Trzepak.pl


Nowy temat  Odpowiedz w temacie
Przejdź na stronę Poprzednia 1107 108 109 110 111
Autor Wiadomość
Post: pt, 25 cze 2021 11:20:31 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik

Rejestracja: pn, 13 lip 2015 20:13:35
Posty: 1102
U nas wczoraj prawie 50% klientów światłowodowych było offline ze statusem DyingGasp. Już 10%.


Na górę
Post: pt, 09 lip 2021 0:06:47 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Powieściopisarz
Powieściopisarz
Awatar użytkownika

Rejestracja: ndz, 11 gru 2011 0:33:43
Posty: 1679
Ale u nas wali. Dawno nie miałem tak dobrych pingów. Większość 0ms :zlosnik:
Ciekawe ile jutro serwisów?


Na górę
Post: pt, 09 lip 2021 20:12:55 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Starszy czytelnik
Starszy czytelnik

Rejestracja: sob, 01 lis 2014 19:23:51
Posty: 176
Lokalizacja: Września
bobas69 pisze:
Ale u nas wali. Dawno nie miałem tak dobrych pingów. Większość 0ms :zlosnik:
Ciekawe ile jutro serwisów?


I jak tam, przeżyłeś? Poszło głównie między Słupcą a Koninem ;)


Na górę
Post: sob, 10 lip 2021 13:29:25 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Powieściopisarz
Powieściopisarz
Awatar użytkownika

Rejestracja: ndz, 11 gru 2011 0:33:43
Posty: 1679
Demogorgon91 pisze:
bobas69 pisze:
Ale u nas wali. Dawno nie miałem tak dobrych pingów. Większość 0ms :zlosnik:
Ciekawe ile jutro serwisów?


I jak tam, przeżyłeś? Poszło głównie między Słupcą a Koninem ;)

Najwięcej serwisów od strony Konina :zlosnik:
Ludzie mają w d... wyłączanie sprzętów.


Na górę
Post: sob, 10 lip 2021 16:21:29 
Odpowiedz z cytatem
Offline
trzepakowy master
trzepakowy master

Rejestracja: czw, 23 lis 2006 17:26:03
Posty: 5767
nie ma się co dziwić... to już nie te czasy, ale tak po prawdzie i same sprzęty są wydaje mi się nieco odporniejsze..
Znam również przypadki, że odłączony sprzęt poszedł do piachu, także wiesz...


Na górę
Post: sob, 10 lip 2021 18:04:02 
Odpowiedz z cytatem
Offline
trzepakowy alchemik
trzepakowy alchemik

Rejestracja: wt, 17 lut 2009 0:15:58
Posty: 4425
Lokalizacja: Kraków
krasnoludek pisze:
nie ma się co dziwić... to już nie te czasy, ale tak po prawdzie i same sprzęty są wydaje mi się nieco odporniejsze..
Znam również przypadki, że odłączony sprzęt poszedł do piachu, także wiesz...

w przypadku ubi jeśli zasilacz jest podłączony do gniazda z uziemieniem wręcz nie powinno się odłączać zasilania


Na górę
Post: czw, 22 lip 2021 9:30:43 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Czytelnik
Czytelnik

Rejestracja: czw, 12 cze 2008 14:31:24
Posty: 107
hub_lan pisze:
krasnoludek pisze:
nie ma się co dziwić... to już nie te czasy, ale tak po prawdzie i same sprzęty są wydaje mi się nieco odporniejsze..
Znam również przypadki, że odłączony sprzęt poszedł do piachu, także wiesz...

w przypadku ubi jeśli zasilacz jest podłączony do gniazda z uziemieniem wręcz nie powinno się odłączać zasilania


Jak się nie ma zabezpieczenia, to jednak lepiej odłączać wszystko z gniazdek ;)


Załączniki:
received_1017987802386960.jpeg
received_1017987802386960.jpeg [ 48.76 KiB | Przejrzano 1774 razy ]
Na górę
Post: czw, 22 lip 2021 9:42:59 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Moderator
Moderator
Awatar użytkownika

Rejestracja: czw, 18 lis 2010 9:00:53
Posty: 3775
Lokalizacja: Mazury
@ihsahn jak ma jeb.. to jeb.. i antenę rozwali, może jedynie to to, że nie pójdzie dalej

_________________
# https://kazuko.pl ☚☜ skrypty na LMSa, Mikrotika, Ubiquiti !!! 10% rabatu z kodem: TRZEPAKPL !!!


Na górę
Post: czw, 22 lip 2021 10:06:33 
Odpowiedz z cytatem
Offline
trzepakowy alchemik
trzepakowy alchemik

Rejestracja: wt, 17 lut 2009 0:15:58
Posty: 4425
Lokalizacja: Kraków
ihsahn pisze:
hub_lan pisze:
krasnoludek pisze:
nie ma się co dziwić... to już nie te czasy, ale tak po prawdzie i same sprzęty są wydaje mi się nieco odporniejsze..
Znam również przypadki, że odłączony sprzęt poszedł do piachu, także wiesz...

w przypadku ubi jeśli zasilacz jest podłączony do gniazda z uziemieniem wręcz nie powinno się odłączać zasilania


Jak się nie ma zabezpieczenia, to jednak lepiej odłączać wszystko z gniazdek ;)



chcesz mnie przekonać że to była prawidłowo wykonana instalacja ? - nie, nie była więc też bez zdziwień że mogło się radio rozprysnąć

noyo pisze:
@ihsahn jak ma jeb.. to jeb.. i antenę rozwali, może jedynie to to, że nie pójdzie dalej


tu samo odłączenie zasilania nie pomoże - żeby próbować chronić to co wewnątrz należało by wypiąć fizycznie wtyczki (również RJ)


Ostatnio zmieniony czw, 22 lip 2021 10:11:12 przez hub_lan, łącznie zmieniany 1 raz.

Na górę
Post: czw, 22 lip 2021 10:09:59 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Moderator
Moderator
Awatar użytkownika

Rejestracja: czw, 18 lis 2010 9:00:53
Posty: 3775
Lokalizacja: Mazury
hub_lan pisze:
ihsahn pisze:
hub_lan pisze:
w przypadku ubi jeśli zasilacz jest podłączony do gniazda z uziemieniem wręcz nie powinno się odłączać zasilania


Jak się nie ma zabezpieczenia, to jednak lepiej odłączać wszystko z gniazdek ;)



chcesz mnie przekonać że to była prawidłowo wykonana instalacja ? - nie, nie była więc też bez zdziwień że mogło się radio rozprysnąć
Nie mam zamiaru i także uważam, że nie była, zwłaszcza patrząc na rodzaj kabla :) Ale jak walnie piorun to taka antena i tak nie wytrzymałaby.

_________________
# https://kazuko.pl ☚☜ skrypty na LMSa, Mikrotika, Ubiquiti !!! 10% rabatu z kodem: TRZEPAKPL !!!


Na górę
Post: czw, 22 lip 2021 10:25:23 
Odpowiedz z cytatem
Offline
trzepakowy master
trzepakowy master

Rejestracja: czw, 23 lis 2006 17:26:03
Posty: 5767
ihsahn pisze:
hub_lan pisze:
krasnoludek pisze:
nie ma się co dziwić... to już nie te czasy, ale tak po prawdzie i same sprzęty są wydaje mi się nieco odporniejsze..
Znam również przypadki, że odłączony sprzęt poszedł do piachu, także wiesz...

w przypadku ubi jeśli zasilacz jest podłączony do gniazda z uziemieniem wręcz nie powinno się odłączać zasilania


Jak się nie ma zabezpieczenia, to jednak lepiej odłączać wszystko z gniazdek ;)

Tutaj odłączenie z prądu niewiele dałoby.
Nie wiem, ale 15 lat temu, jak jeszcze królowało 2,4ghz, to było ciekawiej... co burza to praktycznie jakieś radia padały, a i uszkodzenia były różne... np. (żałuję że ją wyrzuciłem) miałem takiego tplinka '501', który przyjmował każden możliwy adres ip, tzn. nie dało się na niego wejść, natomiast logi pokazywały różne ip z jego mac, w ciągu sekundy logowało ok. 5 ip na jego mac.
A teraz co... jedynie lan, z rzadka jakaś polaryzacja dostanie... nudy...
Ale z drugiej strony, nie żebym tęsknił.. :)


Na górę
Post: czw, 22 lip 2021 10:47:17 
Odpowiedz z cytatem
Offline
trzepakowy alchemik
trzepakowy alchemik

Rejestracja: wt, 17 lut 2009 0:15:58
Posty: 4425
Lokalizacja: Kraków
noyo pisze:
hub_lan pisze:
ihsahn pisze:

Jak się nie ma zabezpieczenia, to jednak lepiej odłączać wszystko z gniazdek ;)



chcesz mnie przekonać że to była prawidłowo wykonana instalacja ? - nie, nie była więc też bez zdziwień że mogło się radio rozprysnąć
Nie mam zamiaru i także uważam, że nie była, zwłaszcza patrząc na rodzaj kabla :) Ale jak walnie piorun to taka antena i tak nie wytrzymałaby.


to było to autora fotki pytanie :)

do Twojej wypowiedzi odniosłem się niżej :)


Na górę
Post: pn, 25 paź 2021 21:50:13 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodociany subskrybent
Młodociany subskrybent

Rejestracja: pn, 18 paź 2021 17:03:15
Posty: 288
Ten adres oczywiście wszyscy znają ?

https://www.blitzortung.org/pl/live_dynamic_maps3.php


Na górę
Post: ndz, 26 gru 2021 23:28:25 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik

Rejestracja: sob, 30 sie 2014 20:03:43
Posty: 1323
Erbit pisze:
Ten adres oczywiście wszyscy znają ?

https://www.blitzortung.org/pl/live_dynamic_maps3.php


Znają. Niektórzy mając tu nawet własny udostępniony detektor (osobiście mam "system RED") :)


Na górę
Post: pt, 14 sty 2022 20:46:23 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Starszy czytelnik
Starszy czytelnik
Awatar użytkownika

Rejestracja: pn, 30 sie 2010 12:52:13
Posty: 175
Lokalizacja: Leżajsk
w Leżajsku sezon burzowy rozpoczety !!
walsnie sie blyska i grzmi..

_________________
http://sinet.info


Na górę
Post: pt, 14 sty 2022 20:53:06 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodociany subskrybent
Młodociany subskrybent

Rejestracja: pn, 18 paź 2021 17:03:15
Posty: 288
siner pisze:
w Leżajsku sezon burzowy rozpoczety !!
walsnie sie blyska i grzmi..


Na razie wali w Lwowie -> https://www.blitzortung.org/pl/live_dynamic_maps3.php


Na górę
Post: pt, 14 sty 2022 21:52:44 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Moderator
Moderator
Awatar użytkownika

Rejestracja: czw, 18 lis 2010 9:00:53
Posty: 3775
Lokalizacja: Mazury
U nas na Mazurach z rana też była :D A po niej przyszła ta śnieżna z dodatkiem gradu :)

_________________
# https://kazuko.pl ☚☜ skrypty na LMSa, Mikrotika, Ubiquiti !!! 10% rabatu z kodem: TRZEPAKPL !!!


Na górę
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat  Odpowiedz w temacie
Przejdź na stronę Poprzednia 1107 108 109 110 111


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Kliwer, Majestic-12 [Bot] i 11 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Dzisiaj jest pn, 17 sty 2022 8:32:53

Strefa czasowa UTC+02:00

Moderatorzy: Administratorzy, Moderatorzy

Nakarm glodne dziecko - wejdz na strone www.Pajacyk.pl


Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
SubSilver2 modified for Trzepak.pl by Colir
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl