Trzepak.pl


Nowy temat  Odpowiedz w temacie
Autor Wiadomość
Post: wt, 16 lut 2010 14:06:13 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Leniwy eseista
Leniwy eseista

Rejestracja: śr, 22 lis 2006 0:09:15
Posty: 590
Mam problem z LMSem i skryptem cashimport. Każdy klient dostał ode mnie indywidualny numer konta, którego końcowe cyfry, to jego numer ID w LMS. Po eksporcie z banku, plik wygląda tak:
Kod:
identyfikator ; data ; kwota operacji
000000000024;15.02.2010;36,60

Jak zmusić LMSa, żeby automagicznie sobie to wczytywał do bazy? Edytowałem plik cashimportcfg.php, trochę pozmieniałem, ale nie mam zielonego pojęcia w jakim formacie jest pattern i co zrobić z tym dalej, żeby rozmawiał z moim bankiem.


Na górę
Post: wt, 29 maja 2012 16:38:38 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Czytelnik
Czytelnik

Rejestracja: śr, 07 maja 2008 1:16:55
Posty: 134
Czy ktoś może powiedzieć jak zmodyfikować lmsa aby zaczytywał poprawne dane z banku - gdzie to zrobić na jakim pliku?
Na razie chcę sie oprzeć na gotowym przykładzie z katalogu contrib - parser pko bp


Na górę
Post: czw, 31 maja 2012 10:53:18 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Czytelnik
Czytelnik

Rejestracja: śr, 07 maja 2008 1:16:55
Posty: 134
Witam

Męczę już trochę czasu import płatności masowych i zaczytywanie do LMSa niestety chyba nie wiem z czym co się je. Są w LMSie przykładowe parsery do płatności jednak nie wiem co do końca z takim plikiem zrobić. Co należy zrobić aby plik otrzymany z banku w formacie MT940 zaczytał się do LMSa. Od czego zacząć i co robić po kolei Może ktoś przybliżyć temat?

Dziękuję z góry za pomoc


Na górę
Post: pt, 01 cze 2012 23:01:26 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodszy czytelnik
Młodszy czytelnik
Awatar użytkownika

Rejestracja: czw, 17 sty 2008 22:50:41
Posty: 62
1. Plik wejściowy (xml,txt, itp.)
2. Parser (perl,python,php,itp.) do przetrawienia pliku wejściowego, aby pasował do tabeli "cashimport"
3. Testowanie i implementacja do LMS.

Tak w skórcie :)

_________________
https://hunta.pl - IT, ISP, administrator, LMS, skórka bclean dla userpanel


Na górę
Post: czw, 12 gru 2013 16:44:54 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Czytelnik
Czytelnik

Rejestracja: śr, 07 maja 2008 1:16:55
Posty: 134
Odświeżę trochę temat.
Poszukuję na nowo gotowy import płatności z plików MT940 banku PKO BP.
Może ktoś pomóc rozwiązaniem?


Na górę
Post: pn, 16 gru 2013 9:02:33 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Starszy czytelnik
Starszy czytelnik

Rejestracja: sob, 31 sty 2009 9:31:42
Posty: 191
Ja też się podłączę pod temat. Mam konto w bgz i chciałbym wdrożyć płatności masowe od stycznia 2014r. Jednakże nie bardzo rozumiem jak jest to rozwiązane w LMS. Mam plik lms-cashimport-bgz.php ale za cholerę nie mam pojęcia jak go użyć. Nie wiem jak to ugryźć. Szukam na forach itd i nie bardzo rozumiem jak to ustawić. Może mógłby ktoś mi wyjaśnić w miarę czytelnie, jak co i gdzie ustawić w LMS-ie bo dokumentacja raczej krucha w tym temacie. Też nie bardzo wiem jak to przetestować. Mam pliki do testów między innymi jest tam txt. Z góry dzięki.


Na górę
Post: ndz, 22 gru 2013 21:55:24 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Powieściopisarz
Powieściopisarz
Awatar użytkownika

Rejestracja: wt, 11 gru 2007 17:07:51
Posty: 1648
Lokalizacja: eth0
jakby ktoś robił parser do też się podepnę. Chętnie zlecę zrobienie parsera pod konto Inteligo.

_________________
http://blog.outlaw.one.pl


Na górę
Post: wt, 07 sty 2014 16:16:32 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Powieściopisarz
Powieściopisarz

Rejestracja: pt, 21 paź 2005 11:38:47
Posty: 1917
Lokalizacja: k/Rzeszowa
Mam taki parser dla PKO BP. Inne formaty też można łatwo przerobić.


Na górę
Post: pn, 27 sty 2014 13:57:56 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Żółtodziób
Żółtodziób

Rejestracja: pn, 27 sty 2014 13:44:13
Posty: 1
Łukasz Witek pisze:
Mam taki parser dla PKO BP. Inne formaty też można łatwo przerobić.



Siema.
Czy coś się ostatnio zmieniło w Inteligo ? Od jakiegoś miesiąca nie mogę zaciągnąć wpłat do LMS-a.

LMS wersja 1.11.10 - trochę stara, ale jara :-)
cashimportcfg.php dostosowany specjalnie do Inteligo.
Jak próbuję zaciągnąć historię rachunku z Inteligo za każdym razem wywala mi:
Błędy i duplikaty:
I nic się nie zaciąga.

Macie może jakiś działający parser pod Inteligo ?

Dzięki

Pozdro


Na górę
Post: wt, 02 wrz 2014 23:42:57 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik
Awatar użytkownika

Rejestracja: pt, 30 lip 2004 23:29:52
Posty: 1104
Lokalizacja: Wrocław
Ma ktoś może parser do Raiffeisen Polbank ?
Tak, żeby zczytywał plik ptk

_________________
-------------------
ANS


Na górę
Post: sob, 07 paź 2017 14:06:46 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Żółtodziób
Żółtodziób

Rejestracja: sob, 27 sie 2016 15:17:18
Posty: 11
Witam, nie będę zakładał kolejnego tematu gdyż dotyczy on parser'a / cashimport dla ALIOR BANKU.

Zwracam się z prośbą do Was w imieniu swoim oraz kolegów którzy używają masowych płatności w tym banku

Uzywam najswiezej wersji LMS-1.11.22 oraz posiadam cashimportcfg-aliorbank.php ktory dziala z palca...

Kod:
https://github.com/lmsgit/lms/pull/232/commits/401995099782f9d8aa199f0f02b4ef3df74b8d71


Niestety plik contrib/bin/lms-cashimport.php przygotowany przez autora (Seba11) nie dziala z nowym LMS bo wprowadzono zmiane i rozbito importowanie platnosci na 2 pliki:

-rwxr-xr-x 1 lms lms 9296 wrz 14 18:04 lms-cashimport-mail.php
-rwxr-xr-x 1 lms lms 5453 wrz 8 16:06 lms-cashimport.php

Prosze o pomoc w dostosowaniu plikow ze starszej wersji do nowej.
Tak aby automatycznie pobieraly pliki z poczty, rozpakowaly je oraz dodaly do cashimport w LMS.

Do tej pory w LMS mamy dostepne parsery:
-rw-r--r-- 1 lms lms 2201 wrz 8 16:06 cashimportcfg-id123.php
-rw-r--r-- 1 lms lms 1465 wrz 8 16:06 cashimportcfg-id75.php
-rwxr-xr-x 1 lms lms 20777 wrz 8 16:06 lms-cashimport-bgz.php
-rwxr-xr-x 1 lms lms 8419 wrz 8 16:06 lms-cashimport-bgz-soap.php
-rwxr-xr-x 1 lms lms 4232 wrz 8 16:06 lms-cashimport-bph.php
-rwxr-xr-x 1 lms lms 4304 wrz 8 16:06 lms-cashimport-bzwbk.php
-rwxr-xr-x 1 lms lms 7333 wrz 8 16:06 lms-cashimport-ingbs
-rwxr-xr-x 1 lms lms 4114 wrz 8 16:06 lms-cashimport-pekao.php

Stary plik rzuca nastepujacymi bledami:
Kod:
lms-cashimport.php
(C) 2001-2013 LMS DevelopersUsing file /etc/lms/lms.ini as config.
PHP Fatal error:  Uncaught exception 'Exception' with message 'Cannot load uiconfig while database connection does not exist!' in /home/lms/www/lib/LMSConfig/LMSConfig.php:93
Stack trace:
#0 /home/lms/www/lib/LMSConfig/LMSConfig.php(190): LMSConfig::getUiConfig(Array)
#1 /home/lms/www/lib/LMSConfig/LMSConfig.php(150): LMSConfig::mergeConfigs(Array)
#2 /home/lms/www/lib/LMSConfig/ConfigHelper.php(49): LMSConfig::getConfig()
#3 /home/lms/www/lib/language.php(116): ConfigHelper::getConfig('phpui.lang')
#4 /home/lms/www/contrib/bin/lms-cashimport-aliorbank.php(126): require_once('/home/lms/www/l...')
#5 {main}
  thrown in /home/lms/www/lib/LMSConfig/LMSConfig.php on line 93


Na górę
Post: śr, 12 gru 2018 14:39:01 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodszy czytelnik
Młodszy czytelnik
Awatar użytkownika

Rejestracja: pn, 26 lis 2007 1:44:38
Posty: 87
Mam podobny problem co kolega machine

Po zmianie na LMS-1.11.23
cashimport z banku pocztowego działa poprzez www natomiast cashimport-mail.php loguje się na poczte, oznacza wiadomość jako przeczytaną, czyta załącznik ale nie dodaje wpłaty u klienta

cashimport-mail.php -c ładnie listuje:
Cytuj:
lms-cashimport-mail.php -c
(C) 2001-2017 LMS Developers
Using file /etc/lms/lms.ini as config.
114,20181211,kwota,0,,"nrkonta","nrkonta","Klient1","ISP",94340002,13200022,"Wpłata"
114,20181211,kwota,0,,"nrkonta","nrkonta","Klient2","ISP",94340002,13200022,"Wpłata"


Rozwiązał ktoś ten problem?

Dotychczas korzystałem z iNET LMS (15.01.26)


Na górę
Post: czw, 13 gru 2018 17:51:24 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Żółtodziób
Żółtodziób

Rejestracja: wt, 19 lut 2013 17:34:39
Posty: 16
W nowszych masz to podzielone na dwa skrypty, jeden do pobierania z maila a drugi do importowania wpłat.
Spróbuj to zrobić w ten sposób : php lms-cashimport-mail.php -c | php lms-cashimport.php


Na górę
Post: wt, 18 gru 2018 13:41:32 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodszy czytelnik
Młodszy czytelnik
Awatar użytkownika

Rejestracja: pn, 26 lis 2007 1:44:38
Posty: 87
Dzięki Alcore, działa :polacmu:


Na górę
Post: śr, 10 lip 2019 11:28:13 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Żółtodziób
Żółtodziób

Rejestracja: pn, 11 sty 2010 21:01:11
Posty: 18
Podrzucam to co udało mi się kiedyś stworzyć:

BRE Bank - mBank - https://github.com/pperzyna/lms-parser-mbank
Bank Spółdzielczy - https://github.com/pperzyna/lms-parser-bs
PKO BP - Inteligo - https://github.com/pperzyna/lms-parser-inteligo

_________________
Still learning...


Na górę
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat  Odpowiedz w temacie


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: MSN [Bot] i 3 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Dzisiaj jest ndz, 15 gru 2019 1:26:50

Strefa czasowa UTC+02:00

Moderatorzy: Administratorzy, Moderatorzy

Nakarm glodne dziecko - wejdz na strone www.Pajacyk.pl


Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
SubSilver2 modified for Trzepak.pl by Colir
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl