Trzepak.pl


Nowy temat  Odpowiedz w temacie
Autor Wiadomość
Post: pt, 02 mar 2012 10:18:22 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Żółtodziób
Żółtodziób

Rejestracja: pt, 02 mar 2012 10:09:03
Posty: 13
Witam,

Korzystam z LMS 1.11.8 Belus. Na formularzu umowy z klientem chciałem umieścić pole z numerem telefonu klienta, lecz {$customerinfo.phone} nie działa - nie zwraca żadnej wartości. W jaki sposób mogę pobrać numer klienta z bazy?

Druga sprawa:
Czy da się automatycznie obliczyć czas trwania umowy w miesiącach (na podstawie dat wprowadzonych w pola Okres od:__ do:__) i wypisać go na formularzu umowy?


Na górę
Post: pn, 31 paź 2016 0:06:14 
Odpowiedz z cytatem
Offline
trzepakowy master
trzepakowy master

Rejestracja: śr, 12 mar 2008 16:12:35
Posty: 8419
Witam

Odgrzeję trochę kotleta dla wersji git:

Czy ktoś podpowie jak w szablonie w prosty sposób dodać pole telefonu klienta? Wiem że trzeba dodać odpowiednie zapytanie do tabeli customercontacts w pliku engine lub plugin lecz bazy danych to nie moja branża :)

_________________
www.fiberion.pl


Na górę
Post: pn, 31 paź 2016 9:12:18 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Żółtodziób
Żółtodziób

Rejestracja: pt, 02 mar 2012 10:09:03
Posty: 13
Żebyś nie czekał na odpowiedź w nieskończoność, podzielę się tym, co udało mi się wykombinować na moim szablonie. Numery tel. wyciągam formułką:
Kod:
{foreach from=$customerinfo.contacts item=item}
{if $item.phone}{$item.phone}{if $item.name} ({$item.name|truncate:"40":"...":true}){/if}<BR>{/if}
{/foreach}

Nie trzeba edytować żadnych dodatkowych plików, wystarczy to wkleić w template w miejscu, gdzie chcesz, żeby na dokumencie widoczny był numer telefonu.


Na górę
Post: pn, 31 paź 2016 10:14:19 
Odpowiedz z cytatem
Offline
trzepakowy master
trzepakowy master

Rejestracja: śr, 12 mar 2008 16:12:35
Posty: 8419
Dziękuję :)

_________________
www.fiberion.pl


Na górę
Post: pn, 01 paź 2018 17:37:35 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Leniwy eseista
Leniwy eseista

Rejestracja: pt, 30 mar 2012 20:46:19
Posty: 740
Lokalizacja: PL
Trochę odgrzeję,

1. czy ktoś wie jak wyciągnąć numer ale z Konta voip na karcie klienta ? :)

oraz

2. jak wyciągnąć datę z terminarza z karty klienta ? :)

potrzebuje do szablonu wrzucić


Na górę
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat  Odpowiedz w temacie


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 4 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Dzisiaj jest ndz, 16 gru 2018 5:18:52

Strefa czasowa UTC+02:00

Moderatorzy: Administratorzy, Moderatorzy

Nakarm glodne dziecko - wejdz na strone www.Pajacyk.pl


Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
SubSilver2 modified for Trzepak.pl by Colir
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl