Trzepak.pl


Nowy temat  Odpowiedz w temacie
Autor Wiadomość
Post: sob, 03 lis 2018 10:28:49 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Starszy czytelnik
Starszy czytelnik
Awatar użytkownika

Rejestracja: czw, 13 wrz 2018 10:57:52
Posty: 161
Witam,
Phicomm KE 2P - czy ktoś testował, testuje tą zabawkę?
Jak radzi sobie z PPPoE? I czy dobrze ogarnia IPTV od SGT?


Z góry dzięki za odp.

_________________
Chciałem obliczyć MTU, ale Delta jest ujemna.....


Na górę
Post: sob, 03 lis 2018 11:55:52 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Subskrybent
Subskrybent

Rejestracja: pn, 06 lut 2012 16:54:07
Posty: 372
Lokalizacja: Kraków
Kumpel miał tego taniego to nie wart nawet grosza. wszystkie wymienił jakie założył bo ciągle sie zawieszały.


Na górę
Post: sob, 03 lis 2018 13:26:45 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodociany subskrybent
Młodociany subskrybent

Rejestracja: pn, 25 mar 2013 21:39:27
Posty: 282
Poczekaj z rok, zobacz czy wypuszczają aktualizacje firmware i dopiero podejmij decyzję czy inwestować to we własną sieć.

Ja na tę chwilę z budżetowych widzę tylko totolinki. Batna pilnuje aby w sytuacji krytycznej pojawiły się nowe wersje firmware.


Na górę
Post: ndz, 04 lis 2018 21:19:52 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Starszy czytelnik
Starszy czytelnik
Awatar użytkownika

Rejestracja: czw, 13 wrz 2018 10:57:52
Posty: 161
No totolinka aktualnie używam u klientów, IPTV śmiga, nawet z mutiroomem. W porównaniu do Netisów, są dużo lepsze :)

_________________
Chciałem obliczyć MTU, ale Delta jest ujemna.....


Na górę
Post: pn, 27 maja 2019 10:37:57 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Wyciszony literat
Wyciszony literat

Rejestracja: pt, 30 mar 2012 20:46:19
Posty: 839
Lokalizacja: PL
odświeżę


czy ktoś nadal testuje te model ? jak wam działają w dłuższym używaniu...
u mnie na labie chodzi sztuka kupiona teraz w maju dobry tydzień i nic się z nią nie dzieje,

po kablu giga leci,
iptv działa
wifi nie wiesza się,


Na górę
Post: pn, 27 maja 2019 12:14:34 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik

Rejestracja: ndz, 27 lip 2014 13:37:16
Posty: 1186
Bawię się w domu ta wersja AC (nie pamiętam symbolu, śmieszna kasę kosztował coś 100 zl)
Po radiu ok 400Mbps, gigowy lan zamyka, narazie chodzi od kwietnia z jednym (moim celowym) restartem. Do tego ma aluminiową gore która fajnie wygląda.

Dobry sprzęt do domu dla zwykłego userka.


Na górę
Post: pn, 27 maja 2019 12:27:41 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Wyciszony literat
Wyciszony literat

Rejestracja: pt, 30 mar 2012 20:46:19
Posty: 839
Lokalizacja: PL
giga zamyka
2x IPTV dekoder chodzi ( właśnie testuje )
wifi -5- bez problemu 300 leci na lepszym sprzęcie
wifi -2-4- bez problemu 100 leci na średnim sprzęcie

zasięg nawet lepszy niż netis wf2780...


Ostatnio zmieniony wt, 11 cze 2019 7:21:24 przez gmotyw, łącznie zmieniany 1 raz.

Na górę
Post: pt, 07 cze 2019 13:07:21 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Powieściopisarz
Powieściopisarz
Awatar użytkownika

Rejestracja: sob, 19 wrz 2009 1:11:53
Posty: 1922
Lokalizacja: Rybnik
kacid pisze:
Phicomm KE 2P - czy ktoś testował, testuje tą zabawkę?
Jak radzi sobie z PPPoE? I czy dobrze ogarnia IPTV od SGT?


Phicomm KE 2P działa przyzwoicie jako router wifi. Bez problemu zamyka WAN/LAN ponieważ ma procesor ze zintegrowanym switch-chipem plus hardware NAT.

Natomiast nie ma lepszego routera do IPTV od D-Link DIR-825/EE.

_________________
Promocja na OLT Huawei tylko w CDR :)


Na górę
Post: wt, 11 cze 2019 7:20:34 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Wyciszony literat
Wyciszony literat

Rejestracja: pt, 30 mar 2012 20:46:19
Posty: 839
Lokalizacja: PL
na Phicomm KE 2P + 4 dekoder IPTV jednocześnie + korzystanie z normalnych warunkach z zasobów internetów i wszystko działa pięknie


Na górę
Post: śr, 11 wrz 2019 15:53:16 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Starszy czytelnik
Starszy czytelnik

Rejestracja: pt, 30 sty 2004 3:47:49
Posty: 156
Lokalizacja: Gliwice
A jak zrobić 4 dekodery dać kolejny switch? bo z tego co pamiętam tylko port 4 może być jako iptv.


Na górę
Post: pt, 04 paź 2019 8:23:28 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Żółtodziób
Żółtodziób

Rejestracja: czw, 03 paź 2019 20:28:43
Posty: 1
szmarek pisze:
A jak zrobić 4 dekodery dać kolejny switch? bo z tego co pamiętam tylko port 4 może być jako iptv.


Na tym routerze tylko switch. Nie da się ustawić kolejnych portów co jest bezsens. Jeżeli klient chce multiroom to taniej wychodzi kupić inne urządzenie niż dokładać switch.

Najlepsze były Uplinki AC1200 których już nie ma. Software podobny do netisa.
Posiadam te Uplinki w sieci gdzie bardzo dobrze sobie radzą z Dużą przepustowością internetu oraz IPTV na 4 tunery i działają do teraz.


Na górę
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat  Odpowiedz w temacie


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Dzisiaj jest czw, 04 cze 2020 1:28:46

Strefa czasowa UTC+02:00

Moderatorzy: Administratorzy, Moderatorzy

Nakarm glodne dziecko - wejdz na strone www.Pajacyk.pl


Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
SubSilver2 modified for Trzepak.pl by Colir
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl