Trzepak.pl


Nowy temat  Odpowiedz w temacie
Przejdź na stronę Poprzednia 1 2
Autor Wiadomość
Post: wt, 27 lut 2018 14:00:31 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodociany subskrybent
Młodociany subskrybent

Rejestracja: czw, 07 kwie 2011 19:44:23
Posty: 212
MSAT-5 swietnie sie sprawdza. Uzywam na roznych rodzajach tub i nigdy nic nie urwalem, w porownaniu do tych ktore wrzucil autor watku.
Tylko ta cena... za cos tak prostego :/


Na górę
Post: ndz, 13 maja 2018 22:31:05 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obserwator
Obserwator

Rejestracja: sob, 26 lut 2011 21:48:04
Posty: 36
Cytuj:
Odkopię temat ale mam nadzieję ze warto, bo w końcu pojawił się długo oczekiwany nożyk do tub o średnicy 1,0-3.0mm w sensownej cenie. Na razie mamy tylko kilka sztuk, ale myślę Ripley uzupełni szybko stany magazynowe.

https://www.cyberteam.pl/produkt/5164_n ... sr-10-30mm


Ostatecznie kupiliśmy MILLER MSAT-MICRO + plus zestaw prowadnic.
Lepszego narzędzia nie mieliśmy w ręku. Jest to produkt premium i kosztuje jak premium.
Ostatnio dostaliśmy na maila ofertę o tym co wspominasz tylko pytanie jaka cena u was?

"Jest nowe rozwiązanie bardziej uniwersalne i tańsze: MSAT-16 (do 16
średnic tuby)
http://www.ripley-tools.com/products/msat-16
Zakres śr. tub -1,0 - 3,0mm
Średnica regulowana jest za pomocą pokrętła.
Cena netto: 395,00 zł/szt."


Na górę
Post: ndz, 08 lip 2018 8:15:18 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Subskrybent
Subskrybent

Rejestracja: ndz, 01 sty 2012 15:15:16
Posty: 305
Lokalizacja: północ
Na jakiej długości wycinacie tuby nożykiem MSAT-5 aby np jedno włókno wyjąć ?


Na górę
Post: ndz, 08 lip 2018 9:53:17 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Powieściopisarz
Powieściopisarz

Rejestracja: wt, 17 lut 2009 0:15:58
Posty: 1570
Lokalizacja: Kraków
ferrit pisze:
Na jakiej długości wycinacie tuby nożykiem MSAT-5 aby np jedno włókno wyjąć ?

ja na całej długości od wejścia na tackę do wyjścia z tacki - wszystkie włókna wystawiam na tackę a jedno przecinam


Na górę
Post: ndz, 08 lip 2018 11:43:09 
Odpowiedz z cytatem
Offline
trzepakowy master
trzepakowy master

Rejestracja: śr, 12 mar 2008 16:12:35
Posty: 8379
jeśli koledze chodzi o długość, to min. ok 2 metry, licząc tak jak podał kolega @hub_lan. mniej to mordęga dla spawacza.

_________________
www.fiberion.pl


Na górę
Post: ndz, 08 lip 2018 13:35:55 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Powieściopisarz
Powieściopisarz

Rejestracja: wt, 17 lut 2009 0:15:58
Posty: 1570
Lokalizacja: Kraków
a to chodziło o metry :)

to ja mam trochę inny przelicznik z każdej strony po rozcięciu włókna musi zostać nie mniej niż pełnych 5 okrążeń tacki dużej lub 8 na mniejszej
średnio to wychodzi od 1,2 do 1,7m na każdą stronę czyli łącznie na małych tackach ~2,5m a na większych ~3,5m


Na górę
Post: ndz, 08 lip 2018 15:20:34 
Odpowiedz z cytatem
Offline
trzepakowy szaleniec
trzepakowy szaleniec

Rejestracja: ndz, 22 lis 2009 18:13:48
Posty: 3019
my 2,5 m


Na górę
Post: pn, 09 lip 2018 9:18:02 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Subskrybent
Subskrybent

Rejestracja: ndz, 01 sty 2012 15:15:16
Posty: 305
Lokalizacja: północ
Dziękuję za info. Rozcinam ~2 m tubę i w którym miejscu przeciąć włókno, które ma zostać w mufie ? Czy to przecięte włókno coś z nim robicie ? Czy będzie może kiedyś wykorzystane ?


Na górę
Post: pn, 09 lip 2018 9:56:50 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Powieściopisarz
Powieściopisarz

Rejestracja: wt, 17 lut 2009 0:15:58
Posty: 1570
Lokalizacja: Kraków
ferrit pisze:
Dziękuję za info. Rozcinam ~2 m tubę i w którym miejscu przeciąć włókno, które ma zostać w mufie ? Czy to przecięte włókno coś z nim robicie ? Czy będzie może kiedyś wykorzystane ?


ja przecinam zawsze w połowie a drugą stronę zwijam na tacce do przyszłego wykorzystania


Na górę
Post: pn, 09 lip 2018 10:45:17 
Odpowiedz z cytatem
Offline
trzepakowy szaleniec
trzepakowy szaleniec

Rejestracja: ndz, 22 lis 2009 18:13:48
Posty: 3019
my tez w połowie i zostawiamy może kiedyś się przyda :)


Na górę
Post: pn, 09 lip 2018 12:02:30 
Odpowiedz z cytatem
Offline
trzepakowy master
trzepakowy master

Rejestracja: śr, 12 mar 2008 16:12:35
Posty: 8379
ba. mało razy z powodu / roztargnienia pospawało się lewe zamiast prawego lub odwrotnie ? :D

_________________
www.fiberion.pl


Na górę
Post: pn, 09 lip 2018 13:04:53 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Subskrybent
Subskrybent

Rejestracja: ndz, 01 sty 2012 15:15:16
Posty: 305
Lokalizacja: północ
Przewidziałem że mufy na słupach będą miały max 8 wyjść klienckich. Najlepiej jest spawać spliter 1:8 czy dziś dać 1:4 bo mam tyle chętnych a może zwiększę tylko muszę mieć na adapterach ? Odległość od OLT C+ jest 1100m + patchcord APC 1 m + 650 m + spliter 1:16 (APC) + 300 m + spawanie (mufa w kanalizacji) + 200 m + spawanie (pierwsza mufa na słupie). Co radzicie ?


Na górę
Post: pn, 09 lip 2018 19:04:16 
Odpowiedz z cytatem
Offline
trzepakowy master
trzepakowy master

Rejestracja: śr, 12 mar 2008 16:12:35
Posty: 8379
spliter z wtyczkami sc/apc

_________________
www.fiberion.pl


Na górę
Post: pn, 09 lip 2018 19:22:30 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Powieściopisarz
Powieściopisarz

Rejestracja: wt, 17 lut 2009 0:15:58
Posty: 1570
Lokalizacja: Kraków
Orin pisze:
spliter z wtyczkami sc/apc


albo LC/APC 2x więcej złącz mieści się w tej samej przełącznicy


Na górę
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat  Odpowiedz w temacie
Przejdź na stronę Poprzednia 1 2


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 0 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Dzisiaj jest sob, 17 lis 2018 21:36:27

Strefa czasowa UTC+02:00

Moderatorzy: Administratorzy, Moderatorzy

Nakarm glodne dziecko - wejdz na strone www.Pajacyk.pl


Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
SubSilver2 modified for Trzepak.pl by Colir
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl