Trzepak.pl


Nowy temat  Odpowiedz w temacie
Autor Wiadomość
Post: pt, 25 paź 2019 10:25:59 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Czytelnik
Czytelnik

Rejestracja: pt, 11 cze 2010 0:03:43
Posty: 137
Lokalizacja: zach-pom
Cześć,
przeorałem wątek o Cambium. "Szalał" i zachwalał tam sprzęt Chris_voyager, ale nie odpisuje na prywatne wiadomości.

Doradźcie:
1) gdzie kupujecie cambiumy
2) kto z Was używa sektorów Cambium, gdzie można podłączyć UBNT i MT(ponoć mają już soft na podłączenie SXTków)

Jeżeli ktoś z zachodnio-pomorskiego, to chętnie bym na 30min podjechał w teren i się przekonał.

Mam do wymiany kilka sektorów na wysokości 100m i zastanawiam się :hmm: co tam "tachać"


Na górę
Post: pt, 25 paź 2019 20:31:10 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodociany subskrybent
Młodociany subskrybent

Rejestracja: czw, 14 cze 2012 20:59:39
Posty: 238
m4r3cki pisze:
Cześć,
przeorałem wątek o Cambium. "Szalał" i zachwalał tam sprzęt Chris_voyager, ale nie odpisuje na prywatne wiadomości.

Doradźcie:
1) gdzie kupujecie cambiumy
2) kto z Was używa sektorów Cambium, gdzie można podłączyć UBNT i MT(ponoć mają już soft na podłączenie SXTków)

Jeżeli ktoś z zachodnio-pomorskiego, to chętnie bym na 30min podjechał w teren i się przekonał.

Mam do wymiany kilka sektorów na wysokości 100m i zastanawiam się :hmm: co tam "tachać"

https://www.ip-sa.pl/wiki/Wiki.jsp?page=CN-C050900D021A


Na górę
Post: pn, 28 paź 2019 9:32:04 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Czytelnik
Czytelnik

Rejestracja: pt, 11 cze 2010 0:03:43
Posty: 137
Lokalizacja: zach-pom
cdee pisze:


Dzięki, a używasz Cambiuma?


Na górę
Post: śr, 30 paź 2019 10:10:15 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodszy czytelnik
Młodszy czytelnik

Rejestracja: sob, 08 sty 2011 21:29:27
Posty: 69
mam od niedawna, działa
tylko ja z tych, co nie przekracza 20 ludzi per sektor.
jest troszkę zabawy z elevate aby to ładnie działało.
np ubi nie obsługują do końca kanału 20mhz.
z oryginałami nie ma problemu


Na górę
Post: ndz, 10 lis 2019 10:07:13 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Czytelnik
Czytelnik

Rejestracja: wt, 24 mar 2015 3:45:58
Posty: 118
Lokalizacja: Wschowa
Z pytaniami jak działa Cambium, jaki sprzęt wybrać, kupić i jak wdrożyć zapraszam do nas. Komplet kontaktów do nas można znaleźć na głównej stronie firmowej www.kajakom.pl i serwisie poświęconym naszej współpracy z Cambium www.epmp.pl.

Pozdrawiam
Krzysztof

_________________
http://www.epmp.pl/


Na górę
Post: czw, 21 lis 2019 0:44:09 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Fanatyczny prenumerator
Fanatyczny prenumerator

Rejestracja: pn, 02 mar 2009 1:08:30
Posty: 476
Lokalizacja: J-J
Gdzie można kupić dodatkowe licencję elevate najtaniej.

_________________
...


Na górę
Post: czw, 21 lis 2019 14:50:58 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodszy czytelnik
Młodszy czytelnik

Rejestracja: sob, 08 sty 2011 21:29:27
Posty: 69
Krzysiu, tylko jak ciebie nie ma na firmie, to z nikim innym nie załatwisz tematu :)
musisz kogoś tam przeszkolić


Na górę
Post: śr, 27 lis 2019 12:55:05 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Czytelnik
Czytelnik

Rejestracja: pt, 11 cze 2010 0:03:43
Posty: 137
Lokalizacja: zach-pom
czargrze pisze:
Krzysiu, tylko jak ciebie nie ma na firmie, to z nikim innym nie załatwisz tematu :)
musisz kogoś tam przeszkolić


dokładnie tak :ok: :polacmu:

@Czargrze
Dopiero zaczynam zabawę. Mam problem z elewatem na LHG5. Wszystko powyłączałem(firewall na MT i na kompie), zrobiłem wg instrukcji (na LOCO M5 nawet nie zdążyłem mrugnąć i zadziałało), a mimo to nie puszcza elewajtu :czerwony: .

Natomiast z LOCO M5 poszło od razu i po zawieszeniu, i konsultacji wstępnej z Krzyśkiem, nie wiedziałem , że tak może na antence internet działać.

Uraczysz wskazówką?


Na górę
Post: pt, 29 lis 2019 1:52:39 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Czytelnik
Czytelnik

Rejestracja: wt, 24 mar 2015 3:45:58
Posty: 118
Lokalizacja: Wschowa
m4r3cki pisze:
czargrze pisze:
Krzysiu, tylko jak ciebie nie ma na firmie, to z nikim innym nie załatwisz tematu :)
musisz kogoś tam przeszkolić


dokładnie tak :ok: :polacmu:

@Czargrze
Dopiero zaczynam zabawę. Mam problem z elewatem na LHG5. Wszystko powyłączałem(firewall na MT i na kompie), zrobiłem wg instrukcji (na LOCO M5 nawet nie zdążyłem mrugnąć i zadziałało), a mimo to nie puszcza elewajtu :czerwony: .

Natomiast z LOCO M5 poszło od razu i po zawieszeniu, i konsultacji wstępnej z Krzyśkiem, nie wiedziałem , że tak może na antence internet działać.

Uraczysz wskazówką?


Panowie, trochę rzeczywiście Was więcej ostatnio niż daję radę ogarnąć, ale nie poddawajcie się. Cieszę sie juz z ponad 50 wdrożeń w Polsce i rzeczywiście czas na przygotowanie kolejnej osoby w firmie do wsparcia. Z MT rzeczywiście nie jest łatwo, ale polecam kolejną wersję Elewatora - sprawdza więcej elementów przez procesem Elevate, więc powinno być łatwiej.
Zapraszam na nową stronkę epmp.pl, gdzie będziemy gromadzić coraz więcej wiedzy i doświadczeń z dotychczasowych wdrożeń.

_________________
http://www.epmp.pl/


Na górę
Post: pn, 02 gru 2019 19:27:15 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Żółtodziób
Żółtodziób

Rejestracja: czw, 09 lut 2017 10:30:14
Posty: 2
lhg jak i wszystkie elevate lepiej robić przez switcha bo rozpina się port na chwilkę i elevator się wyłącza. Idealnie mi się na Disc Lite wgrywały softy i można było zdalnie - SXT-lite lepiej na miejscu robić bo downgrade samego firmware mikrotika nie przechodzi i ustawienia się kasują.


Na górę
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat  Odpowiedz w temacie


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 6 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Dzisiaj jest czw, 05 gru 2019 16:21:05

Strefa czasowa UTC+02:00

Moderatorzy: Administratorzy, Moderatorzy

Nakarm glodne dziecko - wejdz na strone www.Pajacyk.pl


Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
SubSilver2 modified for Trzepak.pl by Colir
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl