Trzepak.pl


Nowy temat  Odpowiedz w temacie
Autor Wiadomość
Post: pt, 07 cze 2019 10:51:56 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Czytelnik
Czytelnik

Rejestracja: śr, 08 kwie 2009 11:42:30
Posty: 142
Witam.
Mam takie pytanie.
Gdzie trzeba zglosic, zeby przy testach zamiast nazwy operatora ktory daje ci internet pojawila
sie twoja nazwa.
Np przy wykonywaniu testu na https://www.speedtest.net/ oprocz adresu IP chce by pojawial se moja nazwa,
a nie nazwa mojego dostawcy.

Pozdrawiam


Ostatnio zmieniony pt, 07 cze 2019 14:52:33 przez gtura, łącznie zmieniany 1 raz.

Na górę
Post: pt, 07 cze 2019 11:30:35 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Leniwy eseista
Leniwy eseista

Rejestracja: śr, 04 cze 2014 16:36:16
Posty: 527
A co masz w RIPE przy swoich adresach?


Na górę
Post: pt, 07 cze 2019 14:32:11 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Czytelnik
Czytelnik

Rejestracja: śr, 08 kwie 2009 11:42:30
Posty: 142
Nie wiem o co pytasz.
Domyslam sie ze, zeby miec dostep do swiata jako osobny ISP musze wykupic
w Ripe NCC jakas minimalna pule adresowa?


Na górę
Post: pt, 07 cze 2019 16:44:37 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Leniwy eseista
Leniwy eseista

Rejestracja: śr, 06 lut 2013 0:25:13
Posty: 568
Jeżeli operator udostępniający ci adresację zgodzi się na oddelegowanie puli do twojej organizacji, to wystarczy w RIPE stworzyć organizację na swoje dane. O szczegóły pytaj szpeniów od BGP/RIPE https://www.epix.net.pl/faq/#toggle-id-38. Wiedzą pewnie więcej niż ja.


Na górę
Post: pt, 07 cze 2019 17:34:38 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Czytelnik
Czytelnik

Rejestracja: śr, 08 kwie 2009 11:42:30
Posty: 142
Dzieki za odpowiedz.


Na górę
Post: sob, 08 cze 2019 15:11:02 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik

Rejestracja: ndz, 27 lip 2014 13:37:16
Posty: 1221
Nie wystarczy. A przynajmniej nie zawsze.
Bo od zawsze w RIPE mialem to co byc powinno, a speedtesty pokazywaoy co chcialy, najczesciej operatora nadrzednego.

Byla jedna baza, z ktorej korzystaly te strony. Ja musialem tam wpisac swoje dane i po paru dniach byly juz na tych testerach ladnie widoczne.

Ktos to tu kiedys walkowal, bo linka znalazlem wlasnie na trzepaku. Wiec szukac i sie znajdize :-)


Na górę
Post: sob, 08 cze 2019 17:04:14 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Fanatyczny prenumerator
Fanatyczny prenumerator

Rejestracja: wt, 14 paź 2008 21:06:57
Posty: 420
gtura pisze:
Gdzie trzeba zglosic, zeby przy testach zamiast nazwy operatora ktory daje ci internet pojawila
sie twoja nazwa.
http://www.maxmind.com -> support -> support center -> data correction -> correct an ISP or Organization -> wypełniasz formularz -> wysyłasz > czekasz na efekt


Na górę
Post: sob, 08 cze 2019 17:08:06 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik

Rejestracja: ndz, 27 lip 2014 13:37:16
Posty: 1221
O właśnie. O to mi chodziło w poście wyżej :D


Na górę
Post: wt, 11 cze 2019 14:53:18 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodociany subskrybent
Młodociany subskrybent

Rejestracja: pn, 25 mar 2013 21:39:27
Posty: 289
sniper pisze:
O właśnie. O to mi chodziło w poście wyżej :D

Oni sa troch upośledzeni i zle mi zmieniali 4 razy... masakra.

Pomógł dopiero mail z opisem sytuacji.


Na górę
Post: pt, 21 cze 2019 8:42:49 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Czytelnik
Czytelnik

Rejestracja: śr, 08 kwie 2009 11:42:30
Posty: 142
sp6huk pisze:
gtura pisze:
Gdzie trzeba zglosic, zeby przy testach zamiast nazwy operatora ktory daje ci internet pojawila
sie twoja nazwa.
http://www.maxmind.com -> support -> support center -> data correction -> correct an ISP or Organization -> wypełniasz formularz -> wysyłasz > czekasz na efekt


Dzieki.
Po dwoch tygodniach czekania wreszcie mam swoja nazwe :)


Na górę
Post: sob, 22 cze 2019 10:17:10 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodociany subskrybent
Młodociany subskrybent

Rejestracja: czw, 14 cze 2012 20:59:39
Posty: 263
gtura pisze:
sp6huk pisze:
gtura pisze:
Gdzie trzeba zglosic, zeby przy testach zamiast nazwy operatora ktory daje ci internet pojawila
sie twoja nazwa.
http://www.maxmind.com -> support -> support center -> data correction -> correct an ISP or Organization -> wypełniasz formularz -> wysyłasz > czekasz na efekt


Dzieki.
Po dwoch tygodniach czekania wreszcie mam swoja nazwe :)

tak potwierdzam,dwa tygodnie i mamy zamierzony efekt :D


Na górę
Post: wt, 02 lip 2019 11:24:04 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Wyciszony literat
Wyciszony literat

Rejestracja: pt, 30 mar 2012 20:46:19
Posty: 839
Lokalizacja: PL
my już czekamy dobry miesiąc jak nie dwa i jeszcze nie zmienili...

co argumentowaliście że zmienili wam tak szybko ? ....


Na górę
Post: śr, 20 lis 2019 18:39:46 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Powieściopisarz
Powieściopisarz

Rejestracja: pn, 15 sie 2005 19:04:37
Posty: 1518
czy jesli na maxmind zmienią nazwę i organizację na poprawną to z automatu speedtest.pl com itp wyświetli właściwą nazwę czy jeszcze coś trzeba robić ?
pytam ponieważ mam odpowiedz ze zostało zmienione a mimo wszystko speedtest pokazuje nazwę lira który udostępnił klase adresów
tak mi mój frend andrew odpisał:
Kod:
This has been updated in the most recent release of the database. 


Na górę
Post: śr, 20 lis 2019 19:16:04 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Leniwy eseista
Leniwy eseista

Rejestracja: pn, 13 lip 2015 20:13:35
Posty: 665
A tutaj co masz?
https://www.maxmind.com/en/locate-my-ip-address


Na górę
Post: śr, 20 lis 2019 20:30:46 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Powieściopisarz
Powieściopisarz

Rejestracja: pn, 15 sie 2005 19:04:37
Posty: 1518
thekrzos pisze:

pod tym linkiem mam wszystko OK
isp i organizacja jest poprawnie uzupełniona

sprawdziłem teraz jeszcze raz i:
speedtest.pl - błędna nazwa isp . poprawna organizacja
speedtest.net- wszystko OK
speedtest.net.pl - lokalizacja i nazwa isp błędna

czy w takim razie speedtest.pl / net.pl nie zaktualizował jeszcze danych czy pobiera z jakiegoś innego źródła ?


Na górę
Post: czw, 26 mar 2020 1:07:28 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodociany subskrybent
Młodociany subskrybent

Rejestracja: pn, 23 paź 2006 14:41:04
Posty: 262
Przypnę się do wątku

Akurat maxmind w naszym przypadku zaktualizował dane firmy i geolokalizacje

Jakie są jeszcze inne bazy do których można dopisać swoje adresy bo nie wszędzie są nasze dane
bo rożne serwisy korzystają na pewno z innych baz niż maxmind


Na górę
Post: czw, 26 mar 2020 1:18:42 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Powieściopisarz
Powieściopisarz

Rejestracja: pn, 15 sie 2005 19:04:37
Posty: 1518
w moim przypadku pomogło zadzwonienie pod jakis numer na stronie speedtest.pl z info ze zle im sie wyswietla. kazali napisac maila, po paru tygodniach sie przypomniałem telefonicznie i poprawili.
ale w maxmind też im się potrafi coś zaciać i nie zaktualizować porpawnie, dlatego czasami trzeba napisać do nich


Na górę
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat  Odpowiedz w temacie


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
cron
Dzisiaj jest czw, 24 wrz 2020 15:56:27

Strefa czasowa UTC+02:00

Moderatorzy: Administratorzy, Moderatorzy

Nakarm glodne dziecko - wejdz na strone www.Pajacyk.pl


Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
SubSilver2 modified for Trzepak.pl by Colir
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl