Trzepak.pl


Nowy temat  Odpowiedz w temacie
Autor Wiadomość
Post: ndz, 19 maja 2019 12:10:07 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Moderator
Moderator
Awatar użytkownika

Rejestracja: pt, 14 kwie 2006 5:31:19
Posty: 4500
Lokalizacja: woj Śląskie
Hej

Czy zasilenie popularnego switcha (np tplink) 5port biurkowego który ma oryginalny zasilacz 5v napięciem 12v przejdzie czy uwalę switcha?
Macie jakieś doświadczenie w tym?
Szukam po hurtowniach taniego zwykłego switcha 5port z zasilaniem 9-12v, ale jak na złość wszyscy producenci uparli się na napięcie 5v.

_________________
Jardo


Na górę
Post: ndz, 19 maja 2019 12:48:17 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Moderator
Moderator

Rejestracja: ndz, 06 lip 2014 2:01:20
Posty: 221
Lokalizacja: Wrocław
Jardo pisze:
Hej

Czy zasilenie popularnego switcha (np tplink) 5port biurkowego który ma oryginalny zasilacz 5v napięciem 12v przejdzie czy uwalę switcha?
Macie jakieś doświadczenie w tym?
Szukam po hurtowniach taniego zwykłego switcha 5port z zasilaniem 9-12v, ale jak na złość wszyscy producenci uparli się na napięcie 5v.

gigabitowy TL-SG105 ma 9V, faktycznie większość tanich setek ma chyba 5V.


Na górę
Post: ndz, 19 maja 2019 18:55:33 
Odpowiedz z cytatem
Offline
trzepakowy master
trzepakowy master

Rejestracja: czw, 23 lis 2006 17:26:03
Posty: 5319
ja bym się bał, prawdopodobnie uwalisz. Już prędzej taki tp-link sg105 5xgigabit, nabiurkowy, w metalowej obudowie. Jest na 9v, znając inne sprzęty soho tplinka (rutery, ap) 12v nie powinno mu zaszkodzić.


Na górę
Post: ndz, 19 maja 2019 21:56:58 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik
Awatar użytkownika

Rejestracja: ndz, 11 gru 2011 0:33:43
Posty: 1423
Może jakaś proteza typu ładowarka samochodowa 12V z portem USB 5V?
Lutownica i trochę fantazji :P
Są też gotowe przetwornice 12V>5V Widziałem takie w cdr np.


Na górę
Post: pn, 20 maja 2019 16:42:57 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodszy czytelnik
Młodszy czytelnik

Rejestracja: czw, 15 maja 2008 10:09:49
Posty: 68
Starsze wersje TL-SG 1005 D i 1008 D działają nawet na 24V, trzeba tylko wymienić kondensatory. Jeśli w nowym modelu zmienili tylko obudowę, to na 12V powinny działać bez kombinowania.


Na górę
Post: wt, 21 maja 2019 13:38:46 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Mistrz pióra
Mistrz pióra

Rejestracja: wt, 17 lut 2009 0:15:58
Posty: 2590
Lokalizacja: Kraków
https://www.cdr.pl/p5856,przetwornica-o ... a-box.html


Na górę
Post: pt, 24 maja 2019 9:06:32 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Wyciszony literat
Wyciszony literat

Rejestracja: pt, 04 lip 2008 23:27:15
Posty: 898
ja stosuje gigowe tplinki 9V 5 i 8 portów te w czarnych plastikowych obudowach, podłączajć je do buforówek 12V, gdzie napięcie dobija do 13, jeszcze ani jeden nie padł..


Na górę
Post: sob, 25 maja 2019 0:31:46 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik
Awatar użytkownika

Rejestracja: ndz, 11 gru 2011 0:33:43
Posty: 1423
darux pisze:
ja stosuje gigowe tplinki 9V 5 i 8 portów te w czarnych plastikowych obudowach, podłączajć je do buforówek 12V, gdzie napięcie dobija do 13, jeszcze ani jeden nie padł..

Kiedys tak robiłem ale jednak szybciej padają.


Na górę
Post: ndz, 26 maja 2019 13:15:01 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Wyciszony literat
Wyciszony literat

Rejestracja: pt, 04 lip 2008 23:27:15
Posty: 898
Instalujemy je do małych monitoringów, żaden nie padł, a najstarszy działa z 5 lat już..
Tylko nie buforowki pulsara..


Na górę
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat  Odpowiedz w temacie


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 4 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Dzisiaj jest sob, 24 sie 2019 4:34:33

Strefa czasowa UTC+02:00

Moderatorzy: Administratorzy, Moderatorzy

Nakarm glodne dziecko - wejdz na strone www.Pajacyk.pl


Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
SubSilver2 modified for Trzepak.pl by Colir
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl