Trzepak.pl


Nowy temat  Odpowiedz w temacie
Przejdź na stronę Poprzednia 1 2
Autor Wiadomość
Post: czw, 25 paź 2012 8:57:52 
   Tytuł: Re: wycinka DHCP
Odpowiedz z cytatem
Offline
Subskrybent
Subskrybent
Awatar użytkownika

Rejestracja: wt, 11 sie 2009 8:56:32
Posty: 392
Lokalizacja: Tarnów
Snake ma rację, nie raz już mieliśmy problem że syf w vlanie internetowym zarzynał nam całą sieć, łącznie z IPTV, bo gotowały się procki switchy.

_________________
Tarnowskie forum airsoftowe


Na górę
Post: czw, 25 paź 2012 9:26:47 
   Tytuł: Re: wycinka DHCP
Odpowiedz z cytatem
Offline
Mistrz pióra
Mistrz pióra
Awatar użytkownika

Rejestracja: pt, 18 gru 2009 0:47:33
Posty: 2107
I takie objawy miałeś na Cisco 3550 ?
Nie mam IPTV ale ten ciscacz i 3com działa stabilnie jak skała od długiego czasu i nic się nie dzieje....

_________________
Internet jakimś cudem działa .....


Na górę
Post: czw, 25 paź 2012 9:40:25 
   Tytuł: Re: wycinka DHCP
Odpowiedz z cytatem
Offline
Subskrybent
Subskrybent
Awatar użytkownika

Rejestracja: wt, 11 sie 2009 8:56:32
Posty: 392
Lokalizacja: Tarnów
Nie na takim, ale 2960 klęka, co prawda zajmuje mu to więcej czasu niż dlinkom, ale też.

_________________
Tarnowskie forum airsoftowe


Na górę
Post: czw, 25 paź 2012 14:34:30 
   Tytuł: Re: wycinka DHCP
Odpowiedz z cytatem
Offline
Wyciszony literat
Wyciszony literat
Awatar użytkownika

Rejestracja: pt, 27 mar 2009 11:23:48
Posty: 781
Denerwowała mnie taka sytuacja i po prostu poizolowałem porty nawet w obrębie Vlanów. Efekt jak po ożyciu płynu Vanish, bangla pięknie. A co do lanu to chyba przeżytek, przy 30 megsach netu kto się wymienia czymkolwiek..... Nawet ludki nie ściągają filmów teraz tylko streamuja w HD Wracając do tematu nie dawałbym sobie ręki obciąć jakby ten Cisco nie klęknął przy powiedzmy 1k maszyn + IPTV. Pamiętaj że jak gubisz pakiet na TCP to masz retransmisję przy IPTV bye bye.....

_________________
http://www.citynet.rzeszow.pl


Na górę
Post: czw, 25 paź 2012 17:57:03 
   Tytuł: Re: wycinka DHCP
Odpowiedz z cytatem
Offline
Subskrybent
Subskrybent
Awatar użytkownika

Rejestracja: wt, 11 sie 2009 8:56:32
Posty: 392
Lokalizacja: Tarnów
@Snake: tamten 2960 jest głównym dla 1500 ludków + IPTV :)

_________________
Tarnowskie forum airsoftowe


Na górę
Post: ndz, 01 mar 2020 16:17:56 
   Tytuł: Re: wycinka DHCP
Odpowiedz z cytatem
Offline
Czytelnik
Czytelnik

Rejestracja: sob, 31 paź 2009 21:44:38
Posty: 148
Lokalizacja: Lubliniec
Przecież jeśli to Mikrotik i skonfigurowany jako switch to w Bridge masz IGMP Snooping i DHCP Snooping


Na górę
Post: ndz, 01 mar 2020 16:59:04 
   Tytuł: Re: wycinka DHCP
Odpowiedz z cytatem
Offline
Żółtodziób
Żółtodziób

Rejestracja: wt, 02 lis 2010 23:54:11
Posty: 17
Masz zdeklarowane domyślne trasy do każdej podsieci tak?

Wysłane z mojego SM-N960F przy użyciu Tapatalka


Na górę
Post: ndz, 01 mar 2020 21:08:48 
   Tytuł: Re: wycinka DHCP
Odpowiedz z cytatem
Online
trzepakowy alchemik
trzepakowy alchemik
Awatar użytkownika

Rejestracja: pn, 11 lut 2013 23:59:34
Posty: 4086
Lokalizacja: Szczecin
Złota łopata dla @damiankca. W 2012 nie było w MT czegoś takiego jak IGMP Snooping i DHCP Snooping. Łotysze stosunkowo niedawno dodali taką "wyszukaną" funkcjonalność.

_________________
http://advseo.pl


Na górę
Post: pn, 02 mar 2020 9:44:50 
   Tytuł: Re: wycinka DHCP
Odpowiedz z cytatem
Offline
Czytelnik
Czytelnik

Rejestracja: sob, 31 paź 2009 21:44:38
Posty: 148
Lokalizacja: Lubliniec
zajadacz pisze:
Złota łopata dla @damiankca. W 2012 nie było w MT czegoś takiego jak IGMP Snooping i DHCP Snooping. Łotysze stosunkowo niedawno dodali taką "wyszukaną" funkcjonalność.

Wyszukana to może ona nie jest. Ale oni często budzą się z takimi zaległościami jak niedźwiedzie po zimowym śnie.


Na górę
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat  Odpowiedz w temacie
Przejdź na stronę Poprzednia 1 2


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Dzisiaj jest pn, 01 cze 2020 19:06:41

Strefa czasowa UTC+02:00

Moderatorzy: Administratorzy, Moderatorzy

Nakarm glodne dziecko - wejdz na strone www.Pajacyk.pl


Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
SubSilver2 modified for Trzepak.pl by Colir
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl