Trzepak.pl


Nowy temat  Odpowiedz w temacie
Przejdź na stronę Poprzednia 1 2 3 4 5 6
Autor Wiadomość
Post: pt, 03 maja 2019 5:29:44 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodszy czytelnik
Młodszy czytelnik

Rejestracja: śr, 06 lut 2019 1:42:58
Posty: 68
hub_lan pisze:
ja na razie w ramach ciekawostki zamówiłem na testy
http://tibitcom.com/architecture/
http://tibitcom.com/wp-content/assets/T ... f-v1.0.pdf

jak przyjdą to będę macał co to potrafi :)



Coś więcej wiadomo na ten temat? Wygląda interesująco.


Na górę
Post: pt, 03 maja 2019 14:17:49 
Odpowiedz z cytatem
Offline
trzepakowy szaleniec
trzepakowy szaleniec

Rejestracja: wt, 17 lut 2009 0:15:58
Posty: 3114
Lokalizacja: Kraków
C0FFEE pisze:
hub_lan pisze:
ja na razie w ramach ciekawostki zamówiłem na testy
http://tibitcom.com/architecture/
http://tibitcom.com/wp-content/assets/T ... f-v1.0.pdf

jak przyjdą to będę macał co to potrafi :)



Coś więcej wiadomo na ten temat? Wygląda interesująco.

sam moduł OLT jest bardzo fajny (gada z cisco i tplinkiem) niestety nie mam jeszcze niczego na drugą stronę (mam mieć w połowie maja)
jak tylko dostanę i postawię jakąś trasę testową to nie omieszkam poinformować


Na górę
Post: pt, 03 maja 2019 20:53:52 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodszy czytelnik
Młodszy czytelnik

Rejestracja: śr, 06 lut 2019 1:42:58
Posty: 68
hub_lan pisze:
sam moduł OLT jest bardzo fajny (gada z cisco i tplinkiem) niestety nie mam jeszcze niczego na drugą stronę (mam mieć w połowie maja)
jak tylko dostanę i postawię jakąś trasę testową to nie omieszkam poinformować


Dzięki za odpowiedź.
A jak wygląda sama logistyka.
Jeśli można, jakie są koszta modułu i trudności w pozyskaniu wkładki? Czy wymagają żeby podpisać NDA?


Na górę
Post: śr, 08 maja 2019 12:20:18 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Żółtodziób
Żółtodziób

Rejestracja: czw, 20 wrz 2018 13:29:34
Posty: 3
A ktoś wie jak u nich to wygląda pod względem dostepności usługi? Czy zdarzają się jakiś zawiechy?


Na górę
Post: czw, 23 maja 2019 9:12:18 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Leniwy eseista
Leniwy eseista

Rejestracja: pn, 20 lip 2009 11:48:17
Posty: 638
Poczytaj posty na ich facebooku to zobaczysz. Mamy od nich jedną nogę tak dla backupu i wali się to często


Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk


Na górę
Post: pn, 10 cze 2019 21:28:57 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodszy czytelnik
Młodszy czytelnik

Rejestracja: śr, 06 lut 2019 1:42:58
Posty: 68
hub_lan pisze:
(mam mieć w połowie maja)
jak tylko dostanę i postawię jakąś trasę testową to nie omieszkam poinformować


Znalazł może drogi forumowicz trochę czasu żeby postawić jakąś trase testową? ;-)


Na górę
Post: wt, 11 cze 2019 17:30:44 
Odpowiedz z cytatem
Offline
trzepakowy szaleniec
trzepakowy szaleniec

Rejestracja: wt, 17 lut 2009 0:15:58
Posty: 3114
Lokalizacja: Kraków
C0FFEE pisze:
hub_lan pisze:
(mam mieć w połowie maja)
jak tylko dostanę i postawię jakąś trasę testową to nie omieszkam poinformować


Znalazł może drogi forumowicz trochę czasu żeby postawić jakąś trase testową? ;-)


na razie nie dotarł do mnie drugi koniec co wydatnie uniemożliwia zrobienie testów wydajności stabilności


Na górę
Post: ndz, 05 kwie 2020 16:15:54 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Powieściopisarz
Powieściopisarz

Rejestracja: wt, 17 lut 2009 1:37:06
Posty: 1858
W środę mam mieć instalację łącza 1Gbit w jednej z lokalizacji, w której głównym routerem jest CCR1016-12S-1S+ Czy da radę wpiąć się do niego bezpośrednio światłem czy muszę korzystać z ineowego modemu?


Na górę
Post: ndz, 05 kwie 2020 16:28:30 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Leniwy eseista
Leniwy eseista

Rejestracja: pn, 20 lip 2009 11:48:17
Posty: 638
nie da rady. Tylko ich modem. Jest problem bo nie chcą przestawiac na tryb bridge.


Na górę
Post: ndz, 05 kwie 2020 16:33:16 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Starszy czytelnik
Starszy czytelnik

Rejestracja: pn, 08 sty 2018 9:37:49
Posty: 167
Nie daja jednoportowych ONU jako alternatywę? Zawsze mozesz zrobic taki myk, wez umowę od Orange zamiast Inea, powinienes dostac jednoportowe ONU Inea oraz Funbox 3.0 od Orange podpiety skretka do ONU i mozesz pokombinowac z mikrotikiem zamiast routerem Orange. Gdzies na forum jest watek jednak dotyczył raczej zamiany na sieci Orange, nie BSA u innego operatora.


Na górę
Post: ndz, 05 kwie 2020 17:31:01 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodociany subskrybent
Młodociany subskrybent

Rejestracja: pn, 31 maja 2010 19:52:51
Posty: 269
Lokalizacja: Grodzisk wllkp
ostatnio za 1GB z publicznym ip + modem w trybie bridge zaoferowali 199 netto
wiec ich publiczny adres ip kosztuje 100 netto
a chodzi max 300 mega reklamacje rozpatrują już 2 tydzień


Na górę
Post: pn, 06 kwie 2020 13:33:00 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Czytelnik
Czytelnik

Rejestracja: wt, 07 gru 2010 0:15:06
Posty: 125
Audi idzie tą samą drogą co Inea... Jeszcze w tym roku wypuszczą RS 6 z silnikiem o mocy 3.600 KM, aby dało się tym jeździć układ kontroli trakcji będzie redukował moc do 600 KM. W przyszłym roku wypuszczą wersję z mocą 7.400 KM z tym samym układem kontroli trakcji.

Tylko czekać na łącza w Inei 100Gbit i 1Tbit ... pewnie będą w cenie około 99zł.


Na górę
Post: wt, 07 kwie 2020 17:14:21 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Starszy czytelnik
Starszy czytelnik

Rejestracja: pt, 12 gru 2008 20:39:50
Posty: 158
Już zmienili ceny i prędkości. Wywalili z oferty internet 10 GB
Załącznik:
inea.jpg
inea.jpg [ 182.13 KiB | Przejrzano 824 razy ]

Widać przestało im się opłacać hehe :pifpaf:


Na górę
Post: wt, 07 kwie 2020 17:29:49 
Odpowiedz z cytatem
Offline
trzepakowy master
trzepakowy master

Rejestracja: śr, 12 mar 2008 16:12:35
Posty: 8858
Trzeba było się chłopaki zrzucić chłopaki z Wielkopolski, każdy po łączu 10 Gbit i wymieniać się statystykami btestów który ile od kogo wyciągnie :D

Legalne, proste i skuteczne

_________________
www.fiberion.pl


Na górę
Post: wt, 07 kwie 2020 22:55:49 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Leniwy eseista
Leniwy eseista

Rejestracja: pn, 23 sty 2012 12:39:19
Posty: 562
marcin833 pisze:
Już zmienili ceny i prędkości. Wywalili z oferty internet 10 GB
Załącznik:
inea.jpg

Widać przestało im się opłacać hehe :pifpaf:
To jest cennik popc, normalny ma 1GB i 10 GB

Wysłane z mojego Mi 9T przy użyciu Tapatalka


Na górę
Post: śr, 08 kwie 2020 9:50:33 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Starszy czytelnik
Starszy czytelnik

Rejestracja: pt, 12 gru 2008 20:39:50
Posty: 158
sabat pisze:
marcin833 pisze:
Już zmienili ceny i prędkości. Wywalili z oferty internet 10 GB
Załącznik:
inea.jpg

Widać przestało im się opłacać hehe :pifpaf:
To jest cennik popc, normalny ma 1GB i 10 GB

Wysłane z mojego Mi 9T przy użyciu Tapatalka

UPS faktycznie :czerwony: mea culpa


Na górę
Post: czw, 09 kwie 2020 15:30:28 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Powieściopisarz
Powieściopisarz

Rejestracja: wt, 17 lut 2009 1:37:06
Posty: 1858
pikol pisze:
a chodzi max 300 mega reklamacje rozpatrują już 2 tydzień

W sumie z tym 10Gbps też w kulki lecą ale chyba za 199zł nie będę im doopy truł, że tylko 1/4 prędkości osiągam:

Obrazek


Na górę
Post: czw, 09 kwie 2020 18:21:42 
Odpowiedz z cytatem
Offline
trzepakowy master
trzepakowy master

Rejestracja: śr, 12 mar 2008 16:12:35
Posty: 8858
Trochę kiepsko, skoro 10G nie są w stanie wyciągnąć do własnego serwera po własnej sieci...

_________________
www.fiberion.pl


Na górę
Post: czw, 09 kwie 2020 19:02:27 
Odpowiedz z cytatem
Offline
trzepakowy szaleniec
trzepakowy szaleniec

Rejestracja: wt, 06 lut 2007 13:29:28
Posty: 3739
KR2615 pisze:
pikol pisze:
a chodzi max 300 mega reklamacje rozpatrują już 2 tydzień

W sumie z tym 10Gbps też w kulki lecą ale chyba za 199zł nie będę im doopy truł, że tylko 1/4 prędkości osiągam:

Obrazek


a inne serwery?

_________________
po godzinach... http://suzuki.a-ng.eu/forum/viewtopic.php?f=28&t=6570


Na górę
Post: czw, 09 kwie 2020 19:58:49 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Powieściopisarz
Powieściopisarz

Rejestracja: wt, 17 lut 2009 1:37:06
Posty: 1858
To był akurat speedtest do mojego serwera, co prawda prawie jak po własnej sieci. Próbowałem jeszcze do HTI, było 940mbps.


Na górę
Post: pt, 10 kwie 2020 8:44:55 
Odpowiedz z cytatem
Offline
trzepakowy szaleniec
trzepakowy szaleniec

Rejestracja: wt, 06 lut 2007 13:29:28
Posty: 3739
KR2615 pisze:
To był akurat speedtest do mojego serwera, co prawda prawie jak po własnej sieci. Próbowałem jeszcze do HTI, było 940mbps.


można jeszcze stawiać swój serwer speedtest.net?

_________________
po godzinach... http://suzuki.a-ng.eu/forum/viewtopic.php?f=28&t=6570


Na górę
Post: pt, 10 kwie 2020 9:50:07 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Powieściopisarz
Powieściopisarz

Rejestracja: wt, 17 lut 2009 1:37:06
Posty: 1858
Jeśli dysponujesz przynajmniej 2Gbps wolnego pasma, kilkunastoma GB pamięci, kilkoma rdzeniami to ok (wymogi są horrendalne)


Na górę
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat  Odpowiedz w temacie
Przejdź na stronę Poprzednia 1 2 3 4 5 6


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Dzisiaj jest pt, 29 maja 2020 22:32:46

Strefa czasowa UTC+02:00

Moderatorzy: Administratorzy, Moderatorzy

Nakarm glodne dziecko - wejdz na strone www.Pajacyk.pl


Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
SubSilver2 modified for Trzepak.pl by Colir
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl