Trzepak.pl


Nowy temat  Odpowiedz w temacie
Autor Wiadomość
Post: ndz, 30 cze 2019 22:12:56 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Powieściopisarz
Powieściopisarz

Rejestracja: sob, 23 wrz 2006 15:15:44
Posty: 1936
Lokalizacja: Czyżew
Witam, zmieniłem operatora i teraz mam neta po szkle, ale w lstatach są piki w pingach do stron, u wcześniejszego dostawcy była linia prosta a tutaj takie coś.
Trochę mnie to martwi i pytam się co może być przyczyną, screen w załączniku
ps. łącze wykorzystywanie w około 30% więc zapasu sporo


Załączniki:
pingi1.jpg
pingi1.jpg [ 97.16 KiB | Przejrzano 742 razy ]

_________________
Wi-Fi
Na górę
Post: ndz, 30 cze 2019 23:05:41 
Odpowiedz z cytatem
Offline
trzepakowy szaleniec
trzepakowy szaleniec

Rejestracja: wt, 17 lut 2009 0:15:58
Posty: 2803
Lokalizacja: Kraków
na 90% przytyka się rura do tych serwisów i zaczyna działać jakiś rodzaj kolejkowania lub QOS


Na górę
Post: pn, 01 lip 2019 11:53:56 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Leniwy eseista
Leniwy eseista

Rejestracja: pt, 02 sie 2013 14:30:53
Posty: 546
Albo serwer robi jakiegoś backupa czy coś innego co go na chwilę zajmie, odpowiadanie na ping to nie zadanie priorytetowe.


Na górę
Post: pn, 01 lip 2019 19:01:10 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Powieściopisarz
Powieściopisarz

Rejestracja: sob, 23 wrz 2006 15:15:44
Posty: 1936
Lokalizacja: Czyżew
ale wcześniej było jakoś fajnie i równo


Załączniki:
ping2.jpg
ping2.jpg [ 92.09 KiB | Przejrzano 666 razy ]

_________________
Wi-Fi
Na górę
Post: wt, 02 lip 2019 8:51:53 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Leniwy eseista
Leniwy eseista

Rejestracja: pt, 02 sie 2013 14:30:53
Posty: 546
W sumie większość pików pokrywa się w czasie, to by wskazywało na Twoją rurkę, może jakieś floody czy mikrobursty?
W którym miejscu sieci tniesz? obszarowo też czy tylko na CPE :aqq:


Na górę
Post: śr, 03 lip 2019 8:33:28 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Powieściopisarz
Powieściopisarz

Rejestracja: sob, 23 wrz 2006 15:15:44
Posty: 1936
Lokalizacja: Czyżew
jest tak biorę neta poprzez światłowody SSPW: http://www.sspw.wrotapodlasia.pl/
może coś u nich jest zjebane, bo mój operator twierdzi, że nie ma takiego czegoś u niego, te pingi są prosto z mojego serwera w świat, pomijam swoją sieć

_________________
Wi-Fi


Na górę
Post: śr, 03 lip 2019 12:32:51 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Leniwy eseista
Leniwy eseista

Rejestracja: pt, 02 sie 2013 14:30:53
Posty: 546
Więc sprawdź na swoim serwerze
-obciążenie procesora
-ruch (gnojki się ddosują albo boty)


Na górę
Post: śr, 03 lip 2019 23:54:25 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obserwator
Obserwator

Rejestracja: ndz, 03 wrz 2017 22:37:06
Posty: 37
google YT FB leci z GC czyli jedno i to samo.
pinguj zagranice lub otomoto.pl bmw.pl wp.pl interia.pl bedzie widac czy GC swiruje
chociaz onet.pl tez ci rzuca co jest niepokojące :/


Na górę
Post: sob, 06 lip 2019 23:58:29 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Leniwy eseista
Leniwy eseista

Rejestracja: pt, 22 kwie 2005 21:05:27
Posty: 582
Lokalizacja: Ostróda
Coś się dławi. U mnie prosta krecha nawet do rosji. Światło od lokalnego ISP, potem EXATEL.


Załączniki:
ispgw.png
ispgw.png [ 15.75 KiB | Przejrzano 415 razy ]
onet.png
onet.png [ 10.89 KiB | Przejrzano 415 razy ]
vkru.png
vkru.png [ 11.41 KiB | Przejrzano 415 razy ]

_________________
brak.
Na górę
Post: ndz, 07 lip 2019 21:20:54 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik
Awatar użytkownika

Rejestracja: ndz, 11 gru 2011 0:33:43
Posty: 1443
Może jakiś błąd w lstat albo restart interfejsów?
U mnie gdy przeładowują się interfejsy to piki na usługach mam w eksabitach :P


Na górę
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat  Odpowiedz w temacie


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Dzisiaj jest śr, 23 paź 2019 4:01:39

Strefa czasowa UTC+02:00

Moderatorzy: Administratorzy, Moderatorzy

Nakarm glodne dziecko - wejdz na strone www.Pajacyk.pl


Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
SubSilver2 modified for Trzepak.pl by Colir
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl