Trzepak.pl


Nowy temat  Odpowiedz w temacie
Autor Wiadomość
Post: wt, 06 mar 2018 16:01:08 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Żółtodziób
Żółtodziób

Rejestracja: śr, 22 cze 2016 20:58:28
Posty: 10
Od wczoraj mam problem z moim linkiem zrobionym z 2 LiteBeam-ów 5AC 23. Znajduje się on w miejscu w którym normalnie szumy są na poziomie -100 dBm, oprócz częstotliwości na której pracują anteny. Gdy zmienię kanał, szum "podąża" (i jest to szum rzędu -65 dBm). Dlaczego? Przez to moje normalne osiągi przepustowości ok. 100 / 100 schodzą na poziom 32 / 32, Airtime z 20% skacze do 80-100% i opóźnienie zazwyczaj 0-1ms skacze do stałych 7-30ms a czasem pingi pokazują coś rzędu 100 - 200ms. Co. Się. Dzieje? Próbowałem zmieniać tryby pracy z PtP na PtmP Airmax AC i nic nie pomogło, to samo ze zmienianiem kanału - działa dobrze przez 1-2 minuty i znowu pojawia się szum. Poniżej screen z airview (na fioletowo zaznaczony czas zmieniania kanału).
Obrazek


Na górę
Post: wt, 06 mar 2018 16:28:10 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Leniwy eseista
Leniwy eseista

Rejestracja: czw, 22 wrz 2011 12:00:12
Posty: 745
ten twój "szum" to sygnał z przeciwnej stacji

_________________
Rafał
"bardzo proszę o poprawę obrazu skype /jest bardzo rozmyty/"


Na górę
Post: wt, 06 mar 2018 17:15:35 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Żółtodziób
Żółtodziób

Rejestracja: śr, 22 cze 2016 20:58:28
Posty: 10
cserf pisze:
ten twój "szum" to sygnał z przeciwnej stacji

Tyle że przedtem go nie było, i szum jest słabszy na jednej ze stacji a silniejszy na drugiej


Na górę
Post: wt, 06 mar 2018 22:57:26 
Odpowiedz z cytatem
Offline
trzepakowy master
trzepakowy master
Awatar użytkownika

Rejestracja: pn, 01 mar 2004 17:24:42
Posty: 16460
Lokalizacja: Nowa Ruda
Sygnał powraca do anteny bo jest odbity od czegoś.

_________________
brk.network.devices - sieci komputerowe
http://devices.pl/


Na górę
Post: śr, 07 mar 2018 22:36:12 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Mistrz pióra
Mistrz pióra
Awatar użytkownika

Rejestracja: sob, 15 mar 2008 15:49:31
Posty: 2030
Albo któryś element się uszkodził, lub filtr jakiś, który jest odpowiedzialny ze to żeby się stacja sama nie zakłócała.
Albo coś w tym stylu.
Wymień urządzenie i zobacz czy nadal będzie ten sam problem.

_________________
W końcu Local Internet Registry :D
WRR-może kiedyś...


Na górę
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat  Odpowiedz w temacie


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Google [Bot] i 2 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Dzisiaj jest sob, 22 wrz 2018 13:01:21

Strefa czasowa UTC+02:00

Moderatorzy: Administratorzy, Moderatorzy

Nakarm glodne dziecko - wejdz na strone www.Pajacyk.pl


Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
SubSilver2 modified for Trzepak.pl by Colir
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl