Trzepak.pl


Nowy temat  Odpowiedz w temacie
Autor Wiadomość
Post: czw, 21 sty 2021 23:31:11 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodszy czytelnik
Młodszy czytelnik

Rejestracja: ndz, 03 wrz 2017 22:37:06
Posty: 60
Mam pod 1 IP 100 ludzi
Zablokowal NETFLIX to IP - dostaje monit something went wrong
Pod innym IP dziala OK ale nie bede dawal kazdemu IP zewnetrznego!
Jak to odblokowac gdzie uderzyc?

Sprawdzilem 100x zablokowane ewidentnie IP serwera mojego na NETFLIX
Prosze o pomoc.


Na górę
Post: czw, 21 sty 2021 23:35:14 
Odpowiedz z cytatem
Offline
trzepakowy alchemik
trzepakowy alchemik

Rejestracja: wt, 17 lut 2009 0:15:58
Posty: 4274
Lokalizacja: Kraków
baniak pisze:
Mam pod 1 IP 100 ludzi
Zablokowal NETFLIX to IP - dostaje monit something went wrong
Pod innym IP dziala OK ale nie bede dawal kazdemu IP zewnetrznego!
Jak to odblokowac gdzie uderzyc?

Sprawdzilem 100x zablokowane ewidentnie IP serwera mojego na NETFLIX
Prosze o pomoc.



podziel po około 30-50 klientów na publika


Na górę
Post: pt, 22 sty 2021 0:08:53 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodszy czytelnik
Młodszy czytelnik

Rejestracja: ndz, 03 wrz 2017 22:37:06
Posty: 60
Dzieki za odp.
Ale chcialbym to pierw odkrecic


Na górę
Post: pt, 22 sty 2021 0:25:14 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik
Awatar użytkownika

Rejestracja: śr, 27 maja 2020 22:28:03
Posty: 1034
Lokalizacja: Kraków
baniak pisze:
Dzieki za odp.
Ale chcialbym to pierw odkrecic


pisz do Netflixa..


Na górę
Post: pt, 22 sty 2021 0:53:18 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Mistrz pióra
Mistrz pióra
Awatar użytkownika

Rejestracja: pn, 12 sty 2009 1:52:04
Posty: 2531
br004d pisze:
baniak pisze:
Dzieki za odp.
Ale chcialbym to pierw odkrecic


pisz do Netflixa..


Netflix to scierwo - zleje cie na wejsciu.
Już się nie mogę doczekać aż to gowno padnie

_________________
... gdy pijemy pod banderą Morskich Opowieści


Na górę
Post: pt, 22 sty 2021 1:43:23 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik
Awatar użytkownika

Rejestracja: śr, 27 maja 2020 22:28:03
Posty: 1034
Lokalizacja: Kraków
pomidor pisze:
br004d pisze:
baniak pisze:
Dzieki za odp.
Ale chcialbym to pierw odkrecic


pisz do Netflixa..


Netflix to scierwo - zleje cie na wejsciu.
Już się nie mogę doczekać aż to gowno padnie


Patrząc na to że aktualnie praktycznie wszyscy "młodzi" mają netflixa to może i nie tak szybko padnie..
wracając, z tego co kojarzę jakiś czas temu był poruszony na forum też wątek tego że komuś zablokowali adres (lub całej puli?), napisał i sprawa się rozwiązała. może się mylę ale coś mi tak świta.. nie chce mi się szukać może mnie ktoś poprawić


Na górę
Post: pt, 22 sty 2021 1:51:29 
Odpowiedz z cytatem
Offline
trzepakowy alchemik
trzepakowy alchemik

Rejestracja: wt, 17 lut 2009 0:15:58
Posty: 4274
Lokalizacja: Kraków
netflix prędko nie padnie - myślę wręcz że będzie się dość szybko rozwijał i to nie tylko w kierunku vod


Na górę
Post: pt, 22 sty 2021 9:21:57 
Odpowiedz z cytatem
Offline
trzepakowy master
trzepakowy master

Rejestracja: czw, 23 lis 2006 17:26:03
Posty: 5755
br004d pisze:
wracając, z tego co kojarzę jakiś czas temu był poruszony na forum też wątek tego że komuś zablokowali adres (lub całej puli?), napisał i sprawa się rozwiązała. może się mylę ale coś mi tak świta.. nie chce mi się szukać może mnie ktoś poprawić

To chyba się tyczyło bardziej geolokalizacji i maxmind, chyba że coś przeoczyłem..


Na górę
Post: pt, 22 sty 2021 12:21:21 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Subskrybent
Subskrybent

Rejestracja: śr, 18 cze 2014 21:41:23
Posty: 321
baniak pisze:
Mam pod 1 IP 100 ludzi
Zablokowal NETFLIX to IP - dostaje monit something went wrong
Pod innym IP dziala OK ale nie bede dawal kazdemu IP zewnetrznego!
Jak to odblokowac gdzie uderzyc?

Sprawdzilem 100x zablokowane ewidentnie IP serwera mojego na NETFLIX
Prosze o pomoc.

Nigdzie nie uderzysz. Klienci muszą składać reklamację. Tymczasowo przepnij ich na inny adres.


Na górę
Post: pt, 22 sty 2021 13:30:23 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Czytelnik
Czytelnik
Awatar użytkownika

Rejestracja: wt, 14 mar 2017 23:22:14
Posty: 127
Tez mysle, ze Netflix sie preznie rozwija i bedzie dalej w formie...Tymbardziej teraz w czasach pandemii gdzie wiekoszosc ,,mlodych" siedzi w domach.


Na górę
Post: pt, 22 sty 2021 21:51:28 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Subskrybent
Subskrybent

Rejestracja: pn, 31 maja 2010 19:52:51
Posty: 307
Lokalizacja: Grodzisk wllkp
zadzwoń na infolinie 3 4 razy w końcu trafisz na jakiegoś ogarniętego kolesia co da ci konkretny adres mailowy do pisania (oczywiście po angielsku)


Na górę
Post: pn, 01 lut 2021 16:05:06 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Subskrybent
Subskrybent

Rejestracja: pn, 25 mar 2013 21:39:27
Posty: 303
Możesz tez do Akamai napisac bo oni robią im CDN.

Wejdz tutaj: http://whatismyip.akamai.com/advanced

I wklej to nam.


Na górę
Post: pt, 05 lut 2021 18:39:54 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodociany subskrybent
Młodociany subskrybent

Rejestracja: pt, 09 sty 2015 22:05:15
Posty: 219
Ja mam też błąd NSEZ-403 ale tylko na stronie głównej i rejestracyjnej. (Też za NAT)
Można się zalogować po kliknięciu Learn More.
Streaming działa po zalogowaniu bez problemu.
Zmieniłem wyjście na inny IP i jakiś czas było dobrze.
Po około jednym dniu znowu problem z dostaniem się na stronę główną.
Jak ktoś ma konto to jest OK. Problem jednak z rejestracją.
Nie mam pojęcia o co chodzi.


Na górę
Post: śr, 03 mar 2021 23:02:55 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodszy czytelnik
Młodszy czytelnik

Rejestracja: ndz, 03 wrz 2017 22:37:06
Posty: 60
Dokładnie tak jak piszesz.

@pikol
U mnie już zrobione docisłem babke na czacie (angielskim) już wydawało się że koniec i mnie zlała ciepłym siurem
Napisałem że mnie wogóle nie rozumie i od nowa nawijka z godzine trwało moje jęczenie.
Udalo sie za 1 razem - dała kontakt


Napisałem do Steven (Geo Support)
Feb 5, 2021, 7:22 PST
Teraz działa - odblokowali mi ip. i szafka gra 1 strup z głowy


Na górę
Post: czw, 04 mar 2021 21:00:37 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodociany subskrybent
Młodociany subskrybent

Rejestracja: pt, 09 sty 2015 22:05:15
Posty: 219
Mialem ten problem też na maskaradzie i src-nat. Zmieniłem na same. Podzieliłem też nata na kilka publicznych ipek. na jednym całą pulę 24 bit. Od tamtej pory działa. Już ponad miesiąc.

Wysłane z mojego SM-A415F przy użyciu Tapatalka


Na górę
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat  Odpowiedz w temacie


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 13 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
cron
Dzisiaj jest śr, 01 gru 2021 6:03:13

Strefa czasowa UTC+02:00

Moderatorzy: Administratorzy, Moderatorzy

Nakarm glodne dziecko - wejdz na strone www.Pajacyk.pl


Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
SubSilver2 modified for Trzepak.pl by Colir
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl