Trzepak.pl


Nowy temat  Odpowiedz w temacie
Przejdź na stronę Poprzednia 1 2 3 4 5 6 Następna
Autor Wiadomość
Post: pt, 11 lis 2016 16:09:03 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Moderator
Moderator
Awatar użytkownika

Rejestracja: pt, 14 kwie 2006 5:31:19
Posty: 4439
Lokalizacja: woj Śląskie
Jeśli kamera ma wifi to wystarczy jeden ubnt.

_________________
Jardo


Na górę
Post: pt, 11 lis 2016 16:15:46 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Żółtodziób
Żółtodziób

Rejestracja: pt, 11 lis 2016 4:06:12
Posty: 5
kamikaze pisze:
jak prędkość ma drugorzędne znaczenie nad zasięgiem to proponuje TPLink 5210G - zwykłe G ale zasięgiem wymiata, choć to zewnętrzne CPE dla WISP to w domu także daje radę :)

Jeśli wystarczy zamontować tego TPLinka tylko po stronie routera, to oczywiście natychmiast kupuję i montuję razem z tabliczką upamiętniającą doradcę :)


Na górę
Post: pt, 11 lis 2016 16:27:33 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Żółtodziób
Żółtodziób

Rejestracja: pt, 11 lis 2016 4:06:12
Posty: 5
Przeczytałem wasze porady i rozumiem, że otrzymałem rozwiązanie: zewn. punkt dostępu Ubiquti lub TPLink (po stronie routera) na ścianie budynku i kamera wifi w polu gdzie stoi stajnia. Dziękuję za pomoc. W przyszłym tygodniu być może sprawdzę to rozwiązanie w realu.


Na górę
Post: sob, 12 lis 2016 13:42:10 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Powieściopisarz
Powieściopisarz
Awatar użytkownika

Rejestracja: ndz, 04 maja 2008 16:17:14
Posty: 1578
Andrew_wojownik pisze:
midland1 pisze:
kup patelnię i yebnij się nią w łeb :chaja:

Emm.... Trochę więcej bycia miłym proponuję...
Ja bym ostrzeżenie dal - Jardo

Andrzeju sprawdź IP tego kolegi i porównaj z innym użytkownikiem. Bo jakoś mam przeczucie pewne i dlatego taka odpowiedź. Jeśli mam rację ( a pewnie mam patrząc post wyżej plus data rejestracji itd) proszę o ostrzeżenie/ban kogoś innego. Natomiast jeśli nie przeproszę będę miły i posypię głowę popiołem. Zresztą zobacz pierwszą stronę tego postu i brnięcie w fałszu oraz oszukiwanie użytkowników. Jak ktoś mnie oszuka jestem pamiętliwy:
aBaZ pisze:
Ostatnio planowałem zakup taniego routera, przeszukując zasoby Internetu natknąłem się na kilka routerów nieznanych do tej pory firm i postanowiłem przeprowadzić test kilku urządzeń:

Zaskoczony jestem routerem firmy TOTLOLINK N150RT, gdyż nie spotkałem się z nim wcześniej,

Nie znam jeszcze tego sprzętu, dlatego chciałbym przetestować jak to właściwie działa... Albo poczytać chociaż opinie innych userów apropos tego sprzętu, bo zapowiada się dość obiecująco...

Najbardziej zaskakujące jest to, że ten router mieli 150Mbps, a może śmiało konkurować z dwuantenowymi routerami które pracują w trybie 300Mbps...
Używał ktoś w ogóle tych urządzeń? Jeśli tak, to proszę o jakieś opinie... ;]

Ja tym sprzętem też nie handluję.. ja nim pracuje. :okularnik:
Testowałem sprzęt, który uznałem za godny uwagi, natomiast, Phicom nie wydał mi się na tyle interesujący, aby go uwzględnić w testach.

Najlepsze jest chyba to, że Totolink daje 36 miesięcy gwarancji na swoje produkty... Ciekawe, czy jest jakaś firma, która przebije 3 lata gwarancji ??

Natomiast użytkując Totolinka stwierdziłem, że jest to powrót do niezawodnych urządzeń... Jak kiedyś...

i wiele innych tu i w innych postach. NIE TRAWIE OSZUSTWA!!!
a najgorsze że tym postem podbiłem wyświetlenia tego gówna i indeksowanie w wyszukiwarkach. Więc poniżej:
NIE KUPUJCIE GÓWNA NAJTAŃSZEGO BO TO SIĘ NA WAS ZEMŚCI TE ROUTERY I INNE PAŚCIE W CENIE TRZECH KILO JABŁEK TO GÓWNO I TYLE

_________________
Brakuje czasu żeby się dobrze wys....pać :x


Na górę
Post: ndz, 13 lis 2016 9:33:58 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Moderator
Moderator
Awatar użytkownika

Rejestracja: pt, 14 kwie 2006 5:31:19
Posty: 4439
Lokalizacja: woj Śląskie
midland1 pisze:
Andrew_wojownik pisze:
midland1 pisze:
kup patelnię i yebnij się nią w łeb :chaja:

Emm.... Trochę więcej bycia miłym proponuję...
Ja bym ostrzeżenie dal - Jardo

Andrzeju sprawdź IP tego kolegi i porównaj z innym użytkownikiem. Bo jakoś mam przeczucie pewne i dlatego taka odpowiedź. Jeśli mam rację ( a pewnie mam patrząc post wyżej plus data rejestracji itd) proszę o ostrzeżenie/ban kogoś innego. Natomiast jeśli nie przeproszę będę miły i posypię głowę popiołem. Zresztą zobacz pierwszą stronę tego postu i brnięcie w fałszu oraz oszukiwanie użytkowników. Jak ktoś mnie oszuka jestem pamiętliwy:

Myślisz że nie sprawdzamy ip?

_________________
Jardo


Na górę
Post: pn, 14 lis 2016 14:01:12 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Leniwy eseista
Leniwy eseista
Awatar użytkownika

Rejestracja: śr, 09 mar 2016 10:22:39
Posty: 728
Lokalizacja: P.W Batna
midland1 pisze:
Andrew_wojownik pisze:
midland1 pisze:
kup patelnię i yebnij się nią w łeb :chaja:

Emm.... Trochę więcej bycia miłym proponuję...
Ja bym ostrzeżenie dal - Jardo

Andrzeju sprawdź IP tego kolegi i porównaj z innym użytkownikiem. Bo jakoś mam przeczucie pewne i dlatego taka odpowiedź. Jeśli mam rację ( a pewnie mam patrząc post wyżej plus data rejestracji itd) proszę o ostrzeżenie/ban kogoś innego. Natomiast jeśli nie przeproszę będę miły i posypię głowę popiołem. Zresztą zobacz pierwszą stronę tego postu i brnięcie w fałszu oraz oszukiwanie użytkowników. Jak ktoś mnie oszuka jestem pamiętliwy:
aBaZ pisze:
Ostatnio planowałem zakup taniego routera, przeszukując zasoby Internetu natknąłem się na kilka routerów nieznanych do tej pory firm i postanowiłem przeprowadzić test kilku urządzeń:

Zaskoczony jestem routerem firmy TOTLOLINK N150RT, gdyż nie spotkałem się z nim wcześniej,

Nie znam jeszcze tego sprzętu, dlatego chciałbym przetestować jak to właściwie działa... Albo poczytać chociaż opinie innych userów apropos tego sprzętu, bo zapowiada się dość obiecująco...

Najbardziej zaskakujące jest to, że ten router mieli 150Mbps, a może śmiało konkurować z dwuantenowymi routerami które pracują w trybie 300Mbps...
Używał ktoś w ogóle tych urządzeń? Jeśli tak, to proszę o jakieś opinie... ;]

Ja tym sprzętem też nie handluję.. ja nim pracuje. :okularnik:
Testowałem sprzęt, który uznałem za godny uwagi, natomiast, Phicom nie wydał mi się na tyle interesujący, aby go uwzględnić w testach.

Najlepsze jest chyba to, że Totolink daje 36 miesięcy gwarancji na swoje produkty... Ciekawe, czy jest jakaś firma, która przebije 3 lata gwarancji ??

Natomiast użytkując Totolinka stwierdziłem, że jest to powrót do niezawodnych urządzeń... Jak kiedyś...

i wiele innych tu i w innych postach. NIE TRAWIE OSZUSTWA!!!
a najgorsze że tym postem podbiłem wyświetlenia tego gówna i indeksowanie w wyszukiwarkach. Więc poniżej:
NIE KUPUJCIE GÓWNA NAJTAŃSZEGO BO TO SIĘ NA WAS ZEMŚCI TE ROUTERY I INNE PAŚCIE W CENIE TRZECH KILO JABŁEK TO GÓWNO I TYLE


@midland1 - pomijam poziom Twojej wypowiedzi...

... napisz proszę , które routery są dla Ciebie debeściarskie - może to pomoże rozwiać wątpliwości, z której strony jesteś ? :oczko:

_________________
www.anteny24.pl


Na górę
Post: wt, 15 lis 2016 8:02:26 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Powieściopisarz
Powieściopisarz
Awatar użytkownika

Rejestracja: ndz, 04 maja 2008 16:17:14
Posty: 1578
Jardo pisze:
midland1 pisze:
Andrew_wojownik pisze:
Emm.... Trochę więcej bycia miłym proponuję...
Ja bym ostrzeżenie dal - Jardo

Andrzeju sprawdź IP tego kolegi i porównaj z innym użytkownikiem. Bo jakoś mam ........

Myślisz że nie sprawdzamy ip?

W takim razie biję się w klatkę i przepraszam żem był niemiły dla nowego Użytkownika tego forum zamiast mu rzetelnie pomóc. I kazałem mu się yebnąć patelnią w głowę. Proszę również o naznaczenie mnie wstęgą ostrzeżenia i/lub zbanowanie na jakiś czas abym poczuł moc sprawiedliwości.
:) Słowo się rzekło.
aBaZ pisze:
. napisz proszę , które routery są dla Ciebie debeściarskie - może to pomoże rozwiać wątpliwości, z której strony jesteś ? :oczko:
Wielce Szanowny Handlowcu A24 utajony w podziemiach jak "Bolek" mało jest takich sprzętów a ja nie jestem z żadnej strony a tym bardziej ze stron cudów i widów. Choć w Częstochowie 10 lat temu kupowałem yagi a obecnie w sumie też w tym mieście coś tam zamawiam. Osobiście w mieszkaniu używam na chwilę obecną 1043ND ze zmniejszoną mocą a większość mam po kablu bo po co się promieniować, miałem również AIRROUTER a poźniej unifi-lr w domu rodzinnym. Fajnie chodzą też i ułatwiają diagnostykę RouterBoardy. Każdy kto mnie pyta to słyszy odpowiedź czy to ma działać czy pozorować działanie i że za 40zł każdy jeden padnie za rok dwa a międzyczasie zacinając się co tydzień.

_________________
Brakuje czasu żeby się dobrze wys....pać :x


Na górę
Post: pt, 25 lis 2016 13:52:26 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik

Rejestracja: wt, 28 sie 2007 20:53:46
Posty: 1497
Żeby zakończyć tę niepotrzebną dyskusję oto dowód że abaz pracuje w Anteny24.pl (chociaż nie jest handlowcem tylko technikiem), z prawej abaz, z lewej ja:


Załączniki:
abaz_mod.jpg
abaz_mod.jpg [ 65.18 KiB | Przejrzano 4986 razy ]
Na górę
Post: pt, 25 lis 2016 18:47:02 
Odpowiedz z cytatem
Offline
trzepakowy master
trzepakowy master

Rejestracja: czw, 23 lis 2006 17:26:03
Posty: 5177
no faktycznie, to zdjęcie to niezbity dowód, widać jak na dłoni :rotfl:


Na górę
Post: pt, 25 lis 2016 20:18:04 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik

Rejestracja: wt, 28 sie 2007 20:53:46
Posty: 1497
krasnoludek pisze:
no faktycznie, to zdjęcie to niezbity dowód, widać jak na dłoni :rotfl:

Stoisko po prawej jest batny a poza tym ma na identyfikatorze wpisane tylko jak zmniejszyłem focie to nie widać.


Na górę
Post: sob, 26 lis 2016 2:04:51 
Odpowiedz z cytatem
Offline
trzepakowy szaleniec
trzepakowy szaleniec
Awatar użytkownika

Rejestracja: pn, 11 lut 2013 23:59:34
Posty: 3832
Lokalizacja: Szczecin
Przecież to z FB wiadomo, że pracuje, chyba tego nie ukrywa. A na imię ma Leszek.

Co do meritum dyskusji to prawda taka, że TOTO, Netis, czy te inne wynalazki po 30 zł to taki sam szajs.
A tego Totolinka co wygrałem w ich konkursie na FB wezmę do firmy na testy i wstawię zamiast TP-Linka co tam jest i zobaczymy jak się sprawdzi.

_________________
http://advseo.pl


Na górę
Post: sob, 26 lis 2016 20:45:25 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Mistrz pióra
Mistrz pióra

Rejestracja: śr, 03 cze 2009 21:16:50
Posty: 2408
kensai pisze:
Żeby zakończyć tę niepotrzebną dyskusję oto dowód że abaz pracuje w Anteny24.pl (chociaż nie jest handlowcem tylko technikiem), z prawej abaz, z lewej ja:


Technikierm ????


Po jego wypowiedziach a raczej wypocinach wnioskuje ze jest on co najwyzej mawijaczem makaronu na uszy.

_________________
::wirefree::


Na górę
Post: ndz, 27 lis 2016 2:40:07 
Odpowiedz z cytatem
Offline
trzepakowy szaleniec
trzepakowy szaleniec
Awatar użytkownika

Rejestracja: pn, 11 lut 2013 23:59:34
Posty: 3832
Lokalizacja: Szczecin
Wnosząc po wypowiedziach na forum, to handlowcem to on na pewno nie jest, a jeśli jest to baaaaaardzo kiepskim ;)

_________________
http://advseo.pl


Na górę
Post: ndz, 27 lis 2016 10:49:45 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Starszy czytelnik
Starszy czytelnik

Rejestracja: sob, 18 cze 2011 22:27:56
Posty: 185
aBaZ pisze:
Najlepsze jest chyba to, że Totolink daje 36 miesięcy gwarancji na swoje produkty... Ciekawe, czy jest jakaś firma, która przebije 3 lata gwarancji ?? ;]

Załącznik:
gwarancja.jpg


https://fritzbox.com.pl/pl/p/AVM-FRITZB ... aserver/92

ten ma 5 lat gwarancji....

PKK


Na górę
Post: ndz, 27 lis 2016 20:08:17 
Odpowiedz z cytatem
Offline
trzepakowy szaleniec
trzepakowy szaleniec

Rejestracja: ndz, 22 lis 2009 18:13:48
Posty: 3019
nawet 100 lat gwarancji na gówn...o nadal nie zmienia faktu że to gówn...o, no chyba że będzie gwarancja door to door na zasadzie że klient zgłasza a po godzinie u jego drzwi jest już przedstawiciel serwisu z nowym totogówne...m ;)


Na górę
Post: pn, 28 lis 2016 11:40:40 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Starszy czytelnik
Starszy czytelnik

Rejestracja: pn, 25 mar 2013 21:39:27
Posty: 189
W jakiej wersji sprzetowej testowałeś tego TPLInka?
W wersji 11 jest inny układ i chociażby w oryginalnycm sofcie producenta jest juz wsparcie dla VLAN dla IPTV.


Na górę
Post: pn, 28 lis 2016 14:37:19 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Czytelnik
Czytelnik
Awatar użytkownika

Rejestracja: pt, 04 maja 2012 14:31:44
Posty: 126
Lokalizacja: Ncza
Witam,
u nas TP-LINK 841N działa u klientów z iptv po multicascie i jest ok. Multicasty i internet są na osobnych vlan'ach. Ogólnie działa nie wiesza się a tv nie tnie. Testowane z max 2 stb. Narazie nikt nie dzwoni a już sporo mamy tych tplinków. Z netisami totolinkami i innymi podobnymi wszystko działało ale nie na tyle żeby oddać to do klienta. Używamy wersji od v8 do v11, narazie inne się nie trafiły. Wifi takie sobie ale tragedii nie ma.

_________________
mów mi Kostek


Na górę
Post: pn, 28 lis 2016 20:59:44 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik

Rejestracja: pn, 02 maja 2011 21:52:57
Posty: 1337
midland1 pisze:
Osobiście w mieszkaniu używam na chwilę obecną 1043ND ze zmniejszoną mocą a większość mam po kablu bo po co się promieniować, miałem również AIRROUTER a poźniej unifi-lr w domu rodzinnym.

Skoro nie masz zajęcia i tak namiętnie się przypierdzielasz do gościa, co promuje to toto, sro... i inne (widocznie nie robi tego przypadkowo, gdyż świadomy klient z reguły nie kupuje tego typu wynalazków, zazwyczaj wciskają go mali ISP/WISP, którzy próbują z g... bat ukręcić), to wypowiem się na temat zachwalanych przez Ciebie produktów, które również osobiście posiadałem-1043ND v1 nie nadaje się jako router domowy (słaby CPU zbyt mało pamięci RAM), jedynie jako AP-bridge, identycznie AIRROUTER (tego nawet zainstalowałem kilka egzemplarzy-tylko dlatego że nie było wówczas innego alternatywnego sprzętu z 8MB flash w podobnej cenie), 1043ND v2 już jest pełnosprawnym routerem. Jak ktoś chce kupić tanio i pewnie to produkty Xiaomi, Nexx lub szukać używek na aukcjach.


Na górę
Post: pn, 28 lis 2016 21:12:48 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Powieściopisarz
Powieściopisarz
Awatar użytkownika

Rejestracja: ndz, 04 maja 2008 16:17:14
Posty: 1578
oj jarku co ty kurva porównujesz. Kowalskiemu jak ma dzialać dobrze wifi i nie zacinac się to w/w sprzęt będzie chodził tygodniami. Nie każdy jak Ty maniak bierze wgrywa soft alternatywny i podnieca się sygnałem mobilnego neta czy montuje NASa jako router itd. Mamy kilkadziesiąt 1043 v1 i jest spoko. v2 tym bardziej. A netisów czy innego gówna co tydzień zgłoszenia.
TANIE GÓWNO ot tyle- ludzie sami takie chcą..
Zresztą po co odpisywać jak zaraz załadujesz xx postów
A przypierdzielilem się bo nie trawie być oszukiwanym jak to zrobił aBaZ na userach tego forum

_________________
Brakuje czasu żeby się dobrze wys....pać :x


Na górę
Post: pn, 28 lis 2016 21:29:28 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Subskrybent
Subskrybent

Rejestracja: pn, 23 sty 2012 12:39:19
Posty: 397
A u mnie netisy działają


Na górę
Post: wt, 29 lis 2016 20:43:37 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Czytelnik
Czytelnik

Rejestracja: sob, 05 sty 2013 23:00:48
Posty: 109
witam
zakupiłem te cudo Netisa 2780 i ostrzegam wszytski mają poważny błąd
w momencie połączenia z internetem po Vlanie nie działaja strony kodowane po lanie, po wi-fi działą ok po lanie nie otwiera np wp.pl onet da się otworzyć.
Wgrałem najnowszy sofo z strony Netisa to flapuje port podłączony pod TV i to strasznie chamsko co 2-3 min

Jeżeli miał ktoś podobny problem i udało mu się go rozwiązać to proszę o info


Na górę
Post: pn, 02 sty 2017 22:38:09 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Żółtodziób
Żółtodziób

Rejestracja: ndz, 27 mar 2016 0:23:27
Posty: 13
u mnie na testowym netisie WF2780 serwer dhcp włącza się o kiedy chce .. zmiana softu nic nie dała


Na górę
Post: pn, 02 sty 2017 23:05:42 
Odpowiedz z cytatem
Offline
trzepakowy szaleniec
trzepakowy szaleniec
Awatar użytkownika

Rejestracja: pn, 11 lut 2013 23:59:34
Posty: 3832
Lokalizacja: Szczecin
My mamy w bridge zapięte, bo siedzi podpięty do MT, który robi NAT.

_________________
http://advseo.pl


Na górę
Post: sob, 07 sty 2017 20:50:39 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Wyciszony literat
Wyciszony literat

Rejestracja: ndz, 27 lip 2014 13:37:16
Posty: 848
U mnie tez jako bridge....
Nie stosujemy nigdzie (klienci) dodatkowych serwerow DHCP czy NATów. Z dosc oczywistych powodow.

Ten moj w domu sie rebootnal jak pradu nie bylo..... teraz ma 39 dni uptime, wczesniej mial juz dobre 100 dni.


Na górę
Post: pn, 14 maja 2018 17:17:50 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Powieściopisarz
Powieściopisarz
Awatar użytkownika

Rejestracja: sob, 19 wrz 2009 1:11:53
Posty: 1846
Lokalizacja: Rybnik
Kto chce przetestować nasz najnowszy wynalazek Uplink WR1200AC ? :)

_________________
Phicomm KE 2P - gigabit dual band AC1300 za 109.99 netto :)


Na górę
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat  Odpowiedz w temacie
Przejdź na stronę Poprzednia 1 2 3 4 5 6 Następna


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 5 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Dzisiaj jest sob, 17 lis 2018 13:28:10

Strefa czasowa UTC+02:00

Moderatorzy: Administratorzy, Moderatorzy

Nakarm glodne dziecko - wejdz na strone www.Pajacyk.pl


Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
SubSilver2 modified for Trzepak.pl by Colir
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl