Trzepak.pl


Nowy temat  Odpowiedz w temacie
Autor Wiadomość
Post: czw, 07 gru 2006 18:14:26 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Administrator
Administrator

Rejestracja: czw, 09 paź 2003 10:17:44
Posty: 327
Lokalizacja: Gliwice
Na Forum przedstawiałem nieco informacji o tym jak jest zrobiona sieć 3S.pl. Na pocieszenie wrzucę Wam tu 4 obrazki a na więcej zapraszam administratorów sieci wpiętych do 3S.pl gdzie pokazuję więcej i gdzie mogę opisać szczegóły.

Tu tylko pokazę warstwe L1 czyli kable światłowodowe, jednomodowe:
Obrazek


Warstwe II (L2) czyli sieć Metro Ethernet
Obrazek


Wyprostowaną L2 bo kółka wylądają lepiej:
Obrazek


I jedną z usług w L3 czyli dostęp do internetu:
Obrazek


Na górę
Post: czw, 07 gru 2006 19:11:27 
   Tytuł:
Odpowiedz z cytatem
Offline
Moderator
Moderator
Awatar użytkownika

Rejestracja: pt, 14 kwie 2006 5:31:19
Posty: 4432
Lokalizacja: woj Śląskie
Kurde szkoda że jestem 20 km od Tarnowskich Gór gdzie mam najbliżej do 3s :(

_________________
Jardo


Na górę
Post: czw, 07 gru 2006 22:15:49 
   Tytuł:
Odpowiedz z cytatem
Offline
Administrator
Administrator

Rejestracja: czw, 09 paź 2003 10:17:44
Posty: 327
Lokalizacja: Gliwice
Jardo pisze:
Kurde szkoda że jestem 20 km od Tarnowskich Gór gdzie mam najbliżej do 3s :(


Miasteczko? Kalety? .... poczekaj, dotrwaj, wytrzymaj, idziemy na pomoc.... już się projektują projekty.


Na górę
Post: czw, 07 gru 2006 23:59:38 
   Tytuł:
Odpowiedz z cytatem
Offline
Moderator
Moderator
Awatar użytkownika

Rejestracja: pt, 14 kwie 2006 5:31:19
Posty: 4432
Lokalizacja: woj Śląskie
Wojciech Apel pisze:
Jardo pisze:
Kurde szkoda że jestem 20 km od Tarnowskich Gór gdzie mam najbliżej do 3s :(


Miasteczko? Kalety? .... poczekaj, dotrwaj, wytrzymaj, idziemy na pomoc.... już się projektują projekty.


Troszke dalej - rejony Strzebinia. (Psary Sląskie)
W sumie z Kalet po lini prostej już daleko nie ma, ale Kalety są niziutko i lasy zasłaniają.

_________________
Jardo


Na górę
Post: pt, 08 gru 2006 0:33:27 
   Tytuł:
Odpowiedz z cytatem
Offline
Czytelnik
Czytelnik

Rejestracja: czw, 19 paź 2006 9:54:28
Posty: 117
ja jestem w Gliwicach i mogę o tym pomażyć mimo iż z tego co wyczytałem to idzie światełko idzie około 500m odemnie.
Po pierwsze za mala sieć, po drugie ciężko coś porządnego wrzucić na domki jednorodzinne.


Na górę
Post: pt, 08 gru 2006 16:36:13 
   Tytuł:
Odpowiedz z cytatem
Offline
Administrator
Administrator

Rejestracja: czw, 09 paź 2003 10:17:44
Posty: 327
Lokalizacja: Gliwice
mike_h18 pisze:
ja jestem w Gliwicach i mogę o tym pomażyć mimo iż z tego co wyczytałem to idzie światełko idzie około 500m odemnie.
Po pierwsze za mala sieć, po drugie ciężko coś porządnego wrzucić na domki jednorodzinne.


Ale gadać zawsze możemy. Jeżeli nie po naszym szkle to po innym medium. Z nami współpracują operatorzy, którzy agregują ruch i wpinają nawet małe sieci. Porozmawiaj z Grzegorzem Szubertem - on może wskazać Ci dobry kontakt albo jakies dobre rozwiazanie.

W.


Na górę
Post: pt, 08 gru 2006 17:57:41 
   Tytuł:
Odpowiedz z cytatem
Offline
Wyciszony literat
Wyciszony literat
Awatar użytkownika

Rejestracja: wt, 11 lis 2003 16:12:00
Posty: 804
Lokalizacja: Oświęcim / Wrocław
Hmm... a Oświęcim??? Pewnie jestem kompletnie poza zasięgiem, ale jestem właśnie na etapie brania ~16 mbps z GTS...


Na górę
Post: pt, 08 gru 2006 18:31:03 
   Tytuł:
Odpowiedz z cytatem
Offline
Czytelnik
Czytelnik

Rejestracja: czw, 19 paź 2006 9:54:28
Posty: 117
Porozmawiam, ale narazie jestem uziemiony DSL jeszcze 1.5roku... Ja na stronach czytałem, ale jeśli faktycznie by to tak miało być, to może skorzystam z tego :) Tylko trzeba niestety poczekać oraz zobaczyć co i jak.


Na górę
Post: sob, 09 gru 2006 1:19:51 
   Tytuł:
Odpowiedz z cytatem
Offline
Administrator
Administrator

Rejestracja: czw, 09 paź 2003 10:17:44
Posty: 327
Lokalizacja: Gliwice
PsychOPAT pisze:
Hmm... a Oświęcim??? Pewnie jestem kompletnie poza zasięgiem, ale jestem właśnie na etapie brania ~16 mbps z GTS...

Przejdź na mail i napisz do mnie...... może da się coś zrobić. Oświęcim jest w naszych planach, choc nie na najbliższe pół roku. Ale ....

Napisz.


Na górę
Post: sob, 09 gru 2006 1:44:05 
   Tytuł:
Odpowiedz z cytatem
Offline
Żółtodziób
Żółtodziób
Awatar użytkownika

Rejestracja: sob, 24 gru 2005 16:29:36
Posty: 15
ja mam małe pytanie :] widze ze Sosnowiec a dokladnie na Zagórzu juz sa światłowody a mozna wiedziec w jakich rejonach dokladnie ( ulice etc.)


Na górę
Post: sob, 09 gru 2006 12:37:44 
   Tytuł:
Odpowiedz z cytatem
Offline
Administrator
Administrator

Rejestracja: czw, 09 paź 2003 10:17:44
Posty: 327
Lokalizacja: Gliwice
kiesiu pisze:
ja mam małe pytanie :] widze ze Sosnowiec a dokladnie na Zagórzu juz sa światłowody a mozna wiedziec w jakich rejonach dokladnie ( ulice etc.)

No coż.... Zagórze nie jest moją silną stroną ale spróbuję sobie przypomnieć.

Od północy to jest trasa Katowice-Olkusz. Od południa Braci Miroszewskich i rondo na Dańdówce i Klimontów. A na samy Zagórzu Braci Miroszewski przy Dworskiej, Długosza, Lenartowicza, ta droga co się jedzie do Kazimierza.

Ale wiem, że w tej chwili kończy się projektowanie rozwoju sieci w tamtym rejonie bo musimy tam dojść jeszcze w 4 nowe miejsca. Najlepiej skontaktuj się z Grzegorzem Szubertem (patrz www.3s.pl), który dobrze zna te rejony i wie co tam teraz budujemy. Może da się zrobić jakieś dojście do Was.


Na górę
Post: sob, 09 gru 2006 13:40:14 
   Tytuł:
Odpowiedz z cytatem
Offline
Żółtodziób
Żółtodziób
Awatar użytkownika

Rejestracja: sob, 24 gru 2005 16:29:36
Posty: 15
Hmm ja bardziej mieszkam kolo 11 listopada i ul. Rydza Śmigłego myslalem ze te swiatlowody co tam w poblizu montowali ostatnio to wasze :D


Na górę
Post: sob, 09 gru 2006 16:51:42 
   Tytuł:
Odpowiedz z cytatem
Offline
Wyciszony literat
Wyciszony literat

Rejestracja: ndz, 02 lip 2006 9:29:08
Posty: 832
Skoro Oświęcim jest w planach to czy od południowej strony Wisły będzie coś brane? mieszkam niedaleko Oświęcimia (woj. Śląskie)

_________________
Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie podejrzewałem, że na świecie jest tak wielu idiotów (Stanisław Lem).
Michał


Na górę
Post: sob, 09 gru 2006 17:14:04 
   Tytuł:
Odpowiedz z cytatem
Offline
Administrator
Administrator

Rejestracja: czw, 09 paź 2003 10:17:44
Posty: 327
Lokalizacja: Gliwice
kiesiu pisze:
Hmm ja bardziej mieszkam kolo 11 listopada i ul. Rydza Śmigłego myslalem ze te swiatlowody co tam w poblizu montowali ostatnio to wasze :D


Nie wiem dokładnie co widziałeś, ale coś na Rydza też mamy. Mogę prosić o kontakt via mail. Nalepiej z Grzesiem Szubertem bo on jest biegły z projektach sosnowieckich. Napisz na szubi@3s.pl i na pewno się odezwie.


Na górę
Post: sob, 09 gru 2006 17:15:23 
   Tytuł:
Odpowiedz z cytatem
Offline
Administrator
Administrator

Rejestracja: czw, 09 paź 2003 10:17:44
Posty: 327
Lokalizacja: Gliwice
MacGyver. pisze:
Skoro Oświęcim jest w planach to czy od południowej strony Wisły będzie coś brane? mieszkam niedaleko Oświęcimia (woj. Śląskie)


Planowana jest linia Jaworzno - Oświęcim, Dwory. I to chyba będzie koniec, choć jest jeszcze jakiś pomysł aby potem na Bielsko się pchać. Ale na pewno nie na 2007 niestety.


Na górę
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat  Odpowiedz w temacie


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
cron
Dzisiaj jest pt, 21 wrz 2018 2:46:39

Strefa czasowa UTC+02:00

Moderator: Administratorzy

Nakarm glodne dziecko - wejdz na strone www.Pajacyk.pl


Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
SubSilver2 modified for Trzepak.pl by Colir
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl