Trzepak.pl


Nowy temat  Odpowiedz w temacie
Autor Wiadomość
Post: czw, 15 lut 2018 16:31:35 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Żółtodziób
Żółtodziób

Rejestracja: czw, 15 lut 2018 15:59:08
Posty: 10
Sytuacja wygląda tak: mam urządzenie, które musi być podpięte do sieci. Musze to zrobić poprzez WiFi, z wykorzystaniem routera Mikrotika. Sposób jaki znalazłem to ustawienia interfejsu wlan w trybie station. Czynności jaki wykonałem to: w zakładce Wireless włączyłem wlan1 i stworzyłem security profile(wpisanie haseł i wybranie protokołów autoryzacji). Następnie w ustawieniach interfejsu wlan1 dodałem utworzony profil oraz sieć WiFi,tryb ustawiony na station. Następnie w terminalu sprawdziłem czy jest połączenie z routera z siecią. Jest. Tylko problem jest, że urządzenie podpięte do routera nie uzyskuje adresu IP. Pytanie jak to ustawić?


Na górę
Post: czw, 15 lut 2018 21:41:17 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Powieściopisarz
Powieściopisarz

Rejestracja: czw, 10 lis 2011 17:44:20
Posty: 1641
Lokalizacja: W-wa
Zrobic bridge z ether1 i wlan1


Na górę
Post: pt, 16 lut 2018 1:50:45 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Leniwy eseista
Leniwy eseista
Awatar użytkownika

Rejestracja: ndz, 16 gru 2007 22:01:58
Posty: 593
Na poważnie to było ?


Na górę
Post: pt, 16 lut 2018 8:53:21 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik
Awatar użytkownika

Rejestracja: śr, 24 kwie 2013 18:07:46
Posty: 1267
Lokalizacja: Myszków
+1 dla bridge. Tak wynika z opisu, MT ma być mediakonwerterem z Wifi na Eth.

_________________
http://www.morawiec.info - taki tam sobie blog


Na górę
Post: pt, 16 lut 2018 10:20:58 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Administrator
Administrator
Awatar użytkownika

Rejestracja: pt, 28 paź 2005 0:39:53
Posty: 15797
Lokalizacja: Wrocław
pseudobridge

_________________
http://www.krt.net.pl - Internet Wrocław do domu
http://www.teleport.net.pl - Internet dla biznesu.


Na górę
Post: pt, 16 lut 2018 20:36:39 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Powieściopisarz
Powieściopisarz

Rejestracja: czw, 10 lis 2011 17:44:20
Posty: 1641
Lokalizacja: W-wa
lukpiot pisze:
pseudobridge


Wyjasnisz?


Na górę
Post: pt, 16 lut 2018 21:24:47 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Powieściopisarz
Powieściopisarz

Rejestracja: ndz, 29 kwie 2007 23:24:14
Posty: 1983
czolo pisze:
lukpiot pisze:
pseudobridge


Wyjasnisz?

Żeby macki przechodziły :D


Na górę
Post: wt, 20 lut 2018 11:43:59 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Administrator
Administrator
Awatar użytkownika

Rejestracja: wt, 26 kwie 2005 15:43:57
Posty: 6564
Lokalizacja: Polska
Obrazek

_________________
Pozdrawiam!
M.


Na górę
Post: sob, 03 mar 2018 13:50:56 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Żółtodziób
Żółtodziób

Rejestracja: czw, 15 lut 2018 15:59:08
Posty: 10
Dzięki za pomoc. Działa musiałem zmienić tylko z station na station pseudobridge. Temat można zamknąć.


Na górę
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat  Odpowiedz w temacie


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Dzisiaj jest czw, 20 wrz 2018 8:25:01

Strefa czasowa UTC+02:00

Moderatorzy: Administratorzy, Moderatorzy

Nakarm glodne dziecko - wejdz na strone www.Pajacyk.pl


Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
SubSilver2 modified for Trzepak.pl by Colir
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl