Trzepak.pl


Nowy temat  Odpowiedz w temacie
Autor Wiadomość
Post: ndz, 06 paź 2019 8:01:43 
   Tytuł: tooway - straty icmp
Odpowiedz z cytatem
Offline
Wyciszony literat
Wyciszony literat

Rejestracja: czw, 17 cze 2010 11:12:20
Posty: 820
Lokalizacja: RP
Czy tooway ma straty icmp np do wp.pl?
Przez 15 min widzę straty co 3 pingi albo co 10 albo co 5, sporadycznie poleci bez strat 30. Czy to jest normalne czy poprawiać należy antenę? Pobieranie leci stabilnie ok 20 Mbit/s ale nawet bez pobierania straty są widoczne nonstop przy zachmurzeniu bez opadów. Wysyłanie jest poniżej 0,5 Mbit/s.
Pozdrawiam

_________________
Administrator sieci komputerowych


Na górę
Post: ndz, 06 paź 2019 8:12:48 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Starszy czytelnik
Starszy czytelnik
Awatar użytkownika

Rejestracja: czw, 15 lut 2007 20:47:55
Posty: 157
to wp.pl ogranicza odpowiedzi ICMP ;)

_________________
Administracja zdalna
www.PRO-Admin.pl

Łącza dla ISP/zakupy grupowe
www.epix.net.pl - w kupie siła !


Na górę
Post: ndz, 06 paź 2019 21:29:36 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Administrator
Administrator
Awatar użytkownika

Rejestracja: pt, 28 paź 2005 0:39:53
Posty: 15900
Lokalizacja: Wrocław
łącze satelitarne nigdy nie będzie idealne...

_________________
http://www.krt.net.pl - Internet Wrocław do domu
http://www.teleport.net.pl - Internet dla biznesu.


Na górę
Post: pn, 07 paź 2019 13:27:30 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Wyciszony literat
Wyciszony literat

Rejestracja: czw, 17 cze 2010 11:12:20
Posty: 820
Lokalizacja: RP
Byłem dzisiaj u drugiego klienta ma instalację w ABRO i tu leci 60/6 Mbit bez strat ICMP są oni w odległości 25 km od siebie.
Czyli można :D

_________________
Administrator sieci komputerowych


Na górę
Post: pn, 07 paź 2019 15:13:18 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Leniwy eseista
Leniwy eseista

Rejestracja: pt, 02 paź 2015 9:58:39
Posty: 507
Od dawna instaluję SAT, ale Tooway nie miałem okazji.
Z jakiej satki to leci?
Czy to się odbywa w paśmie C, Ka czy Ku?
Jaki oscylator ma konwerter?
Przewód antenowy porządnie ekranowany?
Może wbija na niego LTE? Lub jakieś inne dziadostwo?
Przykład: 11508 - 9750 = 1758 MHz - https://bip.uke.gov.pl/download/gfx/bip ... 00_mhz.pdf


Na górę
Post: pn, 07 paź 2019 19:20:30 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodociany subskrybent
Młodociany subskrybent

Rejestracja: ndz, 16 paź 2016 20:02:04
Posty: 249
A jak z sygnałami? Sygnał z satelity nie będzie równomierny dla całego pokrywanego obszaru.


Na górę
Post: śr, 23 paź 2019 8:07:50 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Żółtodziób
Żółtodziób

Rejestracja: ndz, 22 wrz 2019 10:37:04
Posty: 2
glitzy pisze:
Od dawna instaluję SAT, ale Tooway nie miałem okazji.
Z jakiej satki to leci?
Czy to się odbywa w paśmie C, Ka czy Ku?
Jaki oscylator ma konwerter?
Przewód antenowy porządnie ekranowany?
Może wbija na niego LTE? Lub jakieś inne dziadostwo?
Przykład: 11508 - 9750 = 1758 MHz - https://bip.uke.gov.pl/download/gfx/bip ... 00_mhz.pdf


Bodajże eutelsat 16
Pasmo ka
Dobrze mieć dobry koncentryk akurat w tym przypadku...


Na górę
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat  Odpowiedz w temacie


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 5 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Dzisiaj jest śr, 23 paź 2019 22:17:34

Strefa czasowa UTC+02:00

Moderatorzy: Administratorzy, Moderatorzy

Nakarm glodne dziecko - wejdz na strone www.Pajacyk.pl


Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
SubSilver2 modified for Trzepak.pl by Colir
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl