Trzepak.pl


Nowy temat  Odpowiedz w temacie
Autor Wiadomość
Post: pt, 01 lut 2019 9:00:14 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodszy czytelnik
Młodszy czytelnik
Awatar użytkownika

Rejestracja: ndz, 19 lip 2015 9:43:46
Posty: 75
A więc mamy określony domek 1 rodzinny. Gdzie ukryć w nim rejestrator kamer które będą docelowo zasilane POE. W sensie, czy robicie jakieś wymyślne skrytki, czy po prostu ukrywacie w jakiś zakamarkach?

Ewentualnie jak rozwiązać problem związany z zabezpieczeniem nagrania w przypadku wejścia intruzów do środka.


Na górę
Post: pt, 01 lut 2019 10:25:27 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Fanatyczny prenumerator
Fanatyczny prenumerator

Rejestracja: czw, 12 lut 2015 0:02:27
Posty: 488
Lokalizacja: Łódź
Jak pracowałem jako instalator takich rzeczy to jeśli klient robił sobie CCTV to graty wszystkie były na strychu przeważnie obok centrali sswin a jak wiadomo centrala zgodnie ze sztuką zabezpiecza się czujka natychmiastowa ;)

Wysłane z mojego Neffos Y5s przy użyciu Tapatalka


Na górę
Post: pt, 01 lut 2019 10:29:42 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Mistrz pióra
Mistrz pióra

Rejestracja: wt, 17 lut 2009 0:15:58
Posty: 2264
Lokalizacja: Kraków
gavron pisze:
Jak pracowałem jako instalator takich rzeczy to jeśli klient robił sobie CCTV to graty wszystkie były na strychu przeważnie obok centrali sswin a jak wiadomo centrala zgodnie ze sztuką zabezpiecza się czujka natychmiastowa ;)

Tyle że czujka nie zapobiegnie wyniesieniu rejestratora podczas włamania i wtedy cały monitoring traci sens bo nie ma nagrań

najprościej jest zrobić pułapkę, kupić jakiegoś starego rzęcha i postawić w widocznym miejscu a ten prawdziwy schować zupełnie gdzieindziej


Na górę
Post: pt, 01 lut 2019 10:51:51 
Odpowiedz z cytatem
Offline
trzepakowy szaleniec
trzepakowy szaleniec

Rejestracja: wt, 06 lut 2007 13:29:28
Posty: 3619
najlepiej wynieść gdzieś :)

Jak mam kamery na budynku, to w nim niema rejestratora :)

Jaki sens kamer, że jak wejdą to i rejestrator mi zajumają :sciana:

W 10 min można sporo wynieść

_________________
po godzinach... http://suzuki.a-ng.eu/forum/viewtopic.php?f=28&t=6570


Na górę
Post: pt, 01 lut 2019 12:09:04 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Moderator
Moderator

Rejestracja: ndz, 06 lip 2014 2:01:20
Posty: 199
Lokalizacja: Wrocław
polt pisze:
A więc mamy określony domek 1 rodzinny. Gdzie ukryć w nim rejestrator kamer które będą docelowo zasilane POE. W sensie, czy robicie jakieś wymyślne skrytki, czy po prostu ukrywacie w jakiś zakamarkach?

Ewentualnie jak rozwiązać problem związany z zabezpieczeniem nagrania w przypadku wejścia intruzów do środka.

Światłowód własny lub obcy i po nim rejestracja na zdalny rejestrator?


Na górę
Post: pt, 01 lut 2019 15:10:13 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Fanatyczny prenumerator
Fanatyczny prenumerator

Rejestracja: czw, 12 lut 2015 0:02:27
Posty: 488
Lokalizacja: Łódź
hub_lan pisze:
gavron pisze:
Jak pracowałem jako instalator takich rzeczy to jeśli klient robił sobie CCTV to graty wszystkie były na strychu przeważnie obok centrali sswin a jak wiadomo centrala zgodnie ze sztuką zabezpiecza się czujka natychmiastowa ;)

Tyle że czujka nie zapobiegnie wyniesieniu rejestratora podczas włamania i wtedy cały monitoring traci sens bo nie ma nagrań

najprościej jest zrobić pułapkę, kupić jakiegoś starego rzęcha i postawić w widocznym miejscu a ten prawdziwy schować zupełnie gdzieindziej
Sorry ale nie zabezpieczysz tak że nic się nie stanie. Gwarantuję ci że cokolwiek wymyślisz to i tak w ciągu 5ciu minut powiem ci jak zrobić abyś i tak nie miał nagrania...


Pytanie moje brzmi tylko po co chcesz się tak zabezpieczać? Kto miałby szukać rejestratora? Przecież to strata czasu, jak się gdzieś "wchodzi" to 1 nie z "ulicy" tylko po chociażby wstępnej obserwacji 2 wchodzisz i buchssz a nie buchssz i szukasz rejestratora...

Jedyne rozwiązanie to odstraszenie czyli czujka + wyjec + grupa. Ale też na to jest sposób... :(

Wysłane z mojego Neffos Y5s przy użyciu Tapatalka


Na górę
Post: pt, 01 lut 2019 17:16:44 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Wyciszony literat
Wyciszony literat

Rejestracja: sob, 30 sie 2014 20:03:43
Posty: 993
Jak kamery sieciowe to rejestrator mam w kilku punktach poza budynkiem, klienci mi za to płacą tzn za utrzymanie. 10 kamer nie zrobi strasznego obciążenie mojego linku w N 2x2 na 40Mhz. Przeważnie jest to kilka kilometrów, nie do odnalezienia. Jeden klient ma rejestrator na 4 kamery w domu/firmie w widocznym miejscu (tanie badziewie), a resztę kamer nagrywa się zdalnie. Pracownicy czasami odłączają ten 4 portowy sądząc, że nie działa monitoring, gamonie


Na górę
Post: ndz, 03 lut 2019 11:36:47 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Subskrybent
Subskrybent

Rejestracja: pn, 04 paź 2010 0:26:30
Posty: 385
Do szafy rack na klucz i tyle.

Złodzieje tacy co by wpadli na pomysł żeby ukraść rejestrator nie są na tyle głupi żeby chodzić nie zamaskowani.
Włam wygląda tak że po wejściu do 5min już muszą zniknąć
Ochrona ma czas z reguły 7-15min na dojazd.

Jedynie pracownicy mogą sabotować.
Takie nagrania zadko kiedy pomagają policji.
Chyba że złodzieje to gamonie i autem podjeżdżają pod kamery i chodzą nie zamaskowani ale takie geniusze nawet o monitoringu nie mysla


Na górę
Post: pn, 04 lut 2019 17:27:42 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Fanatyczny prenumerator
Fanatyczny prenumerator

Rejestracja: pt, 02 paź 2015 9:58:39
Posty: 480
I wynieśli rejestrator...https://www.elektroda.pl/rtvforum/topic3548959.html


Na górę
Post: pn, 04 lut 2019 17:39:57 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Mistrz pióra
Mistrz pióra

Rejestracja: wt, 17 lut 2009 0:15:58
Posty: 2264
Lokalizacja: Kraków
glitzy pisze:

A jakby kupił najtańszego złoma za 150 i postawił go na widoku to drugiego by nie szukali


Na górę
Post: pn, 04 lut 2019 17:44:33 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Wyciszony literat
Wyciszony literat
Awatar użytkownika

Rejestracja: sob, 07 lut 2009 20:29:31
Posty: 796
Tragedia człowieka, ale normalnie się uśmiałem z tego. W sensie z samego złodzieja i zabrania rejestratora, bo chyba to nietypowa sytuacja... Idę o zakład jakby to był rejestrator w obudowie rackowej zamontowany w szafie to złodziej by nie wiedział co robić... Gość napisał, że rejestrator stał dumnie w salonie. Być może złodziej nawet nie wiedział co to jest. Określi na szybko, że coś kosztownego i zabrał nie wiedząc co zabiera. No nic pech i tyle.


Na górę
Post: pn, 04 lut 2019 17:56:32 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Mistrz pióra
Mistrz pióra

Rejestracja: wt, 17 lut 2009 0:15:58
Posty: 2264
Lokalizacja: Kraków
emigrant pisze:
Tragedia człowieka, ale normalnie się uśmiałem z tego. W sensie z samego złodzieja i zabrania rejestratora, bo chyba to nietypowa sytuacja... Idę o zakład jakby to był rejestrator w obudowie rackowej zamontowany w szafie to złodziej by nie wiedział co robić... Gość napisał, że rejestrator stał dumnie w salonie. Być może złodziej nawet nie wiedział co to jest. Określi na szybko, że coś kosztownego i zabrał nie wiedząc co zabiera. No nic pech i tyle.


Sama kradzież rejestratora to bardzo typowa sytuacja przy włamaniu to czy nie wiedzieli co biorą mocno dyskusyjne moim zdaniem dokładnie wiedzieli że w domu jest monitoring czyli że jest rejestrator pewnie nawet mieli info gdzie dokładnie stoi


Na górę
Post: pn, 04 lut 2019 18:56:35 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Wyciszony literat
Wyciszony literat

Rejestracja: sob, 30 sie 2014 20:03:43
Posty: 993
Domy za setki tyś zł a kable od alarmu wiszą latami nie podłączone. Kiedyś pod TV stał magnetowid, dzisiaj rejestrator. Przecież można "fejka" zrobić, trochę pomyśleć i postawić pod tym telewizorem puszkę z kablami i jakąś diodą.


Na górę
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat  Odpowiedz w temacie


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Google [Bot] i 2 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Dzisiaj jest czw, 25 kwie 2019 19:50:17

Strefa czasowa UTC+02:00

Moderatorzy: Administratorzy, Moderatorzy

Nakarm glodne dziecko - wejdz na strone www.Pajacyk.pl


Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
SubSilver2 modified for Trzepak.pl by Colir
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl