Trzepak.pl


Nowy temat  Odpowiedz w temacie
Autor Wiadomość
Post: sob, 06 sty 2018 15:01:54 
Odpowiedz z cytatem
Offline
trzepakowy master
trzepakowy master

Rejestracja: czw, 23 lis 2006 17:26:03
Posty: 5198
Ponieważ temat gier jest mi raczej obcy mam prośbę do kogoś bardziej ogarniętego.
Jeden z klientów kupił w promocji laptopa z grą (f1 2017).
I generalnie laptop to 1/2 z tego jakie są wymagania tej gry.
Więc odpuściłbym temat, mimo iż bardzo chciałbym mu pomóc, ale jest jeden szczegół.
W jakiś sposób udało mu się uruchomić grę raz czy 2 co widać na koncie steam w postępach.
Teraz za każdym razem jak uruchamia grę to poprostu wywala do windowsa.
Były podejrzenia że zakupiony laptop był z w8, i po aktualizacjach do w10 przestało chodzić, ale już próbowałem i na 8 i na 10 za każdym razem wywala. Ma ktoś pomysł jak to możliwe że jednak wcześniej udało się ją uruchomić?


Na górę
Post: ndz, 07 sty 2018 2:05:44 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Żółtodziób
Żółtodziób

Rejestracja: wt, 18 lis 2014 17:13:06
Posty: 23
Gry mają możliwość zmniejszenia rozdzielczości, odświeżania w ustawieniach jeśli to nie pomoże to może zmiana rozdzielczości w laptopie pod windowsem w ustawieniach.


Na górę
Post: ndz, 07 sty 2018 9:07:58 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Mistrz pióra
Mistrz pióra
Awatar użytkownika

Rejestracja: ndz, 22 cze 2008 16:03:25
Posty: 2686
Lokalizacja: Lublin
Sprawdź windowsowego loga.


Na górę
Post: wt, 09 sty 2018 9:45:05 
Odpowiedz z cytatem
Offline
trzepakowy master
trzepakowy master

Rejestracja: czw, 23 lis 2006 17:26:03
Posty: 5198
windows mówi:
Kod:
Nazwa aplikacji powodującej błąd: gldriverquery64.exe, wersja: 0.0.0.0, sygnatura czasowa: 0x59f3d623
Nazwa modułu powodującego błąd: MSVCR120.dll, wersja: 6.3.9600.17415, sygnatura czasowa: 0x5450559e
Kod wyjątku: 0xc0000135
Przesunięcie błędu: 0x00000000000ec5a0
Identyfikator procesu powodującego błąd: 0x780
Godzina uruchomienia aplikacji powodującej błąd: 0x01d3891784cc7cc8
Ścieżka aplikacji powodującej błąd: C:\Program Files (x86)\Steam\bin\gldriverquery64.exe
Ścieżka modułu powodującego błąd: MSVCR120.dll
Identyfikator raportu: c2d14175-f50a-11e7-8250-f40669f1f79c
Pełna nazwa pakietu powodującego błąd:
Identyfikator aplikacji względem pakietu powodującego błąd:

Ale chyba se dam pokój...


Na górę
Post: czw, 25 paź 2018 11:21:58 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Moderator
Moderator

Rejestracja: pt, 02 lis 2007 19:20:15
Posty: 1496
Lokalizacja: Katowice
Jak przypadkiem nie fixłeś po prawie roku to w większości przypadków pomaga danie uprawnień administratora na ten plik C:\Program Files (x86)\Steam\bin\gldriverquery64.exe co się wywala.

_________________
Andrzej Erenc - awHost.pl (Tanie i wydajne serwery VPS)


Na górę
Post: sob, 27 paź 2018 18:28:38 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodociany subskrybent
Młodociany subskrybent

Rejestracja: pn, 25 mar 2013 21:39:27
Posty: 206
Try this:

Locate - "gldriverquery64"
Hover over it and right click your mouse or tap the file and a menu will appear..
Select - "Compatibility"
Select - "Change settings for all users"
Tick box - "Run This Program As An Administrator"


Daj znać czy pomogło.

Sterowniki grafiki też mogą być problemem.


Ewentualnie:
Steam forum suggests it's admin rights for gldriverquery.exe (Set this to run as admin - http://steamcommunity.com/discussions/f ... 0946452903 )
Another user said he fixed it by installing/upgrading Microsoft Visual C++ 2015 Redistributable Update 3 RC for Windows 8.1
Hope either of these will fix your error.


Na górę
Post: ndz, 28 paź 2018 21:51:23 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik

Rejestracja: ndz, 19 lip 2009 10:41:45
Posty: 1129
miałem podobną zagrywkę na kompie syna.

Świeża instalacja komputer nie podpięty do netu gra odpalona, komp podpięty kilka aktualizacji i niestety gra nie działa.

Po jakimś czasie doszedłem że problemem są nowsze sterowniki karty graficznej pobierane podczas aktualizacji, po świeżej instalacji systemu sprawdziłem jak wersja sterowników, puściłem aktualizację
zainstalowałem sterowniki które były dostarczone razem z kartą (stare jak swiat) i bingo gry działają aż miło. Oczywiście po aktualizacji i instalacji wyłączyłem możliwość aktualizacji.
Niestety co jakiś czas aktualizacja jakimś cudem przechodzi i mam to samo tyle że wymuszam instalację sterowników z płyty cd i wtedy jest ok.

tyle że sam steam zawsze działał, dopiero uruchomienie gry wywalało.

no i swoją drogą trochę śmierdzi ten kotlet :)


Na górę
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat  Odpowiedz w temacie


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: abord842, Sensej i 4 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Dzisiaj jest czw, 17 sty 2019 12:45:47

Strefa czasowa UTC+02:00

Moderatorzy: Administratorzy, Moderatorzy

Nakarm glodne dziecko - wejdz na strone www.Pajacyk.pl


Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
SubSilver2 modified for Trzepak.pl by Colir
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl