Trzepak.pl


Nowy temat  Odpowiedz w temacie
Autor Wiadomość
Post: sob, 18 sty 2020 15:52:55 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obserwator
Obserwator

Rejestracja: pt, 12 paź 2012 1:15:55
Posty: 28
Dzień dobry,

Chciałem upewnić się czy netiaspot (ten taki czarny routerek) pobierze sobie automatycznie dane innego abonenta netii na innej linii tego operatora? Czy też dane urządzenie jest przypisane do abonenta?

Ja osobiście wyłączyłem funkcję automatycznego pobierania i używałem na hasłach z orange - i dobrze działało, ale ciekawi mnie czy urządzenie pobiera sobie dane z konkretnej linii a nie z konkretnego przypisania do urządzenia, moim zdaniem z linii.

Pozdrawiam


Na górę
Post: sob, 18 sty 2020 17:39:27 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Leniwy eseista
Leniwy eseista

Rejestracja: czw, 12 lut 2015 0:02:27
Posty: 588
Lokalizacja: Łódź
modrih pisze:
Dzień dobry,

Chciałem upewnić się czy netiaspot (ten taki czarny routerek) pobierze sobie automatycznie dane innego abonenta netii na innej linii tego operatora? Czy też dane urządzenie jest przypisane do abonenta?

Ja osobiście wyłączyłem funkcję automatycznego pobierania i używałem na hasłach z orange - i dobrze działało, ale ciekawi mnie czy urządzenie pobiera sobie dane z konkretnej linii a nie z konkretnego przypisania do urządzenia, moim zdaniem z linii.

Pozdrawiam
Pobiera adresację z danych które podasz. W taki sposób miałem neta przez ładnych parę lat dawno temu ;)

Wysłane z mojego Neffos Y5s przy użyciu Tapatalka


Na górę
Post: sob, 18 sty 2020 17:45:10 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obserwator
Obserwator

Rejestracja: pt, 12 paź 2012 1:15:55
Posty: 28
Tak tylko jeżeli włączę funkcję automatycznego pobierania danych (lub zresetuję do ustawień fabrycznych) to jeżeli ja mam netię i przeniosę do kolegi który też ma netię to u niego sam się skonfiguruje na jego dane i odpali Internet? te routery domyślnie są autokonfigurowalne tylko pytanie czy po S/N (lub MAC) czy po prostu zależy czyja linia.


Na górę
Post: sob, 18 sty 2020 18:18:43 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Leniwy eseista
Leniwy eseista

Rejestracja: czw, 12 lut 2015 0:02:27
Posty: 588
Lokalizacja: Łódź
Nie wiem, wiem że jak używałem to poprostu wpisałem dane które znalazłem na necie i leciałem na nich ;) zrobiłem sobie nawet listę jaki login to jaka szybkość its itp ;) ludzie trzymają bardzo ciekawe rzeczy w necie :)

Wysłane z mojego Neffos Y5s przy użyciu Tapatalka


Na górę
Post: sob, 18 sty 2020 18:23:08 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Leniwy eseista
Leniwy eseista

Rejestracja: czw, 12 lut 2015 0:02:27
Posty: 588
Lokalizacja: Łódź
Z resztą jak po linii na Cię identyfikować??? Nie ma szans, jeśli jest identyfikacja to po urządzeniu

Wysłane z mojego Neffos Y5s przy użyciu Tapatalka


Na górę
Post: śr, 22 sty 2020 16:35:56 
Odpowiedz z cytatem
Offline
trzepakowy szaleniec
trzepakowy szaleniec

Rejestracja: wt, 17 lut 2009 0:15:58
Posty: 2987
Lokalizacja: Kraków
gavron pisze:
Z resztą jak po linii na Cię identyfikować??? Nie ma szans, jeśli jest identyfikacja to po urządzeniu

Wysłane z mojego Neffos Y5s przy użyciu Tapatalka



np po porcie dslam


Na górę
Post: pt, 24 sty 2020 12:49:25 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodociany subskrybent
Młodociany subskrybent

Rejestracja: sob, 07 cze 2008 14:27:52
Posty: 260
Numer netia spota jest powiązany z nr abonenta i na podstawie tego zaciągane są dane potrzebne do konfiguracji urządzenia jak technologia, dane do konta PPP itd ... Osoby które nabyły netia spota na czarnym rynku nawet opisywały że urządzenie jest problematyczne gdyż po ustawieniu go wg siebie urządzenie pobiera ustawienia pod sieć netii - i taka zabawa w nieskończoność.


Na górę
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat  Odpowiedz w temacie


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: krasnoludek i 10 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Dzisiaj jest pt, 28 lut 2020 16:56:10

Strefa czasowa UTC+02:00

Moderatorzy: Administratorzy, Moderatorzy

Nakarm glodne dziecko - wejdz na strone www.Pajacyk.pl


Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
SubSilver2 modified for Trzepak.pl by Colir
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl