Trzepak.pl


Nowy temat  Odpowiedz w temacie
Przejdź na stronę Poprzednia 1 2 3 4 5 6 Następna
Autor Wiadomość
Post: pt, 01 kwie 2016 20:35:17 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Leniwy eseista
Leniwy eseista
Awatar użytkownika

Rejestracja: śr, 09 mar 2016 10:22:39
Posty: 728
Lokalizacja: P.W Batna
... :oczko:

_________________
www.anteny24.pl


Na górę
Post: ndz, 03 kwie 2016 9:25:59 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Powieściopisarz
Powieściopisarz
Awatar użytkownika

Rejestracja: wt, 11 gru 2007 17:07:51
Posty: 1627
Lokalizacja: eth0
No to mamy już dwóch profesjonalnych i niezależnych testerów na forum. Jeden od mimosa i router drugi od lte...

_________________
http://blog.outlaw.one.pl


Na górę
Post: wt, 19 kwie 2016 9:30:37 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Powieściopisarz
Powieściopisarz

Rejestracja: sob, 23 wrz 2006 15:15:44
Posty: 1838
Lokalizacja: Czyżew
a testuj i publikuj i olej komentarze, bo tu zawsze ktoś będzie pieprzył i solił.
A może innym się te wyniki przydadzą - to chyba jest forum, bo widzisz ostatnio to i netisy poszły z ceny.
Bo tu jest tak, że jak coś pachnie yagi to już syf i szajs, a tak na marginesie to jak się zaczynało? Nie wszystkich było stać na interline, czy interprojekt, ale Częstochowa i te ich szkolenia, Yagi też i Wasserman - co zapomnieliście już no tak bo to było z 10 lat temu, czasem jak czytam te forum to żal za dupę ściska, nie żebym bronił "tamtych" ale Panowie dajcie się każdemu wypowiedzieć a jak nie pasi to nie komentujcie.

_________________
Wi-Fi


Na górę
Post: wt, 19 kwie 2016 12:07:08 
Odpowiedz z cytatem
Offline
trzepakowy szaleniec
trzepakowy szaleniec

Rejestracja: ndz, 22 lis 2009 18:13:48
Posty: 3019
wiktor pisze:
a testuj i publikuj i olej komentarze, bo tu zawsze ktoś będzie pieprzył i solił.
A może innym się te wyniki przydadzą - to chyba jest forum, bo widzisz ostatnio to i netisy poszły z ceny.
Bo tu jest tak, że jak coś pachnie yagi to już syf i szajs, a tak na marginesie to jak się zaczynało? Nie wszystkich było stać na interline, czy interprojekt, ale Częstochowa i te ich szkolenia, Yagi też i Wasserman - co zapomnieliście już no tak bo to było z 10 lat temu, czasem jak czytam te forum to żal za dupę ściska, nie żebym bronił "tamtych" ale Panowie dajcie się każdemu wypowiedzieć a jak nie pasi to nie komentujcie.


Nikt nie tweirdzi że nie popełnia tego typu "grzechów" młodości ale trzeba się uczyć na błędach a wielu już się sparzyło na super tanim sprzecie sieciowym. Możesz wpakować grube 100k w sprzęt na szkielet i zjeb.... wszysko wpompowując na końcówki nieprzewidywalny szajs. Ostanio jakoś często jest takie rozdwojenie jaźni w śród niektórych osób na forum zwłasza ispforum, jak ktoś pisze że na MT robi core sieci to nieal go od czci odsądzają bo ma być juniper, cisco bo ten MT jeszcze się zawiesi i rebootnie i sieć będzie mało profi ale jak ładują 1000 gównianych CPE to już jest cacy no problem. A z puntu widzenia aboenta to nie ma różnicy gdzie wystepuje problem czy w core czy na CPE dla niego jest internet lub nie.
Problem jest taki że jak na core dasz sobie niesprawdzowny sprzęt w ilości kilku sztukt to jego wymiana może nei być kłopotliwa ale jak wpompujesz tysiąc, dwa CPE które nagle zaczną mieć problemy z WIFI czy resteować się do fabryki a problem wyjdzie jak to często bywa po kilku miesiącach jak zadwolony dobijesz do 2000 sprzedanego CPE to posprzątanie tego bałaganu potrafi kosztować strasznie dużo pracy. Ale testujcie testujcie tylko nei przez 2h na biurku tylko prze kilka miechów u klientów :)


Na górę
Post: wt, 19 kwie 2016 18:06:37 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Powieściopisarz
Powieściopisarz

Rejestracja: sob, 23 wrz 2006 15:15:44
Posty: 1838
Lokalizacja: Czyżew
no dobrze zgadzam się, ale mam pytanie do autora posta: Ty stary a jak ty wpadłeś na to jak rysujesz wykresy zasięgu, czy masz może w pokoju komorę bez odbiciową, bo coś mi one nie pasują?

_________________
Wi-Fi


Na górę
Post: wt, 19 kwie 2016 19:06:11 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Powieściopisarz
Powieściopisarz
Awatar użytkownika

Rejestracja: sob, 19 wrz 2009 1:11:53
Posty: 1846
Lokalizacja: Rybnik
wiktor pisze:
no dobrze zgadzam się, ale mam pytanie do autora posta: Ty stary a jak ty wpadłeś na to jak rysujesz wykresy zasięgu, czy masz może w pokoju komorę bez odbiciową, bo coś mi one nie pasują?


Po co? Wystarczy paint :)

Jeśli chodzi o tanie routery w rodzaju Phicomm to my znowu z czymś wrócimy ale tak za 2 miesiące.

_________________
Phicomm KE 2P - gigabit dual band AC1300 za 109.99 netto :)


Na górę
Post: wt, 19 kwie 2016 22:14:43 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Leniwy eseista
Leniwy eseista
Awatar użytkownika

Rejestracja: pn, 07 lut 2011 22:05:43
Posty: 604
Kto to kupuje?


Na górę
Post: wt, 19 kwie 2016 22:27:00 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Powieściopisarz
Powieściopisarz
Awatar użytkownika

Rejestracja: sob, 19 wrz 2009 1:11:53
Posty: 1846
Lokalizacja: Rybnik
M-link pisze:
Kto to kupuje?


Mamy dziennie kilka telefonów z pytaniem kiedy znowu będą Phicommy więc klientów nie brakuje.

_________________
Phicomm KE 2P - gigabit dual band AC1300 za 109.99 netto :)


Na górę
Post: śr, 20 kwie 2016 10:28:04 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Subskrybent
Subskrybent

Rejestracja: pn, 22 gru 2003 23:32:41
Posty: 363
Lokalizacja: wawa
M-link pisze:
Kto to kupuje?



Kupiłem jednego na test... jak włączę QoS mam 13.5mbit/3mbit jak wyłącze QoS mam 20mbit/3mbit na testowej kolejce 20m/3m ;D

Ogólnie jako byle co byle działało sprawdza się idealnie bo testuje go teraz w domu sobie - zamieniłem wl5460 z appro.

_________________
/slawek-k


Na górę
Post: śr, 20 kwie 2016 10:39:10 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Powieściopisarz
Powieściopisarz
Awatar użytkownika

Rejestracja: sob, 19 wrz 2009 1:11:53
Posty: 1846
Lokalizacja: Rybnik
slawek-k pisze:
Kupiłem jednego na test... jak włączę QoS mam 13.5mbit/3mbit jak wyłącze QoS mam 20mbit/3mbit na testowej kolejce 20m/3m ;D

Ogólnie jako byle co byle działało sprawdza się idealnie bo testuje go teraz w domu sobie - zamieniłem wl5460 z appro.


Bardzo dziwne bo w naszych testach osiągi były zbliżone do Netisa WF2419 :)

_________________
Phicomm KE 2P - gigabit dual band AC1300 za 109.99 netto :)


Na górę
Post: śr, 20 kwie 2016 12:58:51 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Leniwy eseista
Leniwy eseista
Awatar użytkownika

Rejestracja: pn, 07 lut 2011 22:05:43
Posty: 604
slawek-k pisze:
M-link pisze:
Kto to kupuje?



Kupiłem jednego na test... jak włączę QoS mam 13.5mbit/3mbit jak wyłącze QoS mam 20mbit/3mbit na testowej kolejce 20m/3m ;D

Ogólnie jako byle co byle działało sprawdza się idealnie bo testuje go teraz w domu sobie - zamieniłem wl5460 z appro.



Poczciwy 543G w G, przerzuca tyle samo.


Na górę
Post: czw, 28 kwie 2016 12:43:59 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Powieściopisarz
Powieściopisarz

Rejestracja: czw, 10 lis 2011 17:44:20
Posty: 1698
Lokalizacja: W-wa
http://www.anteny24.pl/test-budzetowych-routerow

Zupełnie wiarygodny i mało stronniczy ten test. Pomiary sygnałów z wykorzystaniem 1szt komórki i brakiem jednostek wykonywanych pomiarów i przebiegów czasowych uważam za duży skrót, ułatwiający w sumie użytkownikowi wybór. Podobnie z pomiarem z użyciem wyłącznie jednego urządzenia klienckiego. Fajny pomysł z ograniczeniem do klienta 1t1r, przy testach routerów 2x2 bo pokazuje... w zasadzie nie wiem co, ale i tak fajnie. Bardzo odkrywcze jest zwrócenie uwagi na funkcjonalność wbudowanych klawiatur, w tym wypadku nazywanych buttonami, które są jednym z ważniejszych czynników hardwarowych dla routerów budżetowych. Wydaje mi się, że target w jaki kierowany jest ten test łatwiej przyswoiłby spolszczone i prostsze w zrozumieniu nazwy: przycisk/button, router/punkt bezprzewodowy, itp. Jakież było moje zdziwienie, że wyróżnia się sprzęt ToTo, ooo właśnie o TO chodziło. W zasadzie można było wyróżnić i pogrubić ten fragment, oraz przenieść go na początek, a nie ukrywać w środku tej bezstronnej recenzji.
Niestety muszę też mieć kilka krytycznych uwag. Autor zapomniał zrobić zdjęcia interfejsów wszystkich użytych w teście urządzeń. Mógłby też autor użyć funkcji zrzutu ekranu, ale niska jakość też ma swoje pozytywy: można ocenić ogólny ukłąd i kolorystykę interfejsu. Punkt czwarty: "podsumowanie" - brzmi o wiele fajniej jak słowo router zmieni się na pająk. Jest o wiele śmieszniej, a tak można by wpleść w ten ciekawy artykuł trochę o ekologii i innych modnych trendach. Z dobrym routerem widzę, że jak z żoną. Tu niestety nie zgodzę się z autorem, bo fajnie jak jest też i trochę estetyki. Skrytykować też muszę brak zad i walet pozostałych testowanych urządzeń, a sądzę że powinny takie posiadać skoro też były testowane i istnieją nie tylko jako tło.


Autorowi wróżę karierę polityczną, bo dziennikarskiej chyba jednak nie.


Na górę
Post: czw, 28 kwie 2016 16:06:45 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Leniwy eseista
Leniwy eseista
Awatar użytkownika

Rejestracja: sob, 20 wrz 2008 22:03:38
Posty: 631
A od kiedy Netis ma 12 miesięcy gwarancji?

_________________
Wszyscy wiedzą, że coś nie da się zrobić.
I wtedy pojawia się ten jeden,
który nie wie, że się nie da,
i on właśnie to coś robi.

Albert Einstein (1879 - 1955)


Na górę
Post: wt, 14 cze 2016 14:08:23 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Leniwy eseista
Leniwy eseista
Awatar użytkownika

Rejestracja: śr, 09 mar 2016 10:22:39
Posty: 728
Lokalizacja: P.W Batna
Otrzymaliśmy nowy firmware do routerów TOTOLINK N300RT oraz N150RT.
Czekamy na changelog - jak tylko dostaniemy to od razu damy info.

Poniżej namiary na firmware:

TOTOLINK N300RT

http://www.anteny24.pl/totolink-n300rt-300mbps-wireless-n-router/urzadzenia-sieci-bezprzewodowej-do-domu-i-biura2

TOTOLINK N150RT

http://www.anteny24.pl/totolink-n150rt-150mbps-wireless-n-router/urzadzenia-sieci-bezprzewodowej-do-domu-i-biura2

_________________
www.anteny24.pl


Na górę
Post: wt, 14 cze 2016 18:26:51 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik

Rejestracja: śr, 12 paź 2011 21:04:41
Posty: 1022
aBaZ - dobra rada, jak będziesz chciał poinformować o tym cały świat, to daj to razem z changelogiem, i załóż dedykowany temat do takich informacji.. no chyba ze to akcja jednorazowa, TOTO nie było tematu ;)


Na górę
Post: wt, 14 cze 2016 18:54:17 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Powieściopisarz
Powieściopisarz
Awatar użytkownika

Rejestracja: sob, 19 wrz 2009 1:11:53
Posty: 1846
Lokalizacja: Rybnik
Trzeba jakoś poinformować tych czterech klientów, którzy to kupili :)

_________________
Phicomm KE 2P - gigabit dual band AC1300 za 109.99 netto :)


Na górę
Post: czw, 16 cze 2016 14:23:32 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Leniwy eseista
Leniwy eseista
Awatar użytkownika

Rejestracja: śr, 09 mar 2016 10:22:39
Posty: 728
Lokalizacja: P.W Batna
Changelog do nowego firmware dla TOTOLINK N150RT i N300RT:

1. Added Ukraine and Russian User Interface for total three language UIs
2. Optimized the layout of UI interface
3. Optimized the wireless driver
4. Fixed the problem of long time connect during PPPOE dial.
5. Fixed the problem of not assigning the IPs under DHCP.

:)

_________________
www.anteny24.pl


Na górę
Post: pt, 11 lis 2016 4:14:05 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Żółtodziób
Żółtodziób

Rejestracja: pt, 11 lis 2016 4:06:12
Posty: 5
Witam. To co ja mam kupić? Chciałem kupić tego toto. Potrzebuję rutera o zasięgu 230m w otwartym terenie. Przez zasięg rozumiem normalne korzystanie z niego. Przeczytałem cały temat i dalej nic nie wiem. :(


Na górę
Post: pt, 11 lis 2016 11:25:53 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Fanatyczny prenumerator
Fanatyczny prenumerator

Rejestracja: pt, 02 paź 2015 9:58:39
Posty: 434
gruchaz pisze:
...Potrzebuję rutera o zasięgu 230m w otwartym terenie...


Ja bym w ciemno kupił TP-Link TL-WR1043ND.

Przewaliłem trochę tego i według mnie ten ma największy zasięg.

Poza tym jest na niego Gargoyle ENG, Gargoyle PL, DD-WRT, LuCI, OpenWRT. Zawsze coś pod siebie znajdziesz.


Na górę
Post: pt, 11 lis 2016 11:36:57 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Moderator
Moderator

Rejestracja: pt, 02 lis 2007 19:20:15
Posty: 1495
Lokalizacja: Katowice
midland1 pisze:
kup patelnię i yebnij się nią w łeb :chaja:


Emm.... Trochę więcej bycia miłym proponuję...

Ja bym ostrzeżenie dal - Jardo

_________________
Andrzej Erenc - awHost.pl (Tanie i wydajne serwery VPS)


Na górę
Post: pt, 11 lis 2016 12:16:39 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Żółtodziób
Żółtodziób

Rejestracja: pt, 11 lis 2016 4:06:12
Posty: 5
No, jakaś normalna odpowiedź więc wyjaśnię dokładniej. Teren otwarty, brak przeszkód pośrednich. Router, który stoi w domu na podłodze (linksys WRT110) jest wykrywany na tel. komórkowym w odległości ok. 200 m. Sygnał jest zbyt słaby, żeby wykorzystać go kamery wifi i dlatego jako laik pomyślałem, że jakiś obśmiany tu toto lub toto N300RH umieszczony 4 m nad ziemią wystarczyłby. Nie znam się na tym, ale sprzęt wideo z najdolniejszej półki do dronów ma dużo większy zasięg. Dziękuję, że nie zostałem znowu zbluzgany.


Na górę
Post: pt, 11 lis 2016 13:58:30 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Mistrz pióra
Mistrz pióra
Awatar użytkownika

Rejestracja: śr, 13 sie 2008 23:30:20
Posty: 2307
zainstaluj sobie na kominie coś takiego:

http://allegro.pl/ubiquiti-nanostation- ... 82729.html
http://allegro.pl/ubiquiti-nanostation- ... i_c=132418

i będziesz mieć zasięg dużo większy niż 300m

:)

lub po prostu daj swego złoma w plastykowej, hermetycznej puszce na zewn domu :)


Ostatnio zmieniony pt, 11 lis 2016 13:59:18 przez CezaRRR, łącznie zmieniany 1 raz.

Na górę
Post: pt, 11 lis 2016 13:59:07 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Moderator
Moderator
Awatar użytkownika

Rejestracja: pt, 14 kwie 2006 5:31:19
Posty: 4439
Lokalizacja: woj Śląskie
A router jest w otwartym terenie czy w pomieszczeniu? Jeśli to ostatnie to się nie dziw i żaden toto nie będzie lepszy. Porównanie do drona jest bez sensu bo w tym przypadku nadajnik i odbiornik jest na zewnątrz.

_________________
Jardo


Na górę
Post: pt, 11 lis 2016 15:53:34 
Odpowiedz z cytatem
Offline
trzepakowy szaleniec
trzepakowy szaleniec

Rejestracja: ndz, 22 lis 2009 18:13:48
Posty: 3019
jak prędkość ma drugorzędne znaczenie nad zasięgiem to proponuje TPLink 5210G - zwykłe G ale zasięgiem wymiata, choć to zewnętrzne CPE dla WISP to w domu także daje radę :)


Na górę
Post: pt, 11 lis 2016 16:01:17 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Żółtodziób
Żółtodziób

Rejestracja: pt, 11 lis 2016 4:06:12
Posty: 5
CezaRRR pisze:
zainstaluj sobie na kominie coś takiego:

http://allegro.pl/ubiquiti-nanostation- ... 82729.html
http://allegro.pl/ubiquiti-nanostation- ... i_c=132418

i będziesz mieć zasięg dużo większy niż 300m

:)

lub po prostu daj swego złoma w plastykowej, hermetycznej puszce na zewn domu :)

Czy tego ubiquiti muszę montować szt. 2, czy tylko w miejscu routera? Tak się składa, że miejsce gdzie stałaby kamera jest pozbawione zasilania z sieci energetycznej. Dlatego tam mógłby być tylko akumulator z panelem słonecznym. Dodawanie kolejnych urządzeń pociągnęłoby za sobą budowę elektrowni w polu. Dlatego myślałem, że ten imponująco wyglądający :) toto N300RH poradzi sobie.


Na górę
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat  Odpowiedz w temacie
Przejdź na stronę Poprzednia 1 2 3 4 5 6 Następna


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Google [Bot] i 4 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Dzisiaj jest ndz, 18 lis 2018 2:31:58

Strefa czasowa UTC+02:00

Moderatorzy: Administratorzy, Moderatorzy

Nakarm glodne dziecko - wejdz na strone www.Pajacyk.pl


Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
SubSilver2 modified for Trzepak.pl by Colir
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl