Trzepak.pl


Nowy temat  Odpowiedz w temacie
Autor Wiadomość
Post: wt, 10 sty 2017 13:19:52 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Żółtodziób
Żółtodziób

Rejestracja: wt, 10 sty 2017 13:04:31
Posty: 2
Witajcie,
Muszę założyć monitoring w dobudówce która jest oddalona od domu jakieś 40m w linii prostej.
W dobudówce mam zamiar założyć około 4 do 8 kamer (w wewnątrz i na zew.) ale oglądać chcę w domu, na jednym odbiorniku, może być to PC/laptop lub TV - jakie rozwiązanie proponujecie?
W dobudówce myślałem dać rejestrator Hikvision DS-7208HQHI-F2/N/A i kamerki Hikvision DS-2CE56D1T-IRM (mam nadzieje że dobrze widzą w nocy?)
Ale teraz pytanie? Jak przesłać sygnał do domu?


Na górę
Post: śr, 11 sty 2017 0:25:41 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Leniwy eseista
Leniwy eseista

Rejestracja: pn, 19 maja 2008 22:09:40
Posty: 668
hej, moge pomoc.
napisz pw do mnie ... mam dobre ceny na sprzęt hikvisiona i na pewno nie przepłacisz.

_________________
http://webh.pl/?promo=11060


Ostatnio zmieniony śr, 11 sty 2017 11:13:45 przez almemento, łącznie zmieniany 1 raz.

Na górę
Post: śr, 11 sty 2017 9:10:38 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Moderator
Moderator
Awatar użytkownika

Rejestracja: czw, 30 maja 2013 20:58:37
Posty: 2645
Lokalizacja: Wrocław
2x nanostation loco m5 ;-)


Na górę
Post: śr, 11 sty 2017 9:14:15 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Powieściopisarz
Powieściopisarz

Rejestracja: czw, 10 lis 2011 17:44:20
Posty: 1766
Lokalizacja: W-wa
cabana pisze:
2x nanostation loco m5 ;-)


Najlepiej wkopać kabel.


Na górę
Post: śr, 11 sty 2017 9:55:56 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Moderator
Moderator
Awatar użytkownika

Rejestracja: czw, 30 maja 2013 20:58:37
Posty: 2645
Lokalizacja: Wrocław
Jak sie da to pewnie :oczko:


Na górę
Post: śr, 11 sty 2017 12:02:45 
Odpowiedz z cytatem
Offline
trzepakowy master
trzepakowy master
Awatar użytkownika

Rejestracja: pn, 01 mar 2004 17:24:42
Posty: 16515
Lokalizacja: Nowa Ruda
Jeśli to jest 40m to ja bym kopał kabel i nawet się nie zastanawiał. Przekopanie 40m w rowku 15cm zajmie z 2godziny maks. Kabel wystarczy w rurkę od wody włożyć i problem rozwiązany. Koszt poniżej 150zł.

_________________
brk.network.devices - sieci komputerowe
http://devices.pl/


Na górę
Post: pt, 27 sty 2017 19:11:03 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Żółtodziób
Żółtodziób

Rejestracja: wt, 10 sty 2017 13:04:31
Posty: 2
Kabla wkopać się niestety nie da, ani przybić do ściany, ani puścić linką po budynkach... opcja "KABEL" nie wchodzi w grę dlatego moje zapytanie o Wi-Fi ;)


Na górę
Post: pt, 17 lut 2017 16:19:11 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Żółtodziób
Żółtodziób

Rejestracja: wt, 17 sty 2017 14:31:24
Posty: 13
2x SXT Lite nie wyjdzie taniej?


Na górę
Post: śr, 30 sty 2019 14:05:35 
Odpowiedz z cytatem
Offline
trzepakowy szaleniec
trzepakowy szaleniec

Rejestracja: wt, 06 lut 2007 13:29:28
Posty: 3609
Odświeżę temat

Mamy obecnie jakieś nowe możliwości przesłania obrazu z rejestratora Hikivision na SmartTV?

_________________
po godzinach... http://suzuki.a-ng.eu/forum/viewtopic.php?f=28&t=6570


Na górę
Post: śr, 30 sty 2019 14:19:25 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Leniwy eseista
Leniwy eseista

Rejestracja: pn, 19 maja 2008 22:09:40
Posty: 668
1) HDMI via ethernet
2) HDMI via ethernet via WiFi
3) przez aplikację iVMS
4) rejestrator w sieci eth i wpiety w TV mikrokomputer z uruchomioną przeglądarką
5) rejestrator w sieci eth i wpiety w TV mikrokomputer z uruchomionym iVMS
5) przez pulpit zdalny - RDP, aplikację po RDPApp
6) ... inne pomysły, zależy co kto chce

_________________
http://webh.pl/?promo=11060


Na górę
Post: śr, 30 sty 2019 15:01:35 
Odpowiedz z cytatem
Offline
trzepakowy szaleniec
trzepakowy szaleniec

Rejestracja: wt, 06 lut 2007 13:29:28
Posty: 3609
przez aplikację iVMS

jest opcja na smarttv?

_________________
po godzinach... http://suzuki.a-ng.eu/forum/viewtopic.php?f=28&t=6570


Na górę
Post: śr, 30 sty 2019 18:43:34 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Leniwy eseista
Leniwy eseista

Rejestracja: ndz, 27 cze 2010 17:01:17
Posty: 578
Lokalizacja: Poznań
Ani iVMS ani Smart PSS nie działa na smartowym TV, najlepiej jak kolega radził PC w obudowie SFF najlepiej z i5 w górę, HDMI i do TV.


Na górę
Post: śr, 30 sty 2019 18:49:59 
Odpowiedz z cytatem
Offline
trzepakowy szaleniec
trzepakowy szaleniec

Rejestracja: wt, 06 lut 2007 13:29:28
Posty: 3609
a czy w przeglądarce, lub apce na androida jest opcja wyświetlania obrazu z kamery, na której wykryto ruch?

Nie podzielony ekran, tylko pełny ekran z jednej.


Jakoś w ogóle nie widzę takiego czegoś ;/

_________________
po godzinach... http://suzuki.a-ng.eu/forum/viewtopic.php?f=28&t=6570


Na górę
Post: czw, 07 lut 2019 9:40:33 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Powieściopisarz
Powieściopisarz

Rejestracja: sob, 23 wrz 2006 15:15:44
Posty: 1870
Lokalizacja: Czyżew
kamera chyba działa cały czas, wiem że można ustawić jak wykryje ruch to zacznie nagrywać, ewentualnie kamery z detekcja strefy

_________________
Wi-Fi


Na górę
Post: czw, 07 lut 2019 11:43:55 
Odpowiedz z cytatem
Offline
trzepakowy szaleniec
trzepakowy szaleniec

Rejestracja: wt, 06 lut 2007 13:29:28
Posty: 3609
nagrywanie, detekcja ruchu itp to jest ok

Chodzi o samo przerzucanie kamer na ekranie. Żeby nie był widok np 15, na których nic się nie dzieje i 16 na której ktoś coś kombinuje, ale nie widać tego, bo okienko za małe. Żeby obraz z tej 16 na której jest ruch wrzuciło na pełny ekran.

_________________
po godzinach... http://suzuki.a-ng.eu/forum/viewtopic.php?f=28&t=6570


Na górę
Post: czw, 07 lut 2019 11:47:15 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Mistrz pióra
Mistrz pióra

Rejestracja: wt, 17 lut 2009 0:15:58
Posty: 2146
Lokalizacja: Kraków
Karas pisze:
nagrywanie, detekcja ruchu itp to jest ok

Chodzi o samo przerzucanie kamer na ekranie. Żeby nie był widok np 15, na których nic się nie dzieje i 16 na której ktoś coś kombinuje, ale nie widać tego, bo okienko za małe. Żeby obraz z tej 16 na której jest ruch wrzuciło na pełny ekran.

ale takie coś musi zrobić rejestrator bo to z niego masz ten podzielony obraz o ile dobrze zrozumiałem
sprawdź czy do tego rejestratora nie ma jakiejś aplikacji dla stanowiska ochrony bo one często mogą sporo więcej


Na górę
Post: czw, 07 lut 2019 12:24:14 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Fanatyczny prenumerator
Fanatyczny prenumerator

Rejestracja: czw, 12 lut 2015 0:02:27
Posty: 481
Lokalizacja: Łódź
Rejestrator sam w sobie prawie każdy ma taką funkcję....

Wysłane z mojego Neffos Y5s przy użyciu Tapatalka


Na górę
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat  Odpowiedz w temacie


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Dzisiaj jest ndz, 24 mar 2019 17:58:20

Strefa czasowa UTC+02:00

Moderatorzy: Administratorzy, Moderatorzy

Nakarm glodne dziecko - wejdz na strone www.Pajacyk.pl


Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
SubSilver2 modified for Trzepak.pl by Colir
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl