moga miec 3 dziury 2mm na kondensat, reszte elektronika sobie pochlonie wiec i zadnych uszczelek nie potrzeba. Z pbe jest tak jak hub_lan pisze, tam akurat kondensat moglby sie teoretycznie na samym koncu zbierac, ale tak nie jest, poniewaz elektronika "wygrzewa" to miejsce i jest caly czas suche, co innego pod kopulka z tylu :P

_________________
###############
Modyfikacje / Upgrade
http://24.multimediahd.pl/pl/3-60ghz
###############


Na górę
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat  Odpowiedz w temacie
Przejdź na stronę Poprzednia 1 2 3


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: bogdan318 i 6 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Dzisiaj jest śr, 20 lut 2019 11:03:17

Strefa czasowa UTC+02:00

Moderatorzy: Administratorzy, Moderatorzy

Nakarm glodne dziecko - wejdz na strone www.Pajacyk.pl


Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
SubSilver2 modified for Trzepak.pl by Colir
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl