Trzepak.pl


Nowy temat  Odpowiedz w temacie
Autor Wiadomość
Post: pt, 19 cze 2020 22:49:11 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obserwator
Obserwator

Rejestracja: śr, 28 gru 2016 21:26:31
Posty: 48
Witam, wspominałem ostatnio, że mam problem z pingiem łącząc się przez wi-fi. Gdy sprawdzam w wierszu poleceń ping do routera i dowolnej strony internetowej to ping skacze. Tak samo jest w pewnej grze jaką jest Heroes of the storm. Za to w CS:GO jest świetnie, ping nie skacze mimo, że konsola cmd wykazuje inaczej. Czym może być to spowodowane? W grupie o Heroes of the storm jeden z użytkowników mi wyjaśnił, że w cs:go połączenie jest client-->server, a w Heroes of the storm p2p i to jest przyczyna. Chętnie poznam Wasze zdanie :)


Załączniki:
ping wifi.png
ping wifi.png [ 26.75 KiB | Przejrzano 669 razy ]
Na górę
Post: sob, 20 cze 2020 1:12:30 
Odpowiedz z cytatem
Offline
trzepakowy master
trzepakowy master

Rejestracja: śr, 12 mar 2008 16:12:35
Posty: 8944
Każdy ISP ogarnia tylko "swój" koniec przysłowiowego "druta".

Krótko mówiąc: odpowiadamy tylko za to nad czym panujemy, czyli do ostatniego (patrząc od strony klienta) lub pierwszego (patrząc od strony dostawcy) urządzenia, przez które docierają dane.

I teraz tak: jeden serwer gry jest w Warszawie, z drugiej: w Berlinie, z trzeciej: we Frankfurcie, a jeszcze inny: na innym kontynencie.

W tym momencie zastanów się chwilę. Jeśli w jednej grze jest ok, a w drugiej nie jest, to znaczy tylko tyle że problem nie jest u Ciebie. Ani u dostawcy usługi. Problem jest w połączeniu między operatorami hurtowymi, na których działania nie mamy za dużego wpływu.

Dla przykładu: ja sprawdzam ~ 25 serwerów gier, które: a) udostępniają adresy IP do monitorowania; b) są popularne.

Wnioski z monitorowania tych serwerów to "nie ma tygodnia by któryś się nie wysypał" . Albo wzrastają pingi do nich, albo łącza są wysycone i znikają pakiety.

Co można zrobić w tej sytuacji? Cierpliwie czekać :D

_________________
www.fiberion.pl


Na górę
Post: sob, 20 cze 2020 13:15:40 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Leniwy eseista
Leniwy eseista

Rejestracja: pn, 07 lis 2011 13:21:17
Posty: 561
Lokalizacja: Limanowa
@Orin chyba wyczerpał temat dostawcy :)

Ja dodam od siebie:

Beroner pisze:
Witam, wspominałem ostatnio, że mam problem z pingiem łącząc się przez wi-fi.


Który "gracz" łączy się po wifi??? wystarczy jeden zasyfiony smartfon itp. żeby wifi przestało nadawać się do użytku.

_________________
http://www.AirplusN.pl


Na górę
Post: ndz, 21 cze 2020 9:51:42 
Odpowiedz z cytatem
Online
Mistrz pióra
Mistrz pióra

Rejestracja: ndz, 29 kwie 2007 23:24:14
Posty: 2390
lanc70 pisze:
@Orin chyba wyczerpał temat dostawcy :)

Ja dodam od siebie:

Beroner pisze:
Witam, wspominałem ostatnio, że mam problem z pingiem łącząc się przez wi-fi.


Który "gracz" łączy się po wifi??? wystarczy jeden zasyfiony smartfon itp. żeby wifi przestało nadawać się do użytku.

Albo chińskie zdalnie sterowane przez smartfona gniazdko 230V. Tu mi klient truł_dupę jak mu pingi skaczą. Po wyłączeniu tego ustrojstwa ping jak i prędkość
wróciło do normy.


Na górę
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat  Odpowiedz w temacie


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 4 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Dzisiaj jest pn, 26 paź 2020 20:50:41

Strefa czasowa UTC+02:00

Moderatorzy: Administratorzy, Moderatorzy

Nakarm glodne dziecko - wejdz na strone www.Pajacyk.pl


Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
SubSilver2 modified for Trzepak.pl by Colir
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl