Trzepak.pl


Nowy temat  Odpowiedz w temacie
Autor Wiadomość
Post: pt, 12 sty 2018 23:52:07 
   Tytuł: VPN i multiroom nc+
Odpowiedz z cytatem
Offline
Wyciszony literat
Wyciszony literat

Rejestracja: czw, 19 lis 2009 21:33:04
Posty: 854
Czy uda się zestawić połączenie openvpn p2p między multiroom w nc+ ?
Sytuacja wygląda tak że w domu mam wykupione nc+ z pakietem multiroom, na ta chwile drugi dekoder jest już nie używany bo mieszakm teraz w innym miejscu ale przyszedł mi do głowy pomysł żeby połączyć główny dekoder z tym dodatkowym poprzez jakiś tunel i w ten sposób uruchomić na tym samym abonamencie drugi dekoder ale w innej lokalizacji.

Czy ktoś coś takiego testował? może ma uruchomione. Z tego co kojaże to połączenie między dekoderami działa w L2.


Na górę
Post: pt, 12 sty 2018 23:54:50 
Odpowiedz z cytatem
Offline
trzepakowy master
trzepakowy master

Rejestracja: śr, 12 mar 2008 16:12:35
Posty: 8238
eoip i po sprawie

_________________
www.fiberion.pl


Na górę
Post: sob, 13 sty 2018 12:11:30 
Odpowiedz z cytatem
Offline
trzepakowy szaleniec
trzepakowy szaleniec

Rejestracja: wt, 06 lut 2007 13:29:28
Posty: 3347
Spiąć eoip punkty. Słyszałem że taka opcja działa w praktyce z 4 dekoderami :aqq:

_________________
po godzinach... http://suzuki.a-ng.eu/forum/viewtopic.php?f=28&t=6570


Na górę
Post: sob, 13 sty 2018 12:33:04 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Powieściopisarz
Powieściopisarz
Awatar użytkownika

Rejestracja: czw, 10 lip 2008 23:36:54
Posty: 1704
Lokalizacja: okolice Rzeszowa
j/w - eoip, potwierdzam

_________________
bitlan.com.pl


Na górę
Post: sob, 13 sty 2018 17:14:52 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Wyciszony literat
Wyciszony literat

Rejestracja: czw, 19 lis 2009 21:33:04
Posty: 854
routery RB w obu przypadkach strona a i strona b będą w sieciach wewnętrznych za natem.
To sam eoip chyba nie da rady ale eoip + pptp powinien zadziałać ?


Na górę
Post: sob, 13 sty 2018 21:33:47 
Odpowiedz z cytatem
Offline
trzepakowy master
trzepakowy master

Rejestracja: śr, 12 mar 2008 16:12:35
Posty: 8238
tak, będzie działać w przypadku nata

_________________
www.fiberion.pl


Na górę
Post: ndz, 14 sty 2018 10:11:25 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Moderator
Moderator
Awatar użytkownika

Rejestracja: czw, 18 lis 2010 9:00:53
Posty: 3396
Lokalizacja: Mazury
Testowałem na PPTP oraz L2TP działa bez problemu na paru dekoderach córkach i MT po obu stronach. Dekodery muszą być w tej samej puli adresowej.
Dajesz dla MT po stronie matki 192.168.1.1/24 +NAT, dla dekodera 192.168.1.2/24 z bramą 192.168.1.1 natomiast dla mt po stronie córki dajesz 192.168.1.3/24, dla dekodera 192.168.1.4/24 +NAT z brama 192.168.1.3. Oraz kierujesz ruchem IPków dekoderów tak, aby miały komunikacje. W ten sposób działa Ci połączenie między nimi oraz masz na nich internet.

_________________
# Załataj dziury w MT przy wykorzystaniu skryptu Upgrade Network Devices ☚☜☚☜
# http://kazuko.pl


Na górę
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat  Odpowiedz w temacie


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Dzisiaj jest sob, 23 cze 2018 21:32:35

Strefa czasowa UTC+02:00

Moderatorzy: Administratorzy, Moderatorzy

Nakarm glodne dziecko - wejdz na strone www.Pajacyk.pl


Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
SubSilver2 modified for Trzepak.pl by Colir
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl