Trzepak.pl

Regulamin forum


Wypowiedzi muszą stosować się do zasad ogólnie przyjętej "netykiety" wynikającej z dokumentu RFC 1855, zamieszczonego pod tym adresem:
http://www.ietf.org/rfc/rfc1855.txt
Osoby wypowiadające się tu "zawodowo" proszone są o logowanie się swoim imieniem i nazwiskiem, a w stopce ich wypowiedzi wskazane jest przedstawienie danych adresowych łącznie z linkiem do strony głównej przedsiębiorstwa lub organizacji, którą reprezentują.
Umieszczanie informacji reklamowych w wypowiedzi i w stopce nie jest wskazane a moderatorzy mogą ingerować usuwając takie posty w sposób nie podlegający dyskusji.



Nowy temat  Odpowiedz w temacie
Autor Wiadomość
Post: ndz, 12 kwie 2020 20:43:59 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Subskrybent
Subskrybent

Rejestracja: pn, 20 maja 2013 7:08:48
Posty: 368
Witam jakie ceny orientacyjnie orange płaci za dzierzawe od operatora infrastruktury wiem że płacą od klienta jakie to są stawki ?


Na górę
Post: pn, 13 kwie 2020 21:11:38 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Wyciszony literat
Wyciszony literat

Rejestracja: czw, 29 maja 2008 21:10:44
Posty: 868
a masz kontakt do handlowca z którym idzie załatwić taki deal ? ja nie widziałem żeby od kogoś dzierżawili :(


Na górę
Post: ndz, 26 kwie 2020 12:08:53 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Subskrybent
Subskrybent

Rejestracja: pn, 20 maja 2013 7:08:48
Posty: 368
Jasne jedyny wymóg mieć sieć w gponie najlepiej na huawei i mieć w zasięgu 10000 mieszkań


Na górę
Post: wt, 28 kwie 2020 15:59:34 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Wyciszony literat
Wyciszony literat

Rejestracja: czw, 29 maja 2008 21:10:44
Posty: 868
mnie interesuje spylenie sieci światłowodowej na budynku ze 170hp, a nie żeby na swoich aktywach im dawać do klientów i na koniec może jeszcze robić za muzina i podpinając im klientów.
Więc jak ? masz nie masz ?:>


Na górę
Post: śr, 29 kwie 2020 9:45:21 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Żółtodziób
Żółtodziób

Rejestracja: śr, 29 kwie 2020 9:36:03
Posty: 16
gakusei pisze:
mnie interesuje spylenie sieci światłowodowej na budynku ze 170hp, a nie żeby na swoich aktywach im dawać do klientów i na koniec może jeszcze robić za muzina i podpinając im klientów.
Więc jak ? masz nie masz ?:>


170hp ? Zapomnij o dzierżawie. Jak byś miał z 20k podłączonych klientów to może, zaznaczam może by z Tobą rozmawiali. Jedyne co możesz uzyskać to jednorazową kwotę za umożliwienie im podłączenia się do twojej sieci i świadczenia swoich usług.


Na górę
Post: czw, 30 kwie 2020 22:39:21 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Wyciszony literat
Wyciszony literat

Rejestracja: czw, 29 maja 2008 21:10:44
Posty: 868
Max P - cytujesz mnie ale chyba nie czytając :P ...napisałem wyraźnie że nie chcę dzierżawić "spylenie sieci" = sprzedanie :)


Na górę
Post: sob, 02 maja 2020 18:21:04 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Mistrz pióra
Mistrz pióra

Rejestracja: czw, 10 lis 2011 17:44:20
Posty: 2182
Lokalizacja: W-wa
Raczej nikt tego nie kupi. Operatorzy wiedza, ze trzeba wykonac infrastrukture na nowych budynkach. Budynek oddany do uzytkowania bedzie i przejmie to wspolnota. Zaden operator na taki deal nie pojdzie.


Na górę
Post: sob, 02 maja 2020 21:34:10 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Wyciszony literat
Wyciszony literat

Rejestracja: czw, 29 maja 2008 21:10:44
Posty: 868
może spytaj jak wyglądają fakty... jestem notarialnym właścicielem na wyłączność


Na górę
Post: pn, 04 maja 2020 22:56:05 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obserwator
Obserwator

Rejestracja: pn, 21 kwie 2014 21:19:51
Posty: 43
gakusei pisze:
może spytaj jak wyglądają fakty... jestem notarialnym właścicielem na wyłączność


I co z tego.
Jak ktoś będzie chciał to wejdzie na ten Twój notarialny kabel po wyregulowaniu Cię przez UKE.


Na górę
Post: wt, 05 maja 2020 9:54:27 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Żółtodziób
Żółtodziób

Rejestracja: śr, 29 kwie 2020 9:36:03
Posty: 16
gakusei pisze:
Max P - cytujesz mnie ale chyba nie czytając :P ...napisałem wyraźnie że nie chcę dzierżawić "spylenie sieci" = sprzedanie :)


Dlatego Cię uświadamiam że operator na to nie pójdzie. Robiłem u jednego dużego operatora i wiem jak to wygląda. Poza tym mogą skierować sprawę do UKE że nie chcesz w ramach megaustawy udostępnić infrastruktury w budynku.


Na górę
Post: czw, 07 maja 2020 21:48:01 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Wyciszony literat
Wyciszony literat

Rejestracja: czw, 29 maja 2008 21:10:44
Posty: 868
ale wy wszyscy wszystko wiecie .... :) .... nie ma tematu bo zamiast panowie dopytać, to wy wyrokujecie :). Mieliście Wy w ogóle styczność z UKE :>?


Na górę
Post: pt, 08 maja 2020 13:46:53 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Mistrz pióra
Mistrz pióra

Rejestracja: czw, 10 lis 2011 17:44:20
Posty: 2182
Lokalizacja: W-wa
Oczywiscie. Dlatego po przejechaniu sie raz na tego typu "okazji" nie bede wchodzil w tego typu interesy. Zaraz po zakupie przyjdzie duzy OP i zmusi mnie do udostepnienia tej infrastruktury. Jezeli na budynku nie ma innej infrastruktury niz Twoja, to znaczy ze to jest infrastruktura wybudowana na potrzeby telekomunikacyjne tego budynku. Nawet jezeli powstalo to przed wejsciem w zycie megaustawy, to UKE z duzym OPem zmusic moga nabywce do udostepnienia.
Jezeli moge za cos zaplacic, to za kazdego klienta, ktory ma Umowe, albo ja podpisze w tym budynku. Wirtualne puste gniazdka nie sa dla mnie inwestycja.


Na górę
Post: pn, 11 maja 2020 9:07:34 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Powieściopisarz
Powieściopisarz

Rejestracja: pt, 21 paź 2005 11:38:47
Posty: 1941
Lokalizacja: k/Rzeszowa
Ok, no to u mnie zrobili nowe bloki i lokalny OP na swój koszt okablował, kable schodza się do jego szafy, nie możliwości pociągnięcia nowych kabli. Klienci chcą się przyłączyć. Jak to ugryźć?


Na górę
Post: wt, 12 maja 2020 4:58:27 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Leniwy eseista
Leniwy eseista

Rejestracja: wt, 18 lis 2003 22:54:41
Posty: 599
Jak nowe bloki to "budowniczy" powinien wykonać w każdym lokalu odpowiednie instalacje wg. nowych przepisów. Jak ich nie ma to nawet sami mieszkańcy powinni go pociągnąć na kasę.


Na górę
Post: śr, 13 maja 2020 9:17:28 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Żółtodziób
Żółtodziób

Rejestracja: śr, 29 kwie 2020 9:36:03
Posty: 16
Łukasz Witek pisze:
Ok, no to u mnie zrobili nowe bloki i lokalny OP na swój koszt okablował, kable schodza się do jego szafy, nie możliwości pociągnięcia nowych kabli. Klienci chcą się przyłączyć. Jak to ugryźć?


Tak jak kolega napisał, to deweloper jest zobowiązany do wykonania wewnętrznej sieci w bloku. Następnie sieć ta przechodzi na własność wspólnoty mieszkaniowej która powinna umożliwić każdemu zainteresowanemu operatorowi dostęp do niej przez punkt styku. Jeśli jak mówisz tego nie zrobił a wykonał to jakiś operator to teraz każdy kolejny operator będzie wchodził na blok i robił swoją sieć czyli będzie burdel totalny jak w starych kamienicach i blokowiskach z czasów PRL-u. Może jeszcze pójść w dzierżawę sieci ale w praktyce taki np Orange oleje temat i mieszkańcy będą skazani na usługi i ceny tylko jednego operatora.


Na górę
Post: czw, 14 maja 2020 8:54:49 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Subskrybent
Subskrybent

Rejestracja: czw, 19 mar 2015 11:58:53
Posty: 309
Operator na budynku musi wpuścić na swoje kable innego ISP. Oczywiście odpłatnie.
W najgorszym razie można się bujać w UKE.
https://bip.uke.gov.pl/decyzje/dostep-d ... ch,29.html


Na górę
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat  Odpowiedz w temacie


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Dzisiaj jest pt, 05 cze 2020 11:22:41

Strefa czasowa UTC+02:00

Moderatorzy: Administratorzy, Moderatorzy

Nakarm glodne dziecko - wejdz na strone www.Pajacyk.pl


Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
SubSilver2 modified for Trzepak.pl by Colir
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl