Trzepak.pl


Nowy temat  Odpowiedz w temacie
Przejdź na stronę Poprzednia 18 9 10 11 12 Następna
Autor Wiadomość
Post: wt, 27 wrz 2016 19:52:57 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Moderator
Moderator
Awatar użytkownika

Rejestracja: pt, 14 kwie 2006 5:31:19
Posty: 4518
Lokalizacja: woj Śląskie
Firewall&QoS pisze:

Nie komentuję żadnych innych, poprzednich oraz kolejnych wypowiedzi na tym forum. Wiele z nich nie dotyczyło absolutnie żadnych aspektów technicznych, które rozwiązujemy indywidualnie (w zdecydowanej większości skutecznie). Na wszelkie rzeczowe pytania, bez nieuzasadnionej antypatii, chętnie odpisuję w ciągu max 48h - tylko i wyłącznie via e-mail: intrux(at)intrux.net.pl.



Dziękujemy za zajęcie stanowiska i liczymy że autor Intruxa chętniej będzie sie tutaj udzielał.

_________________
Jardo


Na górę
Post: śr, 22 mar 2017 16:53:08 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Czytelnik
Czytelnik

Rejestracja: pn, 05 wrz 2005 23:03:09
Posty: 119
Lokalizacja: Toruń
Panowie przestrzegam przed iPOT !!!

Połowa funkcji nie działa jak należy a autorzy rzeźbią wszystko na gorąco nie wiedząc nawet jaką wersję oprogramowania ma klient.

Jak ktoś chce to więcej info na priv.

_________________
Markwas Marek
GSM: 729-107-108 | GG: 8277786

Mega-Net | http://www.mega-net.com.pl |


Na górę
Post: czw, 08 cze 2017 16:35:07 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Żółtodziób
Żółtodziób

Rejestracja: śr, 07 cze 2017 18:52:49
Posty: 23
o co chodzi z tym ipot? Wysłałem pw.


Na górę
Post: czw, 31 sty 2019 22:51:32 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Subskrybent
Subskrybent
Awatar użytkownika

Rejestracja: pn, 13 wrz 2010 22:41:34
Posty: 364
Używa ktoś z Was Intruxa w wesji v12, stwarza on jakieś problemy ?


Na górę
Post: czw, 31 sty 2019 23:20:04 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obserwator
Obserwator

Rejestracja: ndz, 03 wrz 2017 22:37:06
Posty: 39
w v.12 cos z VPN jest nie teges. Wzialem v.11 - stabilna jak skala

jetrules pisze:
Używa ktoś z Was Intruxa w wesji v12, stwarza on jakieś problemy ?


Na górę
Post: pt, 01 lut 2019 0:43:30 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik
Awatar użytkownika

Rejestracja: ndz, 11 gru 2011 0:33:43
Posty: 1466
baniak pisze:
w v.12 cos z VPN jest nie teges. Wzialem v.11 - stabilna jak skala

jetrules pisze:
Używa ktoś z Was Intruxa w wesji v12, stwarza on jakieś problemy ?

No Lewandowski cos ostatnio rozsylal patcha. Ale wczesniej zarzekał sie że wszystko gra :\


Na górę
Post: pt, 01 lut 2019 7:25:50 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Subskrybent
Subskrybent
Awatar użytkownika

Rejestracja: pn, 13 wrz 2010 22:41:34
Posty: 364
Możecie po krótko opisać o co chodzi z tym VPN, że nie działał.
Planujecie może migracje na v14 ?

Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka


Na górę
Post: pn, 11 mar 2019 1:00:18 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obserwator
Obserwator

Rejestracja: wt, 03 cze 2008 17:37:05
Posty: 31
Lokalizacja: Tuchola
bobas69 pisze:
No Lewandowski cos ostatnio rozsylal patcha. Ale wczesniej zarzekał sie że wszystko gra :\

Ale i tak chyba nie działało po patchu. Trzeba było samemu robić fixa, nad kumplem się zlitowałem i zrobilem fixa.
Tam zawsze wszystko działa i gra. Niestety ostatnie jakieś rzeczy były zgłoszone x miesięcy temu i jak narazie cisza w temacie, nawet logowania na router nie było.
Obok tego mamy 3 natownice na mietkach x86 - postaw i zapomnij.

_________________
Miłosz


Na górę
Post: śr, 13 mar 2019 21:26:34 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obserwator
Obserwator

Rejestracja: pn, 30 kwie 2018 15:37:32
Posty: 32
Ktoś jeszcze na Intruxie siedzi?

Myślałem, że każdy już się przemigrował na coś mądrzejszego ;)
(ekhm: vyos, debian)


Na górę
Post: czw, 14 mar 2019 8:38:11 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Powieściopisarz
Powieściopisarz

Rejestracja: wt, 17 lut 2009 1:37:06
Posty: 1833
Niedawno przemigrowałem ostatniego klienta który miał problem z przerwami na WANie w Intruxie. Odkąd przeszedł na MT słuch po nim zaginął :)


Na górę
Post: sob, 01 cze 2019 10:16:06 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Subskrybent
Subskrybent

Rejestracja: czw, 30 gru 2010 9:08:51
Posty: 386
KR2615 pisze:
Niedawno przemigrowałem ostatniego klienta który miał problem z przerwami na WANie w Intruxie. Odkąd przeszedł na MT słuch po nim zaginął :)


glowny router masz na MT ? masz kilka lacz WAN ? korzystasz z vlan ? jak z zabezpieczeniem intruxa od strony WAN ?


Na górę
Post: ndz, 21 lip 2019 1:16:53 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obserwator
Obserwator

Rejestracja: ndz, 03 wrz 2017 22:37:06
Posty: 39
Uzywam Intrux od 2004 r. nigdy nie mialem problemow.
Mam znajomych co maja sieci na LMS to ciagle im sie cos wysrywa jak nie baza to inne zonki
Mam juz v14 wypaloną kwestia czasu jak zrobie install tylko nie mam sprzetu bo w locie z v12 --> 14 nie machne na dzialajacym organizmie

Aby bylo stabilnie w DNS trzeba dorobic 2 linijki poniewaz nasz intrux domyslnie ustawiony jest jako DNS na swiat co jest wielkim błędem P. Grzegorza i zalewala mnie krew przez miesiac jak stałem się openDNS-em

minusem
brak panelu cos podobnego do lms-a przez www
Pyxis hybryda jakos do mnie nie przemawia


Na górę
Post: czw, 03 paź 2019 18:00:04 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodszy czytelnik
Młodszy czytelnik

Rejestracja: ndz, 22 lut 2009 21:28:13
Posty: 91
KOledzy co zamiast Intruxa?

_________________
sc


Na górę
Post: czw, 03 paź 2019 18:08:49 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Fanatyczny prenumerator
Fanatyczny prenumerator

Rejestracja: pn, 23 mar 2009 10:31:14
Posty: 450
Na początek CCR 1036, pozniej ASR 1001-X

Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka


Na górę
Post: czw, 03 paź 2019 18:21:26 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodszy czytelnik
Młodszy czytelnik

Rejestracja: ndz, 22 lut 2009 21:28:13
Posty: 91
to mnie zasmuciles, bo mam lezacego 3011 :)

_________________
sc


Na górę
Post: czw, 03 paź 2019 18:22:22 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Fanatyczny prenumerator
Fanatyczny prenumerator

Rejestracja: pn, 23 mar 2009 10:31:14
Posty: 450
sowiet pisze:
to mnie zasmuciles, bo mam lezacego 3011 :)
Na 100 osob moze starczy ;)

Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka


Na górę
Post: czw, 03 paź 2019 18:36:34 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodszy czytelnik
Młodszy czytelnik

Rejestracja: ndz, 22 lut 2009 21:28:13
Posty: 91
ile nim przerzuce? musze zamienic tego intruxa, bo mam teraz 900/900 a przezornie ustawilem 250/100 na nim zeby mi nie zdechł. Nie ma mnie fizycznie i nie chce testowac ile poleci na intruxie, zeby mi sie cos wywalilo:) bo bede mial klopot.
Wroce to wlasnie albo uruchomie tego 3011 albo jak mowisz juz wtedy ccr'a bede musial kupic.

_________________
sc


Na górę
Post: czw, 03 paź 2019 18:42:06 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Fanatyczny prenumerator
Fanatyczny prenumerator

Rejestracja: pn, 23 mar 2009 10:31:14
Posty: 450
sowiet pisze:
ile nim przerzuce? musze zamienic tego intruxa, bo mam teraz 900/900 a przezornie ustawilem 250/100 na nim zeby mi nie zdechł. Nie ma mnie fizycznie i nie chce testowac ile poleci na intruxie, zeby mi sie cos wywalilo:) bo bede mial klopot.
Wroce to wlasnie albo uruchomie tego 3011 albo jak mowisz juz wtedy ccr'a bede musial kupic.
CCR przezuci nawet 2Gb, ale jego zasadniczy problem to nagle wzrosty 100% CPU przy padach kilkuset sesji PPPoE. To go zdyskwalifikowalo dlatego od 2 tygodni spie spokojnie przy CISCO ASR 1001-X.

Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka


Na górę
Post: czw, 03 paź 2019 19:41:31 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Wyciszony literat
Wyciszony literat
Awatar użytkownika

Rejestracja: sob, 07 lut 2009 20:29:31
Posty: 802
ASR 1001-X jest chyba na ASIC-ach, więc wydajność tu jest całkowicie pomijalna. Jedynym ograniczeniem jest przepustowość portów.


Na górę
Post: czw, 03 paź 2019 21:13:03 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodszy czytelnik
Młodszy czytelnik

Rejestracja: ndz, 22 lut 2009 21:28:13
Posty: 91
powerek pisze:
sowiet pisze:
ile nim przerzuce? musze zamienic tego intruxa, bo mam teraz 900/900 a przezornie ustawilem 250/100 na nim zeby mi nie zdechł. Nie ma mnie fizycznie i nie chce testowac ile poleci na intruxie, zeby mi sie cos wywalilo:) bo bede mial klopot.
Wroce to wlasnie albo uruchomie tego 3011 albo jak mowisz juz wtedy ccr'a bede musial kupic.
CCR przezuci nawet 2Gb, ale jego zasadniczy problem to nagle wzrosty 100% CPU przy padach kilkuset sesji PPPoE. To go zdyskwalifikowalo dlatego od 2 tygodni spie spokojnie przy CISCO ASR 1001-X.

Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka


tam gdzie mialem intruxa to mam raptem 80 osob, takze ASR'a sobie darowac moge :)

_________________
sc


Na górę
Post: pt, 04 paź 2019 21:00:14 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Subskrybent
Subskrybent

Rejestracja: pt, 01 cze 2012 22:57:05
Posty: 360
Lokalizacja: woj.śląskie
jetrules pisze:
Używa ktoś z Was Intruxa w wesji v12, stwarza on jakieś problemy ?


Mam, jest ok, działa od maja wraz z Pyxisem. Tylko ja mam nietypową konfigurację, tzn wyłączone na nim kolejkowanie, a pasma userów sterowane poprzez Radiusa i Mikrotiki z kolejkami na koncentratorach PPPoE. Więc Intrux robi tylko NAT. I w końcu zarządzam tym tylko z jednego programu czyli Pyxisa :)


Na górę
Post: ndz, 06 paź 2019 23:16:40 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Subskrybent
Subskrybent
Awatar użytkownika

Rejestracja: pn, 13 wrz 2010 22:41:34
Posty: 364
KR2615 pisze:
Niedawno przemigrowałem ostatniego klienta który miał problem z przerwami na WANie w Intruxie. Odkąd przeszedł na MT słuch po nim zaginął :)

Czy możesz napisać jak wyglądały przerwy na WANie u Twojego klienta, były to dłuższe przerwy, krótkie, czy same się naprawiały ?
Coś ostatnio i u mnie Intrux robi problemy, i chyba mam podobny objaw jak twój klient.


Na górę
Post: wt, 08 paź 2019 10:42:06 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obserwator
Obserwator

Rejestracja: ndz, 03 wrz 2017 22:37:06
Posty: 39
Mam jeszcze v.11 bo nie bylo czasu na v.14
Zadnych przerw nie ma.
Porzadna sieciowka na wkladkach SFP Intela zalatwia sprawe. Zadnych miedziakow nie dawac.
0 droppow.
Montujac WAN na realteku dziwicie sie potem ze macie przerwy


Na górę
Post: wt, 08 paź 2019 19:39:47 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Subskrybent
Subskrybent

Rejestracja: pt, 01 cze 2012 22:57:05
Posty: 360
Lokalizacja: woj.śląskie
baniak pisze:
Mam jeszcze v.11 bo nie bylo czasu na v.14
Zadnych przerw nie ma.
Porzadna sieciowka na wkladkach SFP Intela zalatwia sprawe. Zadnych miedziakow nie dawac.
0 droppow.
Montujac WAN na realteku dziwicie sie potem ze macie przerwy


Racja. Ja mam miedziaka Intela 2x1G i wymagało to zmiany kilku parametrów samej sieciówki (bufory itp) bo inaczej fakt były dropy, ale działa teraz ok.


Na górę
Post: śr, 09 paź 2019 14:22:59 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik
Awatar użytkownika

Rejestracja: ndz, 11 gru 2011 0:33:43
Posty: 1466
GieTe pisze:
baniak pisze:
Mam jeszcze v.11 bo nie bylo czasu na v.14
Zadnych przerw nie ma.
Porzadna sieciowka na wkladkach SFP Intela zalatwia sprawe. Zadnych miedziakow nie dawac.
0 droppow.
Montujac WAN na realteku dziwicie sie potem ze macie przerwy


Racja. Ja mam miedziaka Intela 2x1G i wymagało to zmiany kilku parametrów samej sieciówki (bufory itp) bo inaczej fakt były dropy, ale działa teraz ok.

Potwierdzam kiedyś na Realtekach czasami coś się działo ale to były też czasy starszych Intruxów,
w których z zasady coś się działo :zlosnik: . Na i350 i klonach bez problemu.


Na górę
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat  Odpowiedz w temacie
Przejdź na stronę Poprzednia 18 9 10 11 12 Następna


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 5 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Dzisiaj jest wt, 10 gru 2019 10:14:38

Strefa czasowa UTC+02:00

Moderatorzy: Administratorzy, Moderatorzy

Nakarm glodne dziecko - wejdz na strone www.Pajacyk.pl


Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
SubSilver2 modified for Trzepak.pl by Colir
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl