Trzepak.pl


Nowy temat  Odpowiedz w temacie
Przejdź na stronę 1 2 Następna
Autor Wiadomość
Post: pt, 06 lip 2018 0:22:07 
   Tytuł: Mimosa B24
Odpowiedz z cytatem
Offline
Wyciszony literat
Wyciszony literat
Awatar użytkownika

Rejestracja: pt, 30 lip 2004 23:29:52
Posty: 944
Lokalizacja: Wrocław
ma ktoś link na tym wynalazku mimosa B24 ?
Jakie wrażenia ?

_________________
-------------------
ANS


Na górę
Post: ndz, 08 lip 2018 8:27:18 
   Tytuł: Re: Mimosa B24
Odpowiedz z cytatem
Offline
trzepakowy szaleniec
trzepakowy szaleniec

Rejestracja: wt, 06 lut 2007 13:29:28
Posty: 3460
Mamy na 2km, działać, działa jak radiolinia. Na większy dystans się raczej nie nada, bo nawet tutaj przy ulewie rozpina link.


Załączniki:
Komentarz: Wczorajszy deszcz.
Bez tytułu.png
Bez tytułu.png [ 52.08 KiB | Przejrzano 1431 razy ]

_________________
po godzinach... http://suzuki.a-ng.eu/forum/viewtopic.php?f=28&t=6570
Na górę
Post: czw, 12 lip 2018 0:53:57 
   Tytuł: Re: Mimosa B24
Odpowiedz z cytatem
Offline
Wyciszony literat
Wyciszony literat
Awatar użytkownika

Rejestracja: pt, 30 lip 2004 23:29:52
Posty: 944
Lokalizacja: Wrocław
jakie opóźnienia na linku, czy ping jak np w SIAE czy innej radiolini czyli jakieś 0,5ms ?
Da rade tym pchnąć TV ?
Czy wspiera jambo frames ?
pozdro

_________________
-------------------

ANS


Na górę
Post: czw, 12 lip 2018 8:31:48 
   Tytuł: Re: Mimosa B24
Odpowiedz z cytatem
Offline
trzepakowy szaleniec
trzepakowy szaleniec

Rejestracja: wt, 06 lut 2007 13:29:28
Posty: 3460
Opóźnienia poniżej 1ms, co do tv nie wiem

_________________
po godzinach... http://suzuki.a-ng.eu/forum/viewtopic.php?f=28&t=6570


Na górę
Post: pn, 16 lip 2018 13:56:02 
   Tytuł: Re: Mimosa B24
Odpowiedz z cytatem
Offline
Leniwy eseista
Leniwy eseista
Awatar użytkownika

Rejestracja: śr, 09 mar 2016 10:22:39
Posty: 687
Lokalizacja: P.W Batna
przeczochrał już ktoś może TV po B24 ?
jakieś opinie?
:hmm:

_________________
www.anteny24.pl


Na górę
Post: śr, 25 lip 2018 0:21:49 
   Tytuł: Re: Mimosa B24
Odpowiedz z cytatem
Offline
Czytelnik
Czytelnik

Rejestracja: czw, 17 sty 2013 14:26:49
Posty: 131
Ten sprzęt to jakaś zabawka i nie nazywajcie tego radiolinią Bo radiolinie przepuszczają prędkości takie na jaką się spinają :D A to ustrojstwo B24 spina się ładnie pięknie 1560/1300 a przepchać można ledwo 500 Mbps i to nie w symetryku, Chyba ze na 150 m to coś z tego może być. Mam ten link na ok 1500 m i nie poleciłbym nikomu.


Na górę
Post: śr, 25 lip 2018 9:15:20 
   Tytuł: Re: Mimosa B24
Odpowiedz z cytatem
Offline
Leniwy eseista
Leniwy eseista
Awatar użytkownika

Rejestracja: śr, 09 mar 2016 10:22:39
Posty: 687
Lokalizacja: P.W Batna
Centrum pisze:
Ten sprzęt to jakaś zabawka i nie nazywajcie tego radiolinią Bo radiolinie przepuszczają prędkości takie na jaką się spinają :D A to ustrojstwo B24 spina się ładnie pięknie 1560/1300 a przepchać można ledwo 500 Mbps i to nie w symetryku, Chyba ze na 150 m to coś z tego może być. Mam ten link na ok 1500 m i nie poleciłbym nikomu.


Możesz wrzucić jakieś screeny z ustawień/sygnałów itd.. ?

_________________
www.anteny24.pl


Na górę
Post: śr, 25 lip 2018 9:17:54 
   Tytuł: Re: Mimosa B24
Odpowiedz z cytatem
Offline
trzepakowy szaleniec
trzepakowy szaleniec

Rejestracja: wt, 06 lut 2007 13:29:28
Posty: 3460
no prędkość do rate to słabo wypada
Test tcp


Załączniki:
Zrzut ekranu 2018-07-25 09.15.31.png
Zrzut ekranu 2018-07-25 09.15.31.png [ 186.28 KiB | Przejrzano 1045 razy ]

_________________
po godzinach... http://suzuki.a-ng.eu/forum/viewtopic.php?f=28&t=6570
Na górę
Post: śr, 25 lip 2018 9:22:06 
   Tytuł: Re: Mimosa B24
Odpowiedz z cytatem
Offline
Leniwy eseista
Leniwy eseista
Awatar użytkownika

Rejestracja: śr, 09 mar 2016 10:22:39
Posty: 687
Lokalizacja: P.W Batna
A czemu tylko 20MHz pasma ? Nie potrzebujesz większej prędkości ? :D

_________________
www.anteny24.pl


Na górę
Post: śr, 25 lip 2018 9:49:18 
   Tytuł: Re: Mimosa B24
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodociany subskrybent
Młodociany subskrybent

Rejestracja: pn, 06 lut 2012 16:54:07
Posty: 254
Lokalizacja: Kraków
i 4db tx?


Na górę
Post: śr, 25 lip 2018 10:38:17 
   Tytuł: Re: Mimosa B24
Odpowiedz z cytatem
Offline
trzepakowy szaleniec
trzepakowy szaleniec

Rejestracja: wt, 06 lut 2007 13:29:28
Posty: 3460
Daję tyle pasma ile potrzebuję przepustowości, tu obecnie nie potrzebuję więcej. Nie walę linków w 40/80mhz bo tak się da.

A tx power może być większy?


Załączniki:
Zrzut ekranu 2018-07-25 10.36.42.png
Zrzut ekranu 2018-07-25 10.36.42.png [ 69.38 KiB | Przejrzano 1018 razy ]

_________________
po godzinach... http://suzuki.a-ng.eu/forum/viewtopic.php?f=28&t=6570
Na górę
Post: czw, 26 lip 2018 3:21:07 
   Tytuł: Re: Mimosa B24
Odpowiedz z cytatem
Offline
Czytelnik
Czytelnik

Rejestracja: czw, 17 sty 2013 14:26:49
Posty: 131
max +4db wiecej nawet się nie da na poland Licensed. Ogólnie zabawka nie daje rady u mnie ustawiona 2x80 i porażka... Jednak tą mimose radiolinią nie można nazwać, radiolinia na tyle ile się spina tyle przekazuje jak np SIAE których mam kilkanaście sztuk! I tu me się podoba spina się na 436Mbps i wiem ze tyle mam!@! a nie spina się mimosa B24 na 1560/1300 i mam w porywach max ok 200Mbps. I to eter czysty w tej lokalizacji w promieniu 30km żadnej radioli na 24Ghz. PORAŻKA!


Załączniki:
MIMOSA SYGNAL.jpg
MIMOSA SYGNAL.jpg [ 121.54 KiB | Przejrzano 991 razy ]
Na górę
Post: czw, 26 lip 2018 11:06:31 
   Tytuł: Re: Mimosa B24
Odpowiedz z cytatem
Offline
Leniwy eseista
Leniwy eseista
Awatar użytkownika

Rejestracja: śr, 09 mar 2016 10:22:39
Posty: 687
Lokalizacja: P.W Batna
Ja to uważam, że te anteny są niedowizowane, bo masz strasznie dużą niesymetrię w parametrach ...
520/1300 ?:D

A jakie sygnały masz po drugiej stronie ?

_________________
www.anteny24.pl


Na górę
Post: pn, 30 lip 2018 11:18:48 
   Tytuł: Re: Mimosa B24
Odpowiedz z cytatem
Offline
Czytelnik
Czytelnik

Rejestracja: czw, 17 sty 2013 14:26:49
Posty: 131
aBaZ pisze:
Ja to uważam, że te anteny są niedowizowane, bo masz strasznie dużą niesymetrię w parametrach ...
520/1300 ?:D

A jakie sygnały masz po drugiej stronie ?


No po drugiej stronie -68 i nie mogę nic z tym zrobić... Walczyliśmy 2 dni... Co ciekawe z SIAE na 12km poszło gładko i to w ok 1h. A tu z ta mimosą nie moge na drugim linku zejsć poniżej -68dBm gdzie target wskazuje na - 55 przy tych 1600m.


Na górę
Post: pn, 30 lip 2018 11:25:43 
   Tytuł: Re: Mimosa B24
Odpowiedz z cytatem
Offline
Leniwy eseista
Leniwy eseista
Awatar użytkownika

Rejestracja: śr, 09 mar 2016 10:22:39
Posty: 687
Lokalizacja: P.W Batna
@Centrum - słuchaj... proponuje żebyś skontaktował się bezpośrednio z Mimosa - tam na stronie jest chat, na którym możesz bezpośrednio zadać pytanie albo opisać problem.

Mimosa dba o swoich klientów, a tym bardziej lubią takie zagwostki, więc na pewno pomogą Ci online w tej kwestii...


Osobiście uważam, że nie powinno być takich różnic w sygnałach...

_________________
www.anteny24.pl


Na górę
Post: wt, 31 lip 2018 1:56:29 
   Tytuł: Re: Mimosa B24
Odpowiedz z cytatem
Offline
Czytelnik
Czytelnik

Rejestracja: śr, 12 lis 2008 23:57:31
Posty: 144
Lokalizacja: Konin
Mam w jednej lokalizacji AF24, chcę założyć mimose B24, nie będzie się zakłócać ? Bo w sumie te same częstotliwości


Na górę
Post: wt, 31 lip 2018 11:01:44 
   Tytuł: Re: Mimosa B24
Odpowiedz z cytatem
Offline
trzepakowy szaleniec
trzepakowy szaleniec

Rejestracja: wt, 06 lut 2007 13:29:28
Posty: 3460
nie powinno, częstotliwość możesz ustawić inną.

_________________
po godzinach... http://suzuki.a-ng.eu/forum/viewtopic.php?f=28&t=6570


Na górę
Post: sob, 04 sie 2018 20:43:54 
   Tytuł: Re: Mimosa B24
Odpowiedz z cytatem
Offline
Czytelnik
Czytelnik

Rejestracja: czw, 17 sty 2013 14:26:49
Posty: 131
aBaZ pisze:
@Centrum - słuchaj... proponuje żebyś skontaktował się bezpośrednio z Mimosa - tam na stronie jest chat, na którym możesz bezpośrednio zadać pytanie albo opisać problem.

Mimosa dba o swoich klientów, a tym bardziej lubią takie zagwostki, więc na pewno pomogą Ci online w tej kwestii...


Osobiście uważam, że nie powinno być takich różnic w sygnałach...



W obecnej chwili po wizowaniu jedna antena target -52 a udało sie ustawić -53 druga antena target -56 ustawione -57 i straszna lipa 780/293Mbps ;/ tosz to straszne co ciekawe wyłącze siae na chwile która jest 20m dalej i wysyła w innym kierunku i z automatu dostaje 1300/1300Mbps ;/ skakałem po kanałach już wszystkie możliwości zrobiłem = MIMOSA B24 LIPNY SPRZET I NIE RADZI SOBIE JAK W OKOLICY jest chociażby jedna szt SIAE?


Na górę
Post: sob, 04 sie 2018 20:46:47 
   Tytuł: Re: Mimosa B24
Odpowiedz z cytatem
Offline
Czytelnik
Czytelnik

Rejestracja: czw, 17 sty 2013 14:26:49
Posty: 131
Co ciekawe w jednej z miejscowości 40km dalej mam 4x siae wiszące ok 2 m od siebie każda wchodzą sobie na kanały i zero problemów. Pełne prędkości wyciągam czyli 436/436Mbps non stop. ? Wytłumaczy mi ktoś? czyżby siae miało w uj... lepszą elektronikę? od Mimosy B24 eh... a tak ją każdy sprzedawca polecał ze to radiolinia ze zero problemów na 1.5km idealna... hehe....


Na górę
Post: ndz, 19 sie 2018 13:58:02 
   Tytuł: Re: Mimosa B24
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodociany subskrybent
Młodociany subskrybent

Rejestracja: ndz, 21 wrz 2008 15:14:49
Posty: 205
Czy jeszcze ktoś korzysta z B24 - zastanawiam się na kupnem na około 2,8 km - czy sobie to odpuścić?
Poproszę o opinię ludzi, którzy tego używają ...


Na górę
Post: pn, 20 sie 2018 20:17:41 
   Tytuł: Re: Mimosa B24
Odpowiedz z cytatem
Offline
Leniwy eseista
Leniwy eseista

Rejestracja: ndz, 27 cze 2010 17:01:17
Posty: 526
Lokalizacja: Poznań
Centrum pisze:
aBaZ pisze:
@Centrum - słuchaj... proponuje żebyś skontaktował się bezpośrednio z Mimosa - tam na stronie jest chat, na którym możesz bezpośrednio zadać pytanie albo opisać problem.

Mimosa dba o swoich klientów, a tym bardziej lubią takie zagwostki, więc na pewno pomogą Ci online w tej kwestii...


Osobiście uważam, że nie powinno być takich różnic w sygnałach...



W obecnej chwili po wizowaniu jedna antena target -52 a udało sie ustawić -53 druga antena target -56 ustawione -57 i straszna lipa 780/293Mbps ;/ tosz to straszne co ciekawe wyłącze siae na chwile która jest 20m dalej i wysyła w innym kierunku i z automatu dostaje 1300/1300Mbps ;/ skakałem po kanałach już wszystkie możliwości zrobiłem = MIMOSA B24 LIPNY SPRZET I NIE RADZI SOBIE JAK W OKOLICY jest chociażby jedna szt SIAE?

Na antenach (elektronice) mimosa 24 jest opis low lub high?


Na górę
Post: wt, 21 sie 2018 10:08:14 
   Tytuł: Re: Mimosa B24
Odpowiedz z cytatem
Offline
Leniwy eseista
Leniwy eseista
Awatar użytkownika

Rejestracja: śr, 09 mar 2016 10:22:39
Posty: 687
Lokalizacja: P.W Batna
Nie ma żadnego opisu.... jest tylko jeden model Mimosa B24 :)

_________________
www.anteny24.pl


Na górę
Post: śr, 22 sie 2018 7:18:52 
   Tytuł: Re: Mimosa B24
Odpowiedz z cytatem
Offline
Leniwy eseista
Leniwy eseista

Rejestracja: ndz, 27 cze 2010 17:01:17
Posty: 526
Lokalizacja: Poznań
To rewelacyjna radiolinia jest...teraz przynajmniej wiadomo dlaczego kolega ma problemy.


Na górę
Post: śr, 22 sie 2018 9:22:29 
   Tytuł: Re: Mimosa B24
Odpowiedz z cytatem
Offline
Leniwy eseista
Leniwy eseista
Awatar użytkownika

Rejestracja: śr, 09 mar 2016 10:22:39
Posty: 687
Lokalizacja: P.W Batna
Problemy ? :D

Osobiście testowałem to w terenie na 1,5 km ... Zaje***cie działa :)

Wrzucę Wam wyniki testów :polacmu:

_________________
www.anteny24.pl


Na górę
Post: śr, 22 sie 2018 11:59:39 
   Tytuł: Re: Mimosa B24
Odpowiedz z cytatem
Offline
Czytelnik
Czytelnik

Rejestracja: czw, 17 sty 2013 14:26:49
Posty: 131
aBaZ pisze:
Problemy ? :D

Osobiście testowałem to w terenie na 1,5 km ... Zaje***cie działa :)

Wrzucę Wam wyniki testów :polacmu:


Haha noo to postaw obok niej 1 x SIAE 24 i zobaczysz co się z nią zacznie dziać...
jak by co moge sprzedać to za 4000zł brutto z fvat cały zestaw 2 urządzeń B24 nówki sztuki rozpakowane powisiały na maszcie 2tyg i dałem sobie spokój. co ustaliłem wyłączając SIAE24 to sprzęt B24 zaczyna spinać sie na 1560 i wtedy śmiga ładnie. B24 nie lubi jakich kol wiek zakłóceń na swoim paśmie i tyle. Co ciekawie mam w jednej lokalizacji kilka sztuk SIAE 24 i każda sobie nachodzi na swoje pasmo i bez problemu radzą sobie i przepuszczają non stop max prędkość 436Mbps. B24 Działa ładnie jak nic na jej kanale nie pracuje w okolicy i to tyle w temacie chętnym mogę pokazać na żywo co sie dzieje z b24 jak na jej kanał wejdzie inne urzadzenie. i tu moje pytanie czy ten sprzet ma słaba elektronikę ze nie radzi sobie z zakłóceniami? czy jak?


Na górę
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat  Odpowiedz w temacie
Przejdź na stronę 1 2 Następna


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Dzisiaj jest wt, 25 wrz 2018 4:46:17

Strefa czasowa UTC+02:00

Moderatorzy: Administratorzy, Moderatorzy

Nakarm glodne dziecko - wejdz na strone www.Pajacyk.pl


Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
SubSilver2 modified for Trzepak.pl by Colir
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl