Trzepak.pl


Nowy temat  Odpowiedz w temacie
Autor Wiadomość
Post: wt, 15 paź 2019 12:32:07 
   Tytuł: INTEL 82599 10GB
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obserwator
Obserwator

Rejestracja: ndz, 03 wrz 2017 22:37:06
Posty: 39
Witajcie

Zamontowalem pare dni temu ta karte tj. INTEL 82599 10GB wkladki oczywiscie 10G MM i patchcordy MM
Pojawil sie problem
Po 3 dniach tyle sie nazbieralo :/

ethtool -S eth1 | grep -i errors
rx_errors: 11841
tx_errors: 0
rx_over_errors: 0
rx_crc_errors: 11837
rx_frame_errors: 0
rx_fifo_errors: 0
rx_missed_errors: 0
tx_aborted_errors: 0
tx_carrier_errors: 0
tx_fifo_errors: 0
tx_heartbeat_errors: 0
rx_long_length_errors: 0
rx_short_length_errors: 0
rx_csum_offload_errors: 15419582
fcoe_last_errors: 0

Wymienilem wkladki SM, MM, patchcordy i nic nie pomaga :/
Co ciekawe jak wsadze wkladke 1G SM zmienie patchcord tez na SM to nie generuja sie bledy
Ktos mial cos podobnego?
Bardzo prosilbym o info..

Dziekuje


Na górę
Post: wt, 15 paź 2019 12:33:42 
   Tytuł: Re: INTEL 82599 10GB
Odpowiedz z cytatem
Offline
Moderator
Moderator
Awatar użytkownika

Rejestracja: czw, 30 maja 2013 20:58:37
Posty: 2790
Lokalizacja: Wrocław
Próbował z inną wkładką SFP+?


Na górę
Post: wt, 15 paź 2019 12:51:00 
   Tytuł: Re: INTEL 82599 10GB
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obserwator
Obserwator

Rejestracja: ndz, 03 wrz 2017 22:37:06
Posty: 39
OPTIC SM i FINISAR MM to samo - nic nie daje
Idzie teraz DHL-em Intel ale daje 1% szans..............
W edgerouterze Infinity w statach eth 0 bledow tx/rx
Na Intelu w serwerze po drugiej stronie wkladki wali nieprzerwanie bledami rx


Info z ER XG 2 typy wkladek testowane
show interfaces ethernet eth1 sfp
connector=LC
vendor=OEM
oui=00-90-65
part=10G-SM-D31-20-LC
rev=A
serial=SGXXXXXXXXXXXX
date=190711
temp=37.246 C
voltage=3.42 V
current=30.99 mA
tx_power=0.97 mW
rx_power=0.50 mW
tx_fault=no
rx_los=no

show interfaces ethernet eth1 sfp
connector=LC
vendor=FINISAR CORP.
oui=00-90-65
part=FTLX8571D3BCL
rev=A
serial=MTXXXXX
date=150125
temp=41.886 C
voltage=3.28 V
current=8.39 mA
tx_power=0.64 mW
rx_power=0.53 mW
tx_fault=no
rx_los=no


Na górę
Post: wt, 15 paź 2019 14:54:08 
   Tytuł: Re: INTEL 82599 10GB
Odpowiedz z cytatem
Offline
Fanatyczny prenumerator
Fanatyczny prenumerator

Rejestracja: czw, 04 gru 2008 23:18:41
Posty: 497
MTU, Jumbo frames ?


Na górę
Post: wt, 15 paź 2019 15:23:33 
   Tytuł: Re: INTEL 82599 10GB
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obserwator
Obserwator

Rejestracja: ndz, 03 wrz 2017 22:37:06
Posty: 39
Dobra Panowie

Znalazlem identycznych pare wkladek OPTIC
Zaczalem wymieniac

rx_errors: teraz wali błędami ale bardzo rzadko
10 błędów na 15 minut - bylo wczesniej 1 blad na 10 sekund

rx_csum_offload_errors: wali jak waliło błędami

Ocipieje, czekam na DHL-a z Intelem
Cos tu jest w kompatibilnością ale aż tak chore do tego stopnia?


ethtool -S eth1 | grep -i errors
rx_errors: 14929
tx_errors: 0
rx_over_errors: 0
rx_crc_errors: 14925
rx_frame_errors: 0
rx_fifo_errors: 0
rx_missed_errors: 0
tx_aborted_errors: 0
tx_carrier_errors: 0
tx_fifo_errors: 0
tx_heartbeat_errors: 0
rx_long_length_errors: 0
rx_short_length_errors: 0
rx_csum_offload_errors: 15976623


Na górę
Post: wt, 15 paź 2019 22:28:33 
   Tytuł: Re: INTEL 82599 10GB
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obserwator
Obserwator

Rejestracja: ndz, 03 wrz 2017 22:37:06
Posty: 39
ZROBIONE

na szóstej wkladce OPTIC czyli takiej samej jak inne poprzednie
0 dropow i 0 errorow wszedzie po resecie
Zauwazylem ze wkladka wkladce nie jest rowna rozne mialy TX i RX przester gwarantowany pozatym karty Intela jakies dziwnie sa wybredne
FINISAR-em Intel gardzi calkowicie. A z nowek Optic 2 na 6 szt po wyselekcjonowaniu dzialaja bezproblemowo



ethtool -S eth1 | grep -i errors
rx_errors: 0
tx_errors: 0
rx_over_errors: 0
rx_crc_errors: 0
rx_frame_errors: 0
rx_fifo_errors: 0
rx_missed_errors: 0
tx_aborted_errors: 0
tx_carrier_errors: 0
tx_fifo_errors: 0
tx_heartbeat_errors: 0
rx_long_length_errors: 0
rx_short_length_errors: 0
rx_csum_offload_errors: 0

Przyszedl SFP+ Intela i jednak wali błędami. Karta intela z intelem nie wspolpracuje poprawnie - dobre. Zostaje na OPTIC.
Karty intela są poprostu tak wybredne i zryte czy jak?


Na górę
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat  Odpowiedz w temacie


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Dzisiaj jest wt, 10 gru 2019 10:08:38

Strefa czasowa UTC+02:00

Moderatorzy: Administratorzy, Moderatorzy

Nakarm glodne dziecko - wejdz na strone www.Pajacyk.pl


Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
SubSilver2 modified for Trzepak.pl by Colir
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl