Trzepak.pl


Nowy temat  Odpowiedz w temacie
Przejdź na stronę Poprzednia 19 10 11 12 13
Autor Wiadomość
Post: ndz, 24 lis 2019 19:24:54 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Żółtodziób
Żółtodziób

Rejestracja: wt, 19 lis 2019 21:34:15
Posty: 2
glitzy pisze:
@lokocool walczę z tym gównem od 17 października. Wszystko co sprawdziłem opisałem tutaj: https://forum.kitz.co.uk/index.php?topic=23948.0 (Forum wymaga rejestracji i zalogowania się, ale jak to uczynisz nie ma już żadnych restrykcji. A spotkasz się z falą pomocy).
Co wiem na pewno:
- zablokowany bootloader (po wstępnym logu prosi o hasło) żeby wgrać niebrandowany soft tym sposobem: https://www.boards.ie/vbulletin//attach ... 1412518250
- po zwarciu TX i RX, np. śrubokrętem jeśli ktoś nie ma konwertera TTL-USB ukazuje się tryb Recovery (czy jak to tam nazwać) pod adresem 192.168.1.1. Jednak po wczytaniu softu router go nie przyjmuje (w Tera Term widać, że wszedł, ale w celu zapisania prosi o w/w hasło),
- zablokowane porty 21, 22, 23 żeby wyciągnąć plik konfiguracyjny z zaszyfrowanym hasłem w Base64: https://berkayyildiz.com/vmg8324-b10a-t ... ve-tr-064/ lub wyczyścić ROM-D: https://support.aa.net.uk/VMG1312-B10A:_Factory_Reset
- nie działa kalkulator hasła dla Supervisor: https://supervisorcalc.000webhostapp.co ... r_calc.php
- nie działa emulator QEMU, bo ma inny serial niż włoskie: https://mega.nz/#!rBhBkSQD!PfQA-F85tmTA ... 0BS2PRJOZc
Założyłem konto i pociągnąłem temat: https://www.hwupgrade.it/forum/showthread.php?t=2891309 , ale zbytnio nic nie odpisują. Podobnie jak Anglicy nie mają problemu z blokadą.
- GUI jest dostępne pod 10.0.0.1 i logujemy się user/user lub bpack/bpack nie mając przy tym dostępu do NICZEGO ISTOTNEGO poza ustawieniami WiFi,
- infolinia ISP zarządza tymi Zyxelami przez TR-064 i TR-069: https://forum.kitz.co.uk/index.php/topic,19022.0.html jednak ja nie umiem się do niego dostać po porcie 7547: https://www.broadband-forum.org/downloa ... ment-1.pdf
- bez hasła admina, supervisora jest to bezużyteczny złom, dlatego myślę, że w naszym przypadku chyba trzeba uderzać do Orange (przez kogoś życzliwego i uzyskać dostęp do hasła)


No cóż.... bridge działa. Mi najbardziej przeszkadza brak danych do VoIP, bo zamiast mieć fajnie skonfigurowana centrale z wszystkimi plusami jakie daje sip, mam podłączona pseudo analogowa linie ze wszystkimi jej ograniczeniami. No nic. Szkoda, bo w tym momencie dla mnie Orange to pomyłka. Niestety o fakcie niemożliwości korzystania z innego sprzętu niż operatora nikt nie informuje, to się nadaje do uokik.


Na górę
Post: pn, 25 lis 2019 8:13:05 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Leniwy eseista
Leniwy eseista

Rejestracja: pt, 02 paź 2015 9:58:39
Posty: 516
Konwerter TTL-USB 3,3V to wydatek kilku złotych. Kup i przekonaj się sam. Może jakimś cudem nie masz blokady na UART i uzyskasz znak zachęty CFE.
Dostanie się do złącza to odkręcenie czterech śrubek obudowy i dwóch na płycie. A następnie odpięcie/odklejenie trzech anten.


Na górę
Post: ndz, 01 gru 2019 19:06:10 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Leniwy eseista
Leniwy eseista

Rejestracja: pt, 02 paź 2015 9:58:39
Posty: 516
marianob85 pisze:
Trzeba postawić server PPPoE z uwierzytelnianiem PAP i zobaczyć z jakimi danymi loguje się router ( pamiętać o tym że logowanie leci po vlan 35 )


Linuxa nie mam opanowanego, ale wygląda, że rzeczywiście tym sposobem da się co nie co zrobić.

Link do postu: https://www.hwupgrade.it/forum/showpost ... stcount=68

Przetłumaczona treść postu: Dla odważnych, zautoroot!

Na komputerze z systemem Linux podłącz port WAN routera Tiscali, który nigdy nie dotknął portu Ethernet, rozpakuj archiwum, wejdź do katalogu i uruchom skrypt za pomocą sudo.

I mamy nadzieję na dobre!

Zasadniczo konfiguruje on serwer pppoe w locie, router łączy się i wykrywa, że komputer ma „bezpieczny” adres IP, z którego można połączyć się jako root za pośrednictwem ssh.

Skrypt łączy się jako root (potrzebne hasło) i modyfikuje plik menu, umożliwiając dostosowanie dostępu ftp / ssh / telnet z sieci LAN.

Jeśli to zadziała, zaloguj się przez Internet, a następnie jako użytkownik Tiscali, pojawią się dwa nowe „przywileje”, które można również przyznać „adminowi”.

Link do skryptu: https://mega.nz/#!vKAWiCYZ!42a-QFzBplxq ... Y3SN_XOdpM

Próbujcie, może zadziała.

Nie wiem tylko o jakie hasło chodzi? No, bo jeśli o admina, supervisora to po co z tego skryptu korzystać, gdy można posiadane hasło użyć bezpośrednio w GUI?


Na górę
Post: ndz, 01 gru 2019 21:16:29 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Żółtodziób
Żółtodziób

Rejestracja: śr, 25 lip 2018 21:18:08
Posty: 2
Jest jakiś sprzęt nie za miliony w którym da się wszystko skonfigurować z menu graficznego? Ewentualnie czy ktoś podjął bu się konfiguracji mojego sprzętu, po kilku podejściach mam pewność że sam nie dam rady. Obecnie mam linsysa wrt1900ac z lede.


Na górę
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat  Odpowiedz w temacie
Przejdź na stronę Poprzednia 19 10 11 12 13


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 5 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Dzisiaj jest czw, 05 gru 2019 17:10:23

Strefa czasowa UTC+02:00

Moderatorzy: Administratorzy, Moderatorzy

Nakarm glodne dziecko - wejdz na strone www.Pajacyk.pl


Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
SubSilver2 modified for Trzepak.pl by Colir
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl