Trzepak.pl


Nowy temat  Odpowiedz w temacie
Autor Wiadomość
Post: sob, 07 wrz 2019 11:20:12 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Żółtodziób
Żółtodziób

Rejestracja: sob, 07 wrz 2019 9:57:18
Posty: 4
Witam Wszystkich
Poszukuję AP-ki sufitowe np. Unifi ale mój klient ma pewne wymagania co do czasu pracy WiFi.
Interesujące są tez np. HP OfficeConnect Mobile OC20 Dual Radio 802.11ac JZ074A - tu też nie mam pewności czy radio można wyłączać/włączać programowo.
Krótko mówiąc poproszę o jakieś typy urządzeń AP sufitowe które posiadają „WIFI Schedule” najlepiej po stronie samego AP-ka nie dodatkowego kontrolera.


Na górę
Post: sob, 07 wrz 2019 12:22:16 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Wyciszony literat
Wyciszony literat

Rejestracja: ndz, 27 lip 2014 13:37:16
Posty: 986
Kazdy jeden MT za pomoca scheudlera i jednolinijkowego skryptu
Oczywiscie nie polecam MT jako AP do domu, ale to juz inna historia.


Na górę
Post: sob, 07 wrz 2019 13:01:20 
Odpowiedz z cytatem
Offline
trzepakowy master
trzepakowy master

Rejestracja: czw, 23 lis 2006 17:26:03
Posty: 5330
jak nie mikrotik, to może totolink?
n9 na 99% będzie miał taką możliwość, ale dla pewności jakbyś się zdecydował trza zapytać sprzedawcy


Na górę
Post: sob, 07 wrz 2019 14:54:56 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Żółtodziób
Żółtodziób

Rejestracja: sob, 07 wrz 2019 9:57:18
Posty: 4
Totolink N9 ma niestety tylko jedno radio 2,4GHz


Na górę
Post: sob, 07 wrz 2019 15:43:23 
Odpowiedz z cytatem
Offline
trzepakowy master
trzepakowy master

Rejestracja: czw, 23 lis 2006 17:26:03
Posty: 5330
no nie pisałeś że ma być inaczej...


Na górę
Post: sob, 07 wrz 2019 16:29:37 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Mistrz pióra
Mistrz pióra

Rejestracja: wt, 17 lut 2009 0:15:58
Posty: 2719
Lokalizacja: Kraków
3002RU ma ustawienia godzin aktywności wifi i ma 2.4 , 5 i AC


Na górę
Post: sob, 07 wrz 2019 19:13:36 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Fanatyczny prenumerator
Fanatyczny prenumerator

Rejestracja: pn, 13 lip 2015 20:13:35
Posty: 474
UniFi nawet jak nie posiada takiej opcji w standardzie to nie widzę problemu wykonywać takie coś poprzez API.


Na górę
Post: ndz, 08 wrz 2019 9:23:11 
Odpowiedz z cytatem
Offline
trzepakowy master
trzepakowy master

Rejestracja: czw, 23 lis 2006 17:26:03
Posty: 5330
hub_lan pisze:
3002RU ma ustawienia godzin aktywności wifi i ma 2.4 , 5 i AC

Tylko to nie jest sufitowy. Kolega nie napisał w pierwszym poście że ma mieć 2 radia, ale wyrażnie napisał że 'sufitowe'


Na górę
Post: ndz, 08 wrz 2019 10:15:47 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Mistrz pióra
Mistrz pióra

Rejestracja: wt, 17 lut 2009 0:15:58
Posty: 2719
Lokalizacja: Kraków
krasnoludek pisze:
hub_lan pisze:
3002RU ma ustawienia godzin aktywności wifi i ma 2.4 , 5 i AC

Tylko to nie jest sufitowy. Kolega nie napisał w pierwszym poście że ma mieć 2 radia, ale wyrażnie napisał że 'sufitowe'


Fakt ale pytanie co jest ważniejszym wymaganiem wygląd czy działanie :)


Na górę
Post: ndz, 08 wrz 2019 21:55:42 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Żółtodziób
Żółtodziób

Rejestracja: ndz, 08 wrz 2019 19:57:32
Posty: 2
Ogolnie wszystko od Ubiquiti, co mozesz podlaczyc pod UniFi. Jest defaultowo opcja do ustawiania godzin pracy Wi-Fi. Nie trzeba tego robic przez API.


Na górę
Post: pn, 09 wrz 2019 13:01:35 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Żółtodziób
Żółtodziób

Rejestracja: sob, 07 wrz 2019 9:57:18
Posty: 4
Obrazek


Dziękuje wszystkim za pomoc, wydaje mi się że znalazłem to co chciałem znaleźć.
Cisco WAP125: nie jest drogi, dual band, POE i obsługuje „Wireless > Scheduler” bez potrzeby stosowania dodatkowych kontrolerów.


Na górę
Post: pn, 09 wrz 2019 13:03:13 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Żółtodziób
Żółtodziób

Rejestracja: sob, 07 wrz 2019 9:57:18
Posty: 4
adi5 pisze:
Ogolnie wszystko od Ubiquiti, co mozesz podlaczyc pod UniFi. Jest defaultowo opcja do ustawiania godzin pracy Wi-Fi. Nie trzeba tego robic przez API.


Możesz zrobić zrzut ekranu?


Na górę
Post: pn, 09 wrz 2019 18:35:19 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Wyciszony literat
Wyciszony literat

Rejestracja: śr, 11 cze 2014 17:34:03
Posty: 803
oem pisze:
adi5 pisze:
Ogolnie wszystko od Ubiquiti, co mozesz podlaczyc pod UniFi. Jest defaultowo opcja do ustawiania godzin pracy Wi-Fi. Nie trzeba tego robic przez API.


Możesz zrobić zrzut ekranu?


Załączniki:
unifi.png
unifi.png [ 44.61 KiB | Przejrzano 130 razy ]
Na górę
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat  Odpowiedz w temacie


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Dzisiaj jest czw, 19 wrz 2019 22:47:59

Strefa czasowa UTC+02:00

Moderatorzy: Administratorzy, Moderatorzy

Nakarm glodne dziecko - wejdz na strone www.Pajacyk.pl


Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
SubSilver2 modified for Trzepak.pl by Colir
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl