Trzepak.pl


Nowy temat  Odpowiedz w temacie
Autor Wiadomość
Post: ndz, 10 cze 2018 14:43:06 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Żółtodziób
Żółtodziób

Rejestracja: sob, 17 lut 2018 7:50:05
Posty: 23
Zestawiłem link z 2 szt. LHG AC , sygnał -52


działa przez jakiś czas przepychają ponad 60 mbps i nagle ruch spada do 10 Mbps a pingi drastycznie rosną ponad 400-600ms prze jakies 10-15 sekund i wraca wszystko do normy.

Soft 6.42.2 Wireless Protokol: 802.11

Próbowałem inne protokoły to dużo gorzej co jest nie tak ??????


Na górę
Post: ndz, 10 cze 2018 18:42:15 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodszy czytelnik
Młodszy czytelnik

Rejestracja: wt, 24 mar 2015 3:45:58
Posty: 92
Lokalizacja: Wschowa
jacekmorski pisze:
Zestawiłem link z 2 szt. LHG AC , sygnał -52


działa przez jakiś czas przepychają ponad 60 mbps i nagle ruch spada do 10 Mbps a pingi drastycznie rosną ponad 400-600ms prze jakies 10-15 sekund i wraca wszystko do normy.

Soft 6.42.2 Wireless Protokol: 802.11

Próbowałem inne protokoły to dużo gorzej co jest nie tak ??????


Nie tak jest z technologią - AC jest bardzo podatne na zakłócenia. Zobacz jakie masz statystyki pracy w poszczególnych modulacjach. Jeśli rozkład pracy w modulacjach jest bardzo rozstrzelony to prawdopodobnie zakłócenia.

_________________
http://www.epmp.pl/


Na górę
Post: ndz, 10 cze 2018 19:18:52 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Żółtodziób
Żółtodziób

Rejestracja: sob, 17 lut 2018 7:50:05
Posty: 23
Jak mam to rozumieć

statystyki pracy w poszczególnych modulacjach ?????????


Na górę
Post: ndz, 10 cze 2018 20:55:44 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Żółtodziób
Żółtodziób

Rejestracja: pt, 04 gru 2015 2:01:24
Posty: 21
Przyłączam się do tematu. Mam identyczny problem z tymi LHG. Link zestawiony na około 4,5km eter w miarę czysty teren wiejski sygnał w okolicy -50 i to samo.
Różne konfiguracje różne tryby i to samo raz 10Mb/s raz 70Mb/s. Taki problem miałem na trzech linkach nowych, piszę że miałem, bo wymieniłem na UBNT Nanobeam-a 5AC ISO 400, problem znikł każdy z tych przewala średnio po od 120Mb/s do 230Mb/s zależy od lokalizacji i długości linku oraz eteru.
Wydaje mi się że to jakaś wada fabryczna tego sprzętu bo raczej na trzech linkach to samo, różne lokalizacje, inny sprzęt działa a ten nie chce.
Pozdrawiam, i jestem ciekaw jak ten wątek się rozwinie.


Na górę
Post: pn, 11 cze 2018 7:15:26 
Odpowiedz z cytatem
Offline
trzepakowy master
trzepakowy master

Rejestracja: czw, 23 lis 2006 17:26:03
Posty: 5168
a zobacz, czy czasem lan się nieprzełącza na 10mbit?


Na górę
Post: pn, 11 cze 2018 8:06:52 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Żółtodziób
Żółtodziób

Rejestracja: sob, 17 lut 2018 7:50:05
Posty: 23
Nie LAN trzyma na 1 GB

W logach mam to dorzucam obrazek.


Załączniki:
Komentarz: log2
LHG AC 2.jpg
LHG AC 2.jpg [ 162.09 KiB | Przejrzano 1073 razy ]
Komentarz: log
lhg AC.jpg
lhg AC.jpg [ 159.64 KiB | Przejrzano 1082 razy ]


Ostatnio zmieniony pn, 11 cze 2018 8:11:48 przez jacekmorski, łącznie zmieniany 1 raz.
Na górę
Post: pn, 11 cze 2018 8:08:58 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik
Awatar użytkownika

Rejestracja: śr, 24 kwie 2013 18:07:46
Posty: 1307
Lokalizacja: Myszków
Jakieś cuda, pokaż zakładki Wireless z obu anten.

_________________
http://www.morawiec.info - taki tam sobie blog


Na górę
Post: pn, 11 cze 2018 8:11:19 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Wyciszony literat
Wyciszony literat

Rejestracja: sob, 30 sie 2014 20:03:43
Posty: 877
CCQ jakie? Poza tym było wiele razy, dotyczy to tak samo N jak i AC.

jak dla mnie do kosza z tym


Na górę
Post: pn, 11 cze 2018 8:17:33 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Żółtodziób
Żółtodziób

Rejestracja: sob, 17 lut 2018 7:50:05
Posty: 23
CCQ: 95/98

wrzucam screeny wireless


Załączniki:
Komentarz: Nadawcza
wireless nadawcza.jpg
wireless nadawcza.jpg [ 116.57 KiB | Przejrzano 1068 razy ]
Komentarz: Odbiorcza
wireless odbiorcza.jpg
wireless odbiorcza.jpg [ 101.23 KiB | Przejrzano 1068 razy ]
Na górę
Post: pn, 11 cze 2018 16:23:32 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Wyciszony literat
Wyciszony literat

Rejestracja: sob, 30 sie 2014 20:03:43
Posty: 877
Jak już widzę 80Mhz to masakra.

viewtopic.php?f=26&t=58247#p485346


Na górę
Post: pn, 11 cze 2018 18:22:51 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Żółtodziób
Żółtodziób

Rejestracja: pn, 08 gru 2014 14:12:35
Posty: 19
Z osobistych doświadczeń zauważam, że połączenie ARM<->ARM głupieje. Natomiast ARM<->MIPSBE jest ok. Mam do siebie zestawione połączenie LHG ac <-> Omnitik ac na 650m i w 80Mhz przewala mi 300Mbps TCP i 500Mbps UDP


Na górę
Post: wt, 12 cze 2018 9:22:29 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Wyciszony literat
Wyciszony literat

Rejestracja: sob, 30 sie 2014 20:03:43
Posty: 877
To ty na bezludnej wyspie mieszkasz z 80Mhz?


Na górę
Post: wt, 12 cze 2018 14:49:22 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Żółtodziób
Żółtodziób

Rejestracja: pn, 08 gru 2014 14:12:35
Posty: 19
Wioska, to jest połączenie PtP, kanał spoza listy. Nie miałem nic innego na mipsbe z ac i gigabitem pod ręką, a potrzebowałem przetestować stabilność LHG ac.


Na górę
Post: czw, 28 cze 2018 18:34:00 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Powieściopisarz
Powieściopisarz

Rejestracja: ndz, 29 kwie 2007 23:24:14
Posty: 1999
Kliwer pisze:
Wioska, to jest połączenie PtP, kanał spoza listy. Nie miałem nic innego na mipsbe z ac i gigabitem pod ręką, a potrzebowałem przetestować stabilność LHG ac.

To przetestowałeś :)


Na górę
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat  Odpowiedz w temacie


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Dzisiaj jest pt, 19 paź 2018 13:35:51

Strefa czasowa UTC+02:00

Moderatorzy: Administratorzy, Moderatorzy

Nakarm glodne dziecko - wejdz na strone www.Pajacyk.pl


Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
SubSilver2 modified for Trzepak.pl by Colir
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl