Trzepak.pl


Nowy temat  Odpowiedz w temacie
Przejdź na stronę Poprzednia 1 2 3 Następna
Autor Wiadomość
Post: śr, 19 wrz 2018 20:54:50 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Leniwy eseista
Leniwy eseista
Awatar użytkownika

Rejestracja: ndz, 16 gru 2007 22:01:58
Posty: 728
moja też ?


Na górę
Post: śr, 19 wrz 2018 20:57:41 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Leniwy eseista
Leniwy eseista
Awatar użytkownika

Rejestracja: ndz, 16 gru 2007 22:01:58
Posty: 728
moje nie działa


Na górę
Post: czw, 20 wrz 2018 10:15:45 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodszy czytelnik
Młodszy czytelnik

Rejestracja: pt, 20 gru 2013 0:47:34
Posty: 61
Instancje testowe hostowane u nas zostały już wyłączone. Wydaliśmy system do pobrania i instalacji we własnej infrastrukturze. Zapraszam na nasze forum, gdzie znajdzie Pan instrukcję instalacji i rejestracji licencji demo.


Na górę
Post: śr, 02 sty 2019 17:56:55 
Odpowiedz z cytatem
Offline
trzepakowy szaleniec
trzepakowy szaleniec

Rejestracja: wt, 06 lut 2007 13:29:28
Posty: 3742
jak tam programik? Dalej korzystacie?

_________________
po godzinach... http://suzuki.a-ng.eu/forum/viewtopic.php?f=28&t=6570


Na górę
Post: ndz, 06 sty 2019 14:33:15 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodszy czytelnik
Młodszy czytelnik

Rejestracja: pt, 20 gru 2013 0:47:34
Posty: 61
Z naszej strony możemy poinformować ze Netman się ciągle rozwija, aktualna wersja to już 1.27. Ciężko rozpisać wszystkie zmiany które zaszły od września więc napiszę tylko, że aktualnie pracujemy nad VLANami.
Zainteresowanych zapraszamy do działu cennik na naszej stronie - tam również zaszły zmiany


Na górę
Post: czw, 17 sty 2019 13:14:29 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Wyciszony literat
Wyciszony literat

Rejestracja: czw, 29 maja 2008 21:10:44
Posty: 868
podpowie ktoś jak podłożyć mapę google ? jednak przyzwyczajenie z google eartha przemawia na jego korzyść.


Na górę
Post: czw, 17 sty 2019 13:23:04 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodszy czytelnik
Młodszy czytelnik

Rejestracja: pt, 20 gru 2013 0:47:34
Posty: 61
Należy dodać dostawcę map z URLem:

a) Google Satellite : https://mts1.google.com/vt/[email protected]&hl=x-local&src=app&x={x}&y={y}&z={z}
b) Google Satellite z nazwami ulic: https://mts1.google.com/vt/[email protected]&hl=x-local&src=app&x={x}&y={y}&z={z}

Po przelogowaniu w prawym górnym rogu będzie dostępna nowa warstwa na mapie :)


Na górę
Post: czw, 17 sty 2019 13:29:09 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Wyciszony literat
Wyciszony literat

Rejestracja: czw, 29 maja 2008 21:10:44
Posty: 868
no właśnie miałem pisać że sobie poradziliśmy bo w pliku pomocy było ;)


Na górę
Post: ndz, 03 mar 2019 11:39:48 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodszy czytelnik
Młodszy czytelnik

Rejestracja: pt, 20 gru 2013 0:47:34
Posty: 61
W związku z licznymi zapytaniami chcielibyśmy poinformować, że od wersji 1.40 netman obsługuje geoportal. Wśród dostępnych warstw jest ta najbardziej oczekiwana - ortofotomapa. Gdyby ktoś potrzebował zintegrować lokalny geoportal (np. wojewódzki) z netmanem - prosimy o kontakt mailowy.


Na górę
Post: śr, 13 lis 2019 13:10:45 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Żółtodziób
Żółtodziób

Rejestracja: pn, 21 kwie 2008 23:15:14
Posty: 12
Hej, testuję sobie ten program, i na początek dwa pytania/uwagi? :
1) Jak wyświetlić mapę Geoportal z podkładem "Uzbrojenie terenu" ?
Załącznik:
orto.jpg
orto.jpg [ 72.75 KiB | Przejrzano 2297 razy ]

2) W Xbescie jest w sprzedaży kabel Aramid Z-XOTKtcdD 24J który posiada jedną tubę, kolorystyka jest standardowa jak w Telefonice od 1-12. Od 13 włókna kolory się powtarzają lecz dodatkowo są oznaczone czarnym paskiem. W programie brakuje możliwości utworzenia takiego standardu.


Na górę
Post: czw, 14 lis 2019 10:21:55 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Fanatyczny prenumerator
Fanatyczny prenumerator

Rejestracja: sob, 26 lis 2011 19:35:49
Posty: 476
Lokalizacja: Nowy Tomyśl
Czy wersja niejavowa będzie kiedyś dostępna?

_________________
Marek Haliniak
AS197892::MH8869-RIPE
TVK Nowy Tomyśl
http://tvk.smnt.pl


Na górę
Post: pt, 15 lis 2019 9:45:19 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodszy czytelnik
Młodszy czytelnik

Rejestracja: pt, 20 gru 2013 0:47:34
Posty: 61
mac5 pisze:
1) Jak wyświetlić mapę Geoportal z podkładem "Uzbrojenie terenu" ?


W obecnej wersji dostawcy map geoportal są dodani na sztywno. W nowej, 2.0 - użytkownik będzie miał możliwość samemu dodać mapy z różnych systemów gisowych. Netman 2.0 powinien pojawić się w okolicach nowego roku :)

mac5 pisze:
2) W Xbescie jest w sprzedaży kabel Aramid Z-XOTKtcdD 24J który posiada jedną tubę, kolorystyka jest standardowa jak w Telefonice od 1-12. Od 13 włókna kolory się powtarzają lecz dodatkowo są oznaczone czarnym paskiem. W programie brakuje możliwości utworzenia takiego standardu.


Tu również muszę odwołać do nadchodzącej wersji - w niej postaramy się dodać takie znakowania.

kayo pisze:
Czy wersja niejavowa będzie kiedyś dostępna?

Nie


Na górę
Post: sob, 21 gru 2019 16:39:11 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodszy czytelnik
Młodszy czytelnik

Rejestracja: pt, 20 gru 2013 0:47:34
Posty: 61
System Netman 2.0 jest już w fazie testów. Osoby/firmy chętne do testowania prosimy o kontakt mailowy na info @ wisoft.pl. Wersja 2.0 do działania wymaga Javy 11. Klucze licencyjne wersji 1.x będą działać w wersji 2 :)


Na górę
Post: czw, 20 lut 2020 14:24:59 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodszy czytelnik
Młodszy czytelnik

Rejestracja: pt, 20 gru 2013 0:47:34
Posty: 61
Osobom zainteresowanym polecamy dokumentację opisującą wszyskie możliwości 2giej wersji systemu. Jest bogata w screeny więc można sporo zobaczyć.
https://wisoft.pl/docs-v2-pl/


Na górę
Post: czw, 20 lut 2020 21:17:44 
Odpowiedz z cytatem
Offline
trzepakowy szaleniec
trzepakowy szaleniec

Rejestracja: wt, 06 lut 2007 13:29:28
Posty: 3742
wicherek pisze:
Osobom zainteresowanym polecamy dokumentację opisującą wszyskie możliwości 2giej wersji systemu. Jest bogata w screeny więc można sporo zobaczyć.
https://wisoft.pl/docs-v2-pl/

A jak mamy rozwiązaną informację o trasie włókna, tzn klikamy np początek danego włókna i informację jak dalej ono idzie, gdzie jak zmieniają się kolory/tuby.

_________________
po godzinach... http://suzuki.a-ng.eu/forum/viewtopic.php?f=28&t=6570


Na górę
Post: czw, 20 lut 2020 22:16:17 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodszy czytelnik
Młodszy czytelnik

Rejestracja: pt, 20 gru 2013 0:47:34
Posty: 61
należy kliknąć prawym klawiszem myszy na dane włókno/port do którego dane włókno dochodzi i wybrać opcję "pokaż przebieg". Pokazana zostanie trasa włókna od początku do końca z możliwością wydruku. Należy jednak pamiętać, że jeśli po drodze jest jakieś rozgałęzienie (splitter) to na nim trasa się kończy.


Na górę
Post: pt, 21 lut 2020 10:41:29 
Odpowiedz z cytatem
Offline
trzepakowy szaleniec
trzepakowy szaleniec

Rejestracja: wt, 06 lut 2007 13:29:28
Posty: 3742
ale pokaże zmianę kolorów pod drodze np?

_________________
po godzinach... http://suzuki.a-ng.eu/forum/viewtopic.php?f=28&t=6570


Na górę
Post: sob, 22 lut 2020 11:04:45 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodszy czytelnik
Młodszy czytelnik

Rejestracja: pt, 20 gru 2013 0:47:34
Posty: 61
przebieg włókna pokazywany jest w formie jak na screenie:

Obrazek


Na górę
Post: sob, 22 lut 2020 15:28:34 
Odpowiedz z cytatem
Offline
trzepakowy szaleniec
trzepakowy szaleniec

Rejestracja: wt, 17 lut 2009 0:15:58
Posty: 3124
Lokalizacja: Kraków
wicherek pisze:
przebieg włókna pokazywany jest w formie jak na screenie:

Obrazek

czyli nie pokazuje kolorów włókien na trasie ?


Na górę
Post: ndz, 23 lut 2020 1:49:44 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodszy czytelnik
Młodszy czytelnik

Rejestracja: pt, 20 gru 2013 0:47:34
Posty: 61
hub_lan pisze:
wicherek pisze:
przebieg włókna pokazywany jest w formie jak na screenie:

Obrazek

czyli nie pokazuje kolorów włókien na trasie ?



już pokazuje - jak niżej :)
Obrazek


Na górę
Post: wt, 14 kwie 2020 18:23:27 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodszy czytelnik
Młodszy czytelnik

Rejestracja: ndz, 04 paź 2015 13:33:09
Posty: 59
czy program pokazuje schemat optyczny ?


Na górę
Post: pt, 17 kwie 2020 11:29:34 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodszy czytelnik
Młodszy czytelnik

Rejestracja: pt, 20 gru 2013 0:47:34
Posty: 61
tak, po wejściu we właściwości dowolnego elementu na mapie (np. słupa) widzimy wszystkie wiszące na nim kable z możliwością określenia szczegółowości (włokna/tuby/całe kable) i połączenia między nimi


Na górę
Post: czw, 21 maja 2020 14:57:43 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik
Awatar użytkownika

Rejestracja: śr, 09 cze 2010 18:48:04
Posty: 1285
Lokalizacja: Suwałki
A u mnie na 2 serwerach sprawdzone i jest zonk, oba debian 10, i wywala błąd: Error during DB creation...
Uprawnienia zmieniałem , logowałem się jako root i nic.

_________________
AS198408; BT2299-RIPE
IRCNET: #mikrotik.pl
URL: http://bgp4.pl
URL: http://emouse.pl


Na górę
Post: pn, 25 maja 2020 15:58:10 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodszy czytelnik
Młodszy czytelnik

Rejestracja: pt, 20 gru 2013 0:47:34
Posty: 61
MethOd pisze:
A u mnie na 2 serwerach sprawdzone i jest zonk, oba debian 10, i wywala błąd: Error during DB creation...
Uprawnienia zmieniałem , logowałem się jako root i nic.


Problem został znaleziony i jest już naprawiony. Prosze ponownie pobrać paczkę z naszej strony.


Na górę
Post: pn, 25 maja 2020 23:07:40 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodszy czytelnik
Młodszy czytelnik

Rejestracja: czw, 04 kwie 2013 20:43:58
Posty: 62
dobra wiadomość bo zrezygnowałem z instalacji z powodu problemów i braku czasu
jak teraz ruszy dam znać

_________________
__________
malyak


Na górę
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat  Odpowiedz w temacie
Przejdź na stronę Poprzednia 1 2 3 Następna


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Dzisiaj jest pt, 05 cze 2020 12:28:31

Strefa czasowa UTC+02:00

Moderatorzy: Administratorzy, Moderatorzy

Nakarm glodne dziecko - wejdz na strone www.Pajacyk.pl


Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
SubSilver2 modified for Trzepak.pl by Colir
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl