Trzepak.pl


Nowy temat  Odpowiedz w temacie
Autor Wiadomość
Post: wt, 04 cze 2019 21:18:44 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Żółtodziób
Żółtodziób

Rejestracja: ndz, 21 gru 2014 13:38:08
Posty: 12
Witam, przeglądałem forum oraz internet w tym temacie i nie znalazłem odpowiedzi na moje pytanie...
A brzmi ono następująco: czy w tych sprzętach można dodawać Bridge z VLAN'ami tak jak jest możliwe w przypadku urządzeń Ubiquiti ?
Dostałem zestaw dwóch anten tego czegoś i za chiny nie mogę nigdzie zlokalizować opcji dodania bridge'a z odpowiednim VLAN'em...
Ktoś przerabiał ten temat może z kolegów?


Na górę
Post: wt, 04 cze 2019 23:30:42 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Czytelnik
Czytelnik

Rejestracja: wt, 24 mar 2015 3:45:58
Posty: 110
Lokalizacja: Wschowa
W trybie BRIDGE te urządzenia przepuszczą wszystko co dostarczysz na port ETH . Na samych urządzeniach nie trzeba nic konfigurować by tak działały. Nie wiem czy takiej informacji oczekiwałeś.

_________________
http://www.epmp.pl/


Na górę
Post: śr, 05 cze 2019 7:42:05 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Żółtodziób
Żółtodziób

Rejestracja: ndz, 21 gru 2014 13:38:08
Posty: 12
Problem polega na tym, że w naszej sieci mamy dostęp po jednym z VLAN'em a ruch leci już po innym VLAN'ie tak jak na załączniku


Załączniki:
trzepak2.jpg
trzepak2.jpg [ 51.99 KiB | Przejrzano 658 razy ]
trzepak.jpg
trzepak.jpg [ 61.67 KiB | Przejrzano 658 razy ]
Na górę
Post: śr, 05 cze 2019 23:38:06 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Czytelnik
Czytelnik

Rejestracja: wt, 24 mar 2015 3:45:58
Posty: 110
Lokalizacja: Wschowa
Ponizej przykładowa konfiguracja SM. Na AP jak pisałem nie trzeba robić nic.
Opcja w MENU: Configuration/Network
VLAN 3101 - zarządzanie
VLAN 3001 - DATA


Załączniki:
vlans.PNG
vlans.PNG [ 26.83 KiB | Przejrzano 617 razy ]

_________________
http://www.epmp.pl/
Na górę
Post: czw, 06 cze 2019 15:06:05 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Żółtodziób
Żółtodziób

Rejestracja: ndz, 21 gru 2014 13:38:08
Posty: 12
Wszystko fajnie, tylko że u mnie nie ma takiej opcji ;/
Kolega na jakim sofcie pracuje? U mnie jest jakiś 4.1-BRC13


Załączniki:
trzepak3.jpg
trzepak3.jpg [ 169.06 KiB | Przejrzano 588 razy ]
Na górę
Post: wt, 11 cze 2019 13:38:26 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Żółtodziób
Żółtodziób

Rejestracja: wt, 11 cze 2019 12:43:40
Posty: 1
Witam,
zaktualizuj oprogramowanie do najnowszego. Powinno pomóc. U mnie jest wersja 4.3.2 i mam opcję dodawania VLAN na ethernet i wireless.

Dodatkowo przy tej wersji zwiększyła mi się przepustowość łącza.


Na górę
Post: ndz, 23 cze 2019 0:31:25 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Leniwy eseista
Leniwy eseista

Rejestracja: ndz, 27 cze 2010 17:01:17
Posty: 628
Lokalizacja: Poznań
Ja mam pytanie z innej beczki - ile te urządzenia przerzucają ruchu?
W specyfikacji czytam, że antena 46cm, sprzęt wykorzystuje AC itd.
Jak sprawuje się w praktyce?


Na górę
Post: śr, 26 cze 2019 8:43:26 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Żółtodziób
Żółtodziób

Rejestracja: ndz, 21 gru 2014 13:38:08
Posty: 12
Nie mam pojęcia, odpuściłem chwilowo ten sprzęt...


Na górę
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat  Odpowiedz w temacie


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 6 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Dzisiaj jest śr, 23 paź 2019 4:23:08

Strefa czasowa UTC+02:00

Moderatorzy: Administratorzy, Moderatorzy

Nakarm glodne dziecko - wejdz na strone www.Pajacyk.pl


Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
SubSilver2 modified for Trzepak.pl by Colir
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl