Trzepak.pl


Nowy temat  Odpowiedz w temacie
Autor Wiadomość
Post: wt, 11 cze 2019 15:07:35 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obserwator
Obserwator

Rejestracja: czw, 16 paź 2014 10:19:28
Posty: 37
- Od strony WAN PPPoE (VLAN 3play) nie da się wejść na router mimo włączonego remote management
- ustawienie Web Server Port na WAN PPPoE port 8080 i tak pozwala na połączenie przez port 80 i 8080

https://www.dropbox.com/s/wkxzoypde3a4l ... S.mp4?dl=0


Na górę
Post: śr, 12 cze 2019 19:20:12 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Subskrybent
Subskrybent

Rejestracja: pt, 01 cze 2012 22:57:05
Posty: 337
Lokalizacja: woj.śląskie
A ja tylko dodam i przypomnę że nie działa VLAN=100 (nie da się ustawić).


Na górę
Post: wt, 16 lip 2019 16:44:07 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Wyciszony literat
Wyciszony literat
Awatar użytkownika

Rejestracja: śr, 09 mar 2016 10:22:39
Posty: 776
Lokalizacja: P.W Batna
GieTe pisze:
A ja tylko dodam i przypomnę że nie działa VLAN=100 (nie da się ustawić).


Po aktualizacji softu już da się wpisać vlan 100, który jest tak powszechnie przez wszystkich używany ;)

_________________
www.anteny24.pl


Na górę
Post: śr, 17 lip 2019 8:50:54 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Żółtodziób
Żółtodziób

Rejestracja: pn, 15 lip 2019 8:58:29
Posty: 1
Występuje problem z IGMP snoopingiem w trybie Triple Play z VLAN IPTV - po włączeniu tej opcji router zaczyna działać jako Multicast Router i trasuje cały ruch multicast przez siebie, co broi na sieci i router się dławi.
Dostęp po WAN adresie został naprawiony w najnowszym sofcie B20190624.1126.

Poprzedni mój post nie wiem dlaczego został usunięty. Zarejestrowałem się, by przekazać wydaje się ważne informacje, a zostałem posądzony o "konkurencję"... Totolinków A3002RU używamy od jakiś 2 lat, problemy początkowe w wersji v1 zostały naprawione, soft 3.2.4 jest ok, przy 3.4.0 jest taki sam problem jak z 2.0.0 na v2...

Batna zna temat, zgłaszałem to im jakiś tydzień temu, więc BATNA - pomożecie?


Na górę
Post: śr, 17 lip 2019 16:59:51 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Wyciszony literat
Wyciszony literat
Awatar użytkownika

Rejestracja: śr, 09 mar 2016 10:22:39
Posty: 776
Lokalizacja: P.W Batna
Da :)

Wczoraj dostaliśmy soft, który naprawia problem tego vlany 100 i dostępu zdalnego -> polecam aktualizację -> https://www.anteny24.pl/totolink-a3002r ... przewodowe

TOTOLINK-A3002RU-V2.0.0-B20190716.1627.web


Na dniach powinien się pojawić kolejny, który ogranie temat multicastów.
Dam od razu znaka.
:ok:

_________________
www.anteny24.pl


Na górę
Post: pn, 29 lip 2019 21:27:38 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Fanatyczny prenumerator
Fanatyczny prenumerator

Rejestracja: pt, 02 paź 2015 9:58:39
Posty: 498
Nie ma nic o nim na Wikidevi, a X-Kom pisze, że on ma 1 GHz procesor: https://www.x-kom.pl/p/498534-router-to ... ecyfikacja
@aBaZ możesz coś więcej napisać o procku, flash, pamięci w tym modelu v2 Typ? Rozmiar?
Tu jest info o v1: https://wikidevi.com/wiki/TOTOLINK_A3002RU.
Mógłbyś wrzucić info z inSSIDera jak radio jednego i drugiego się prezentuje? O porównanie siły sygnału mi chodzi dla tych dwóch wersji jednocześnie. Nie obrazi się też chyba nikt jakbyś prędkości przedstawił na WiFi.


Na górę
Post: czw, 01 sie 2019 9:55:28 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Wyciszony literat
Wyciszony literat
Awatar użytkownika

Rejestracja: śr, 09 mar 2016 10:22:39
Posty: 776
Lokalizacja: P.W Batna
glitzy pisze:
Nie ma nic o nim na Wikidevi, a X-Kom pisze, że on ma 1 GHz procesor: https://www.x-kom.pl/p/498534-router-to ... ecyfikacja
@aBaZ możesz coś więcej napisać o procku, flash, pamięci w tym modelu v2 Typ? Rozmiar?
Tu jest info o v1: https://wikidevi.com/wiki/TOTOLINK_A3002RU.
Mógłbyś wrzucić info z inSSIDera jak radio jednego i drugiego się prezentuje? O porównanie siły sygnału mi chodzi dla tych dwóch wersji jednocześnie. Nie obrazi się też chyba nikt jakbyś prędkości przedstawił na WiFi.


Chipset -> RTL8197FS
CPU -> 1GHz
RAM -> DDR2 128MB
FLASH -> 16MB

:ok:

_________________
www.anteny24.pl


Na górę
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat  Odpowiedz w temacie


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
cron
Dzisiaj jest sob, 24 sie 2019 4:47:16

Strefa czasowa UTC+02:00

Moderatorzy: Administratorzy, Moderatorzy

Nakarm glodne dziecko - wejdz na strone www.Pajacyk.pl


Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
SubSilver2 modified for Trzepak.pl by Colir
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl