Trzepak.pl


Nowy temat  Odpowiedz w temacie
Autor Wiadomość
Post: pn, 19 lut 2018 19:43:28 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Leniwy eseista
Leniwy eseista

Rejestracja: pn, 24 sie 2015 23:36:46
Posty: 693
Cześć.

Potrzebuję postawić serwer SSH od MS na Home (Win 10 Home). W wydaniach Home nie ma narzędzia secpol, więc tą drogą się nie da:
https://testhub.pl/konfigurujemy-serwer ... s-windows/

Podobno można podziabać rejestfr z palca, bez secpol. Ktoś robił może / wie jak to zrobić?

https://social.technet.microsoft.com/Fo ... networking

Będę wdzięczny za pomoc.


Na górę
Post: wt, 20 lut 2018 15:37:13 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Czytelnik
Czytelnik

Rejestracja: czw, 09 lut 2017 12:48:11
Posty: 124
Z Cygwin'a można.


Na górę
Post: czw, 12 lip 2018 0:07:25 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Czytelnik
Czytelnik

Rejestracja: pn, 10 cze 2013 9:00:41
Posty: 105
Lokalizacja: Rzeszów / Warszawa
Z powershella:

Kod:
Add-WindowsCapability -Online -Name OpenSSH.Server~~~~0.0.1.0


Na górę
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat  Odpowiedz w temacie


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
cron
Dzisiaj jest wt, 25 wrz 2018 1:47:08

Strefa czasowa UTC+02:00

Moderatorzy: Administratorzy, Moderatorzy

Nakarm glodne dziecko - wejdz na strone www.Pajacyk.pl


Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
SubSilver2 modified for Trzepak.pl by Colir
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl