Trzepak.pl


Nowy temat  Odpowiedz w temacie
Autor Wiadomość
Post: wt, 29 sty 2013 17:55:33 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Powieściopisarz
Powieściopisarz

Rejestracja: wt, 17 lut 2009 1:37:06
Posty: 1771
Dzisiaj wpadłem na pomysł, żeby dodać do LMSa linki do szybkiego uruchamiania Winboxa. Wrzuciłem więc w kod strony cos takiego:
Kod:
<a href="winbox://192.168.0.112"><img src="img/WinboxSmall.png"></a> 
i chcialem nauczyć Firefoxa żeby otwierał linki winbox:// w odpowiednim programie. Otworzyłem więc about:config, obiecałem że będę grzeczny i analogicznie np. do gg:// dodałem dwa wpisy:
Kod:
network.protocol-handler.external.winbox = true
network.protocol-handler.app.winbox = moja/sciezka/do/winbox.exe

Niestety FF wciąż uparcie twierdzi że:
Kod:
Nieznany protokół
Firefox nie jest w stanie otworzyć tego adresu, ponieważ protokół "winbox" nie jest przypisany do żadnego programu.
Aby otworzyć ten adres, może być konieczna instalacja innego programu.

Czy coś przeoczyłem?


Na górę
Post: pn, 04 lut 2013 0:20:12 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Administrator
Administrator
Awatar użytkownika

Rejestracja: ndz, 28 sie 2005 18:08:11
Posty: 1793
Musisz dodać wpis do rejestru:

Cytuj:
REGEDIT4

[HKEY_CLASSES_ROOT\foo]
@="URL:foo Protocol"
"URL Protocol"=""

[HKEY_CLASSES_ROOT\foo\shell]

[HKEY_CLASSES_ROOT\foo\shell\open]

[HKEY_CLASSES_ROOT\foo\shell\open\command]
@="\"C:\\Program Files\\Application\\program.exe\" \"%1\""

Zamień foo na winbox i ścieżkę do pliku też (choć i tak firefox raz jeszcze zapyta o lokalizację...

_________________
Pozdrawiam,
Colir
--
Startupy.co - polskie forum o startupach


Na górę
Post: pn, 04 lut 2013 16:40:53 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Powieściopisarz
Powieściopisarz

Rejestracja: wt, 17 lut 2009 1:37:06
Posty: 1771
Zapomniałem dodać że lecę na Debianie z Gnome 2.6 a nie na Windzie ;)


Na górę
Post: pn, 19 cze 2017 2:03:27 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik

Rejestracja: ndz, 09 lip 2006 0:28:21
Posty: 1193
Lokalizacja: Kock
Odgrzeje troche watek....

ktos wie jak to zrobic by na stronce na komputerze czyli np na lokalnej www zrobic link ktory by otwieral winboxa o danym ip loginie i hasle?


Na górę
Post: pn, 19 cze 2017 8:35:30 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Wyciszony literat
Wyciszony literat
Awatar użytkownika

Rejestracja: śr, 24 kwie 2013 18:07:46
Posty: 904
Lokalizacja: Myszków
Z loginem i hasłem nie przejdzie, nie ma jak podać tych danych w URL.
Była kiedyś aplikacja Mini-Winbox-URL-Scheme-Handler_v0.8.16.zip ale zginęła w czeluściach internetu a strona autora jest niedostępna.

_________________
http://www.morawiec.info - taki tam sobie blog


Na górę
Post: pn, 19 cze 2017 12:53:19 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Powieściopisarz
Powieściopisarz

Rejestracja: wt, 17 lut 2009 1:37:06
Posty: 1771
na linuxie polecenie wine winbox.exe IP admin pass działało


Na górę
Post: pn, 19 cze 2017 19:40:08 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Wyciszony literat
Wyciszony literat
Awatar użytkownika

Rejestracja: śr, 24 kwie 2013 18:07:46
Posty: 904
Lokalizacja: Myszków
Polecenie z linii poleceń to i na Windowsie działa, ale przeglądarka nie jest w stanie przekazać argumentów poprzez url, winbox://10.10.10.1/user/pass czy w innym stylu.

_________________
http://www.morawiec.info - taki tam sobie blog


Na górę
Post: pn, 19 cze 2017 20:48:01 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Moderator
Moderator
Awatar użytkownika

Rejestracja: czw, 18 lis 2010 9:00:53
Posty: 3205
Lokalizacja: Mazury
Troche czasu nie mam, ale znalazłem coś takiego:
https://developer.mozilla.org/en-US/docs/Web-based_protocol_handlers
http://kb.mozillazine.org/Register_protocol

Powinno coś Was na kierować, w którym kierunku iść, dajcie znać z rezultatu.

_________________
http://kazuko.pl - moje spojrzenie na sieć ☚☜☚☜


Na górę
Post: śr, 21 cze 2017 23:38:57 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Starszy czytelnik
Starszy czytelnik

Rejestracja: pt, 24 cze 2016 14:38:41
Posty: 171
Lokalizacja: Poznań
Robisz skrypt gdzie wywołujesz winbox z parametrami a pod IP parsujesz parametr z linku.
Mam tak i działa.

Wysłane z mojego XT1562 przy użyciu Tapatalka


Na górę
Post: śr, 21 cze 2017 23:40:21 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Starszy czytelnik
Starszy czytelnik

Rejestracja: pt, 24 cze 2016 14:38:41
Posty: 171
Lokalizacja: Poznań
I jeszcze jest dodatek do Firefoxa IP protocols. Ja sobie tam podpiolem mój Winboxhandler

Wysłane z mojego XT1562 przy użyciu Tapatalka


Na górę
Post: pt, 23 cze 2017 12:12:13 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Moderator
Moderator
Awatar użytkownika

Rejestracja: czw, 18 lis 2010 9:00:53
Posty: 3205
Lokalizacja: Mazury
A jest jakaś możliwość przekazania do winboxa już zaszyfrowanego hasła?

_________________
http://kazuko.pl - moje spojrzenie na sieć ☚☜☚☜


Na górę
Post: pt, 30 cze 2017 7:56:06 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Starszy czytelnik
Starszy czytelnik

Rejestracja: pt, 24 cze 2016 14:38:41
Posty: 171
Lokalizacja: Poznań
Nie ma

Wysłane z mojego XT1562 przy użyciu Tapatalka


Na górę
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat  Odpowiedz w temacie


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Dzisiaj jest pt, 15 gru 2017 10:23:40

Strefa czasowa UTC+02:00

Moderatorzy: Administratorzy, Moderatorzy

Nakarm glodne dziecko - wejdz na strone www.Pajacyk.pl


Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
SubSilver2 modified for Trzepak.pl by Colir
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl